33 op een rij! Iga Swiatek staat zonder moeite bij de laatste vier op Roland Garros

Iga Swiatek heeft zich als laatste geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. De nummer 1 van de wereld had in haar kwartfinale weinig moeite met de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-11). Voor Swiatek is het de 33e zege op een rij.

Swiatek tennist al een tijdje op een wolk. De Poolse verloor voor het laatst een wedstrijd in februari en begon daarna aan een reeks om u tegen te zeggen, met 5 toernooizeges op een rij.

 

In Parijs komt er voorlopig geen einde aan die indrukwekkende reeks overwinningen van Swiatek. Ook de Amerikaanse Jessica Pegula kon de nummer 1 van de wereld niet afstoppen op Court Philippe Chatrier.

 

Zonder haar beste tennis te moeten spelen, haalde Swiatek het één dag na haar verjaardag eenvoudig met 6-3 en 6-2. In de volgende ronde wacht de Russische Kasatkina, die eerder vandaag een Russisch duel in de kwartfinales won.

 

Voor Swiatek, winnares in 2020, is het de tweede halve finale op Roland Garros. Met 33 zeges op een rij komt ze stilaan in de buurt van Venus Williams. De Amerikaanse legende won in 2000 35 wedstrijden op een rij en is daarmee recordhoudster.

Enkele hoogtepunten van de wedstrijd: