Kirsten Flipkens veegt Australisch duo op een hoopje, nu wacht duel met Elise Mertens

Roland Garros, 1e ronde dubbelspel

Olivia Gadecki (155)Charlotte Kempenaers-Pocz 
Leylah Fernandez (49)Kirsten Flipkens 
2
1
6
1
2
6

Kirsten Flipkens heeft samen met haar Canadese partner Leylah Fernandez weinig woorden vuilgemaakt aan het Australische dueo Gadecki/Kempenaers-Pocz. Na een uur zat de werkdag van Flipkens er al op.

In het enkelspel gaat het voor de inmiddels 36-jarige Kirsten Flipkens tegenwoordig wat moeilijker, maar in het dubbelspel kan ze wel nog altijd haar mannetje staan. Zo bereikte ze op de Australian Open nog de kwartfinales.

 

Met de Canadese Leylah Fernandez heeft ze bovendien een toptalent aan de haak kunnen slaan als dubbelpartner. De 19-jarige Fernandez speelde op de US Open nog de finale in het enkelspel.

 

Tegen dat geweld waren de youngster Olivia Gadecki (20 jaar) en Charlotte Kempenaers-Pocz (amper 17) niet opgewassen. Na vroege breaks in beide sets was het cruisen naar de zege voor Flipkens en Fernandez.

 

Dat zal het zeker niet worden in de tweede ronde, want dan neemt het duo het op tegen Elise Mertens en Veronika Koedermetova. Op de Australian Open waren zij het die Flipkens uit de halve finales hielden.