Ga naar de inhoud
Het dubbeltoernooi van Mertens en haar partner gaat door.

Elise Mertens stoot in het dubbelspel wel door naar de 1/8e finales

 za 3 juli 2021 19:13
Wimbledon
Misaki Doi (258)
Viktorija Golubic
Hsieh Su-Wei (278)
Elise Mertens
einde
1
set 1
6
7
set 2
5
0
set 3
6

Elise Mertens en haar dubbelpartner Hsieh Su-Wei hebben zich geplaatst voor de 1/8e finales van het dubbelspel op Wimbledon.  Het duo Doi/Golubic ging in 3 sets voor de bijl: 1-6, 7-5 en 0-6.

Na haar uitschakeling tegen Madison Keys (WTA-27) in het enkelspel bleef alleen het dubbeltoernooi nog over voor Elise Mertens. Aan de zijde van titelverdedigster Hsieh begon onze landgenote dan ook furieus aan haar partij.

 

Samen met haar Taiwanese partner stoomde de 25-jarige Mertens in minder dan een halfuur naar winst in set 1 met 1-6.  Geen vuiltje aan de lucht voor de Belgische tennisster.

 

In de 2e set kwamen de Japanse Doi en Zwitserse Golubic beter voor de dag. Met enkele knappe punten bleef het duo druk zetten en bij een 6-5-stand gingen ze zelf door de opslag van hun opponentes. 7-5 en een 3e set moest de beslissing brengen.

 

In die laatste set toonden Mertens en Hsieh zich overduidelijk de sterksten. Ze gaven geen enkel spelletje meer prijs en trokken de wedstrijd met een droge 0-6 over de streep.

Lees ook: