Ashleigh Barty
Ashleigh Barty kan niet meer voortspelen.

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11285
2
Coco Gauff
8173
3
Aryna Sabalenka
7061
4
Elena Rybakina
6376
5
Jasmine Paolini
5373
6
Jessica Pegula
4665
7
Zheng Qinwen
4025
8
Maria Sakkari
3925
9
Danielle Collins
3702
10
Barbora Krejcíková
3573

Nummer 1 Ashleigh Barty verlaat Parijs door achterdeur: "Pijn werd te heftig"

 do 3 juni 2021 13:04

Een blessure heeft Ashleigh Barty  tot de opgave genoopt. De Australische nummer 1 van het vrouwentennis gaf op in de tweede ronde, in de partij tegen de Poolse Magda Linette.

Barty begon met een verband rond haar linkerdij aan de wedstrijd tegen Linette. Een paar dagen eerder was er iets in haar heup geschoten.

 

Tijdens de wedstrijd vandaag ging het met de pijn van kwaad naar erger. In de eerste set kon de Roland Garros-eindlaureate van 2019 geen vuist maken en bij 2-2 in set 2 gooide Barty de handdoek.

 

"Ik was de pijn aan het verbijten, maar het werd te heftig", vertelt Barty, die al last ondervond in de aanloop naar het grandslamtoernooi. 


"Het was een race tegen de klok. We hebben er alles aan gedaan om hier te staan. Het was een half mirakel dat ik de eerste ronde haalde."

Barty was een van de favorietes voor de eindoverwinning in Parijs. 11 van haar 13 wedstrijden op gravel had ze dit seizoen gewonnen.

Ik was de pijn aan het verbijten, maar het werd te heftig.

Ashleigh Barty
Ashleigh Barty
Verzorging op het terrein baat niet voor Ashleigh Barty.

Beeld van de opgave:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen top 3 meer

Met de vroegtijdige uitschakeling van Ashleigh Barty is de hele top 3 van het vrouwentennis verdwenen uit Parijs. Naomi Osaka (WTA-2) trok zich terug na de eerste ronde, Simona Halep (WTA-3) zei af met een blessure.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
lees/bekijk ook: