Geen medaille voor Belgische jumpingruiters na teleurstellende finale

  De 3 Belgen in de finale van de jumping hebben het niet kunnen waarmaken. Jérôme Guéry en Niels Bruynseels zagen hun paard een hindernis weigeren, Grégory Wathelet tikt één balk aan en mocht zo de barrage om de medailles op zijn buik schrijven. Een ontgoocheling.

  In de kwalificaties bleven onze drie Belgen in de jumping foutloos. Zowel Bruynseels, Wathelet als Guéry kon zich plaatsen voor de finale. 


  De eerste Belg die in actie mocht komen was Niels Bruynseels. Maar het was verrassend de Duitser Deusser die zijn opwachting maakte. Geen spoor van Bruynseels.


  En dus kreeg Jérome Guéry de eer om als eerste Belg te starten. Guéry legde een prima parcours af tot de laatste jump. Plots weigerde zijn paard dienst. Zonde voor Guéry, maar ook de tijdslimiet leek hij niet te halen. Hij wordt uiteindelijk 14e.


  Even later kwam Bruynseels dan toch opdraven met zijn paard. Maar zijn parcours liep helemaal uit de hand. Bruynseels kreeg zijn paard maar niet onder controle en werd geëlimineerd.


  Alle hoop rustte nu op de schouders van Grégory Wathelet. De Belg begon uitstekend aan zijn finale, maar maakte onderweg toch een foutje. Bijzonder zuur voor Wathelet, want hij leek op weg te zijn naar de snelste tijd. Wathelet grijpt ook net naast een olympische diploma met een 9e plaats.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Brit Ben Maher jumpt naar goud

  Op het moeilijke parcours in Tokio bleven slechts zes ruiters foutloos. Een van de topfavorieten voor de medailles was Daniel Dausser, hij behaalde in Rio het brons in de teamjumping. Maar de Duitser stelde teleur en eindigde op een 18e plaats.

   

   Drie Zweden, een Brit, een Japanner en een Nederlander mochten in de barrages gaan strijden om de medailles.

   

  Op een aangepast parcours zette de Brit Ben Maher de snelste neer met zijn paard Explosion in 37"85. Maher behaalde al eens een gouden medaille op de Spelen in Londen, toen in de teamjumping.

   

  De tweede plaats was voor de Zweed Peder Fredricson met zijn paard All In. De Nederlander Van der Vleuten , die de beste tijd neerzette in de finale, eindigde in de barrages op de derde plek met zijn paard Beauville.

  Bekijk hier de slotfase van de jumping:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  finale jumping

  1. 13 uur 46. Ben Maher maakt favorietenrol waar met gouden medaille! Iedereen blijft foutloos in de barrages van de jumping. De Brit Ben Maher klokte de snelste tijd af en grijpt het goud in 37"85. De Zweed Fredricson grijpt het zilver, het brons is voor de Nederlander Van der Vleuten. .
  2. 13 uur 25. De barrage in de jumping:. We overlopen nog eens de zes namen voor de barrages. Zij zullen met 6 strijden om de medailles. 1. Van der Vleuten (Ned) in 85"31 2. Von Eckermann (Zwe) in 85"48 3. Maher (GBr) in 85"67 4. Fredricson (Zwe) in 86"77 5. Baryard-Johnsson (Zwe) in 87"22 6. Fukushima (Jap) in 87"57 .
  3. 13 uur 22. Met 6 naar de barrages! De Brit Maher had de snelste tijd van allemaal in de kwalificaties en startte dus als laatste in deze finale. Maher blijft opnieuw foutloos en rijdt naar de derde snelste tijd. We gaan dus met 6 naar de barrages. .
  4. 13 uur 19. De nummer 9 van de wereld kan zich niet plaatsen voor de barrages. De Ier Darragh kan niet foutloos blijven met zijn paard Cartello. .
  5. 13 uur 18. De laatste twee ruiters maken zich klaar. De Ier Darragh en de Brit Maher gaan op zoek naar een plaats in de barrages. Blijven ze foutloos? .
  6. 13 uur 11. Nederlander Van der Vleuten naar barrages! De Nederlander Maikel van der Vleuten blijft foutloos in 85"31. Hij mag zich opmaken voor de barrages met de snelste tijd tot nu toe. .
  7. 13 uur 07. Ook Wathelet blijft niet foutloos .

   Ook Wathelet blijft niet foutloos

  8. 13 uur 06. Ook geen medaille voor Wathelet! Jammer! Wathelet rijdt een prima wedstrijd, maar ook hij kan niet foutloos blijven. Vier strafpunten door één foutje. Zonder die fout had Wathelet de snelste tijd in de barrages gehad. Geen medaille dus voor België in de jumping. .
  9. 13 uur 05. Whathelet maakt zich klaar voor zijn wedstrijd. Kan hij wel foutloos blijven en de Belgische eer redden? .
  10. 13 uur 01. Paard van Bruynseels weigert al snel dienst.

   Paard van Bruynseels weigert al snel dienst

  11. 13 uur . Bruynseels dan toch in actie, maar paard werkt niet mee! Bruynseels komt dan toch de piste op met zijn paard. Maar ook zijn paard heeft er duidelijk geen zin in. Bruynseels krijgt zijn paard niet onder controle.  Voorlopig is het niet het dagje van de Belgen. Alle Belgische hoop ligt nu bij Wathelet. .
  12. 12 uur 58. 1, 2 en 3 voor Zweden voorlopig! Zweden boven in het paardrijden. Ook Fredricson blijft foutloos. Hij mag met twee landgenoten en de Japanner Fukushima naar de barrages. .
  13. 12 uur 57. We hebben voorlopig nog geen nieuws van Bruynseels. De volgende Belg die in zal komen is Wathelet met zijn paard Navados. .
  14. 12 uur 56. Drama voor Guéry op de laatste hindernis.

   Drama voor Guéry op de laatste hindernis

  15. 12 uur 55. Paard van Guery weigert laatste horde! Drama voor Guery! Hij bleef foutloos, maar zijn paard weigert dienst aan de laatste horde. Ook de tijd zou nipt geweest zijn voor Guery. .
  16. 12 uur 54. Jerome Guery begint eraan! De eerste belg komt nu in actie, het is niet Bruynseels, maar wel Guery! .
  17. 12 uur 53. Geen medaille voor Deusser. De topfavoriet zal geen medaille behalen. De Duitser druipt teleurgesteld af na 8 foutjes. .
  18. 12 uur 49. Het is nog even wachten op Bruynseels. De Duitser Deusser, één van de favorieten in Tokio, begint aan zijn parcours. Het is nog onduidelijk waarom Bruynseels niet meteen in actie kwam. .
  19. 12 uur 48. Eerste Belg gaat beginnen: Bruynseels maakt zich klaar. De eerste Belg zal in actie komen. Wat kan Bruynseels op dit zware parcours? .
  20. 12 uur 45. De Brit Peter Charles pakte ooit goud in Londen in de paardensport. Zijn zoon Harry Charles doet het voorlopig een stuk minder. Hij maakt teveel fouten en trekt zich terug. .