Ga naar de inhoud
De Red Panthers vonden geen gaatje in de Ierse defensie.

Red Panthers kunnen stugge Ierse muur op olympisch kwalificatietoernooi niet slopen

 za 13 januari 2024 20:11
België
einde
0-0
Ierland

De Red Panthers zijn met een valse noot aan het olympisch kwalificatietoernooi begonnen. Ze raakten niet verder dan 0-0 tegen Ierland. De Belgen hadden genoeg kansen - onder meer met 10 strafcorners - maar konden niet scoren.

De Red Panthers begonnen met veel vuur aan het duel tegen Ierland. Dat leverde een resem strafcorners, maar geen vroege goal op. De Ierse vrouwen hapten naar adem en bedankten de paal om de Belgische storm te overleven.

 

Na het sterke eerste kwart van België zakte het tempo. Ierland stond tactisch beter opgesteld en de Red Panthers hadden meer moeite om door de groene muur te breken.

 

De tijd begon te tikken, bij België groeide de twijfel en bij Ierland de hoop. Charlotte Englebert kon een raid niet afwerken en zag op een strafcorner een Ierse stick nog net de 1-0 voorkomen.

 

In de slotfase raakte ook Ballenghien niet voorbij de sterk keepende Ierse doelvrouw Ayeisha McFerran. De 0-0 voelde bij de Red Panthers aan als een nederlaag en bij Ierland als een overwinning. Nu komt er meer druk op het tweede duel voor België, maandag tegen Zuid-Korea.

"Jammer dat we kansen niet konden verzilveren"

"Eigenlijk speelden we best een goeie wedstrijd", reageerde Emma Puvrez. "We hadden veel kansen, jammer dat we ze niet konden verzilveren. Maar het was nog maar de eerste match van het toernooi, op naar de volgende."

 

De volgende match wacht maandag al, tegen Zuid-Korea. "Het plan is om te blijven spelen en de kansen te creëren. Maar dan moeten we die kansen wel afmaken."

 

Charlotte Englebert baalde van de vele gemiste kansen. "We moeten efficiënter zijn. We moeten onze kansen benutten. Er zijn nog twee groepsmatchen te spelen. Ik maak me niet te veel zorgen. Dit zal de volgende twee wedstrijden niet opnieuw gebeuren."   

 

Ook Alix Gerniers kon zich niet vinden in het resultaat. "Ik denk dat Ierland één keer in onze cirkel is geweest", zuchtte ze. "We hadden voor het toernooi benadrukt dat we realistischer wilden spelen, met meer rust aan de bal voorin. Daar ontbrak het vandaag echter aan. Het is jammer, maar dit is een toernooi en we kunnen alleen maar groeien van hieruit."

red panthers op olympisch kwalificatietoernooi

finale
België Spanje 2-1 verslag
voor plaats 3
Ierland Groot-Brittannië 1-2
halve finales
België Groot-Brittannië 3-2 verslag
Spanje Ierland 0-0 (3-0)  
uitslagen groep A
België Ierland 0-0 verslag
Zuid-Korea Oekraïne 3-0  
Ierland Oekraïne 8-0  
Zuid-Korea België 1-10 verslag
België Oekraïne 13-0 verslag
Ierland Zuid-Korea 3-1  
eindstand groep A
    M W G V +/- ptn
1. België 3 2 1 0 23-1 7
2. Ierland 3 2 1 0 11-1 7
3. Zuid-Korea 3 1 0 2 5-13 3
4. Oekraïne 3 0 0 3 0-24 0

Het olympisch kwalificatietoernooi vindt plaats in Valencia (Spa). De top 2 van de 2 poules stoot door naar de halve finales. De top 3 van het toernooi met 8 landen plaatst zich voor de Olympische Spelen.

België - Ierland

20:10

Einde: 0-0

De Red Panthers zijn met een valse noot aan het olympisch kwalificatietoernooi begonnen. Ze raakten niet verder dan 0-0 tegen Ierland. Ze hadden genoeg strafcorners, maar de efficiëntie ontbrak.

20:08

"Geen advies mogelijk", luidt het verdict van de VAR. Nog 6 seconden op de klok.

20:07

Belgen hopen nog op strafcorner

In de slotseconden lijkt een bal op een Ierse voet te gaan. De Belgen vragen meteen de videoref aan.

20:07

De Red Panthers proberen het nu te forceren, maar de klok tikt genadeloos weg. De laatste minuut is begonnen.

20:02

Op de tiende strafcorner is het aan Ballenghien om af te werken, de Ierse doelvrouw duwt de bal over haar doel.

20:00

Net niet voor Englebert

Op een strafcorner speelt Vanden Borre de bal terug naar aangeefster Englebert. Die wil de bal hoog in het doel leggen, maar plots is daar nog een Ierse stick. Weer geen goal.

19:59

Ongelukkige Ballenghien

Mariën haalt opnieuw de achterlijn en legt goed terug op Ballenghien. De Ierse doelvrouw houdt haar doel schoon met meer geluk dan wijsheid. Pech voor België.

19:58

De tijd begint te dringen voor de Red Panthers. Ze hebben nog iets meer dan 8 minuten om de ban te breken.

19:55

Opnieuw geen goal

De zoveelste sttrafcorner van België, maar opnieuw hetzelfde liedje. De poging van Vanden Borre wordt gekeerd voor de lijn.

19:52

Gerniers kan niet afwerken

Een harde voorzet waait tot bij Gerniers aan de tweede paal. Ze draait naar haar backhand, maar kan niet afwerken.

19:48

België kan voorlopig niet zijn wil opleggen in het laatste kwart. Telkens ligt of staat een Ierse stick of voet in de weg.

19:46

Einde derde kwart: 0-0

Ook in het derde kwart kunnen de Red Panthers de doorbraak niet forceren. Het is wachten op een splijtende actie van Englebert of een goeie actie van Gerniers of Nelen.

19:45

De nervositeit op de Belgische bank groeit. Bondscoach Ehren ziet dat ook de volgende actie van Englebert geen goal oplevert.

19:43

Een heerlijke actie van Charlotte Englebert. Op snelheid en techniek snijdt ze door de Ierse verdediging, de doelvrouw gaat echter goed plat. Nog geen verlossende goal.

19:41

De Ierse vrouwen schudden een variant uit hun sticks, maar Picard blijft goed naar de bal kijken en stopt de poging.

19:40

Penalty corner

Het zal toch niet? Bij de eerste echte Ierse aanval in de cirkel moet België een strafcorner toestaan.

19:39

België in ondertal

Ai, Emma Puvrez loopt tegen een groene kaart aan. Ierland heeft 2 minuten lang een vrouw meer op het terrein. 

19:38

Een mooie aanval van de Panthers krijgt geen vervolg omdat Belis de bal laat lopen. De groene Ierse muur houdt voorlopig stand.