Red Wolves gaan opnieuw onderuit tegen Griekenland en maken geen kans meer op EK-ticket

zo 12 maart 2023 22:35
Griekenland
26-24
België

Weer net niet voor de Red Wolves tegen Griekenland. Op verplaatsing begonnen de Belgen verschroeiend tegen hun groepsgenoot in de EK-kwalificatie, maar een kloof van 5 goals werd vlak voor rust helemaal weggewerkt. Na een spannende wedstrijd gingen de Belgen opnieuw nipt onderuit na een uur handballen: 26-24. Na het gelijkspel tussen Kroatië en Nederland kan België niet meer naar het EK.

"Ik word er zo moe van", zuchtte doelman Jef Lettens na de nipte nederlaag thuis tegen Griekenland. De Belgen trokken weer aan het kortste eind en moesten hun EK-droom naar alle waarschijnlijkheid opbergen.

Toch nam dat de motivatie niet weg om iets recht te zetten tegen de Grieken. De Belgen namen een verschroeiende start en flitsten tegen een mak Griekenland.

Onder impuls van schutters Colman, De Beule en Cadel stoomden de Red Wolves door na een 5-10-voorsprong. Een marge die ze graag wilden vasthouden tot aan de rust.

Maar dat was buiten de thuisploeg gerekend. In enkele minuten gingen de Grieken op en over België, dat plots niet meer wist hoe te scoren. Het gevolg: 13-12 bij de rust, een voorbode voor een razend spannende tweede helft.

Daarin hielden beide ploegen gelijke tred, tot het thuisteam een kloofje van twee doelpunten versierde. De Belgen klampten zich nog vast, maar hun versnelling in het slot kwam te laat.

Net als in de heenmatch staan de nummers 26 en 24 op het scorebord. Een nieuwe nipte nederlaag voor de collectie van de Wolves, die na een draw tussen Nederland en Kroatië geen kans meer maken op het EK.

"Misten daadkracht voor doel"

"We zijn zeker teleurgesteld, maar we hebben ook getoond dat we kunnen knokken tot het einde van de wedstrijd", reageert Louis Delpire.

"Na 25 goede minuten moesten we het spel van de Grieken ondergaan en misten wij daadkracht voor doel. Onze verdediging zat goed in elkaar, maar we konden niet genoeg recupereren van de dreun voor rust."

"In het begin van de tweede helft namen we de match weer in handen. Griekenland kon slechts een goaltje maken, maar het vervolg liet te wensen over."

Griekenland - België

18:34

Belgen opnieuw onderuit na spannende partij

De terugkeer van de Belgen komt te laat. De Grieken vieren voor een tweede keer in enkele dagen de overwinning: 26-24.

18:32

Met nog anderhalve minuut op de klok vergroten de Grieken de kloof weer naar 2 doelpunten. Over en uit voor de Wolves? "Neen", zegt De Beule, die de aansluitingstreffer staalhard binnen werpt.

18:28

De slotminuten tikken weg en de Belgen komen op gelijke hoogte: 23-23. Het wordt weer een nagelbijter.

18:23

Belgen klampen aan

Met nog 5 minuten op de klok, staat België 2 doelpunten in het krijt: 23-21. Komt er nog een late remonte?

18:14

De Grieken tanken vertrouwen dankzij hun doelman. Die gooit de bal in een leeg Belgisch doel en pakt daarna uit met een goede redding. 22-19, de Belgen moeten weer achtervolgen.

18:12

Lettens met een uitstekende redding met zijn zitvlak, maar de scheidsrechter zag een duwfout in de verdediging. Griekenland blijft de voorsprong behouden: 20-19.

18:05

Een strafworp voor de Grieken gaat tussen de benen van doelman Lettens. De thuisploeg wipt weer over de Belgen: 17-16.

17:58

In de eerste 5 minuten pikt België de draad weer op van hun goede wedstrijdbegin. De Wolves brengen zichzelf weer op voorsprong: 13-14.

17:52

Tweede helft

De tweede helft is gestart. Kunnen de Belgen een nieuwe nipte nederlaag vermijden?

17:39

Colman goed bij schot

Quinten Colman leidt de topschutterstand bij de rust voor de Belgen met 4 goals. De Beule en Cadel hebben allebei 2 stuks achter hun naam.

17:36

Erop en erover

De voorsprong van de Belgen is helemaal verdwenen. Op slag van rust gaan de Grieken op en over de Red Wolves: 13-12.

17:30

De Grieken knokken zich helemaal weer in de partij. De Belgen komen amper tot scoren. Met de rust in zich staat het 11-12.

17:22

Kloof van 5 punten

De Beule en Cadel stomen door de Griekse gordel en zetten de dubbele cijfers op het bord: 5-10. De Belgen lopen stilaan weg van hun tegenstander.

17:18

België houdt nu gelijke tred met de Grieken. De kloof blijft voorlopig hangen op drie punten in het voordeel van de Wolves: 5-8.

17:11

Na een boeiende start, nu even wat droge minuten in de wedstrijd. De Belgen zoeken naar een gaatje in de Griekse gordel, die razendsnel counteren. Gelukkig voor de Red Wolves is Lettens alert.

17:06

Doelman Jef Lettens kent een goed wedstrijdbegin. Hij keer tweemaal achter elkaar een Griekse poging naar doel. De Belgen profiteren en nemen voor het eerst de leiding in de wedstrijd: 2-4.

17:03

Griekenland opent score, Belgen reageren

De Grieken zetten hun eerste balbezit om in de openingsgoal. De Red Wolves reageren meteen en maken er meteen 1-1 van.