Bocholt
Bocholt gaat als nummer 1 de eindronde in.

BENE-League handbal: Bocholt, Lions, Aalsmeer en Pelt spelen de Final 4

 za 12 maart 2022 21:46

In het handbal is de reguliere competitie van de BENE-League afgelopen. 4 teams blijven over, zij strijden om de titel van het Belgisch-Nederlandse kampioenschap.

BENE-League handbal

 final 4
finale
Bocholt Lions 22-29
 halve finales
Bocholt Sporting Pelt 29-24
Lions Aalsmeer 37-36 (n.v.)
eindstand
    M ptn
1. Bocholt 22 37
2. Lions (Ned) 22 36
3. Aalsmeer (Ned) 22 33
4. Pelt 22 31
5. Volendam (Ned) 22 29
6. Wezet 22 23
7. Bevo (Ned) 22 19
8. Hurry Up 22 19
9. Tongeren 22 18
10. Hasselt 22 8
11. Atomix Haacht 22 6
12. Quintus (Ned) 22 5

BENE-League handbal

21:46

Einde regulier seizoen

Vanavond is het doek gevallen over het reguliere seizoen in de competitie. Bocholt-Pelt en Lions-Aalsmeer zijn de halve finales, die zaterdag 26 maart in Den Bosch worden afgewerkt. Eén dag later wordt er de finale gespeeld. 


Die finale wordt met zekerheid een confrontatie tussen een Belgische en Nederlandse ploeg. Bocholt, dat op de slotdag verloor van Volendam (33-32), verdedigt zijn titel.


Ook de startposities voor de play-offs met de Belgische titel als inzet zijn bekend. Bocholt begint er op 2 april aan met 4 punten, Pelt krijgt 3 punten achter de naam en Wezet is derde met 2 punten, Tongeren sluit de rij met 1 punt.


Initia Hasselt en Atomix maken onderling uit wie uit de BENE-League valt en volgend seizoen in eerste nationale aan de slag moet. Bij een vijfde en beslissende wedstrijd heeft Hasselt het thuisvoordeel.

05/03/22
22:22

Bocholt, Lions, Pelt en Aalsmeer zeker van Final Four

Bocholt lijkt dit seizoen een klasse apart in de BENE-League. Aalsmeer, de nummer 2 van Nederland, werd met 34-27 opgeveegd door de competitieleider. Omdat Pelt geen problemen had met Volendam, springt het over Aalsmeer naar de 3e plaats, met nog een match (tegen Lions) achter de hand.

Met nog 1 speeldag voor de boeg liggen de 4 teams voor de Final Four wel al vast: Bocholt, Lions, Pelt en Aalsmeer zullen op 26 en 27 maart in Den Bosch voor de hoofdprijs strijden.

26/02/22
22:25

Pelt raakt niet af van Bocholt-complex

In de topper tussen Pelt en Bocholt, de nummers twee en één in de stand, werd een uur lang voor elke meter en elke bal geknokt. Pelt kwam het best uit de startblokken, maar moest na een kwartier het initiatief aan Bocholt laten. 

Bij Pelt woog de afwezigheid van Schoenaker (enkelblessure) in het centrum van de verdediging door, maar het kon na de rust Bocholt wel wegdrukken. 

Maar Bocholt, dat al geplaatst is voor de Final Four, had in de slotfase nog iets extra in de tank en won met 27-31. Bocholt kloppen wil dus maar niet lukken voor Pelt, dat de tweede plaats aan Lions moet laten.

Aalsmeer houdt dan weer stand op de vierde plaats na een gemakkelijke zege in Tongeren. Volendam blijft wel op de loer liggen, na een nipte zege tegen Hurry Up. In de stand nadert het tot op twee punten van plaats 4, met weliswaar een wedstrijd meer op de teller.

19/02/22
22:22

Bocholt naar Final Four

Met een 29-25 zege tegen Tongeren heeft Achilles Bocholt zich van een plaats in de Final Four van de BENE-League verzekerd.


Het duel tussen de bekerfinalisten bracht weinig spektakel. Tongeren had de zware bekerwedstrijd in Pelt nog niet verteerd en riep de afwezigheid van Geradon en Qerimi in als verzachtende omstandigheid. 


Bocholt was wel op volle sterkte, maar slaagde er niet in de tegenstander met de rug tegen de muur te drukken.


 Bocholt moest na een slappe eerste helft genoegen nemen met een 14-11 voorsprong en zag dat verschil in het eerste kwartier van de tweede helft kleiner worden. Maar de tank was leeg bij Tongeren. 


In het slotkwartier was Bocholt baas en de voorsprong werd weer wat opgedreven

18/12/21
22:40

Puntenverlies voor Bocholt, Lions springen over Aalsmeer naar plek 2

Leider Bocholt is op speeldag 15 in de BENE-League handbal op een 27-27-gelijkspel blijven steken op bezoek bij het Nederlandse Bevo. Door dat gelijkspel ziet het in de stand Lions naderen tot op twee punten.

De Limburg Lions uit Sittard wonnen een thriller tegen Wezet met 31-30 en springen daardoor in de stand over Aalsmeer naar plek twee in de stand. Aalsmeer ging in eigen zaal onderuit tegen Pelt, de vierde in de stand.

11/12/21
23:09
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:57

Bocholt loopt verder uit na puntenverlies van de Lions

Bocholt kwam vorige week aan de leiding en ging dit weekend verder op dat elan. Met een ruime overwinning tegen staartploeg Quintus (39-23) loopt het verder uit in het klassement. De koploper profiteert vooral van het puntenverlies van de Lions, voor deze speeldag 2e in de BENE-League. 


De Nederlandse ploeg - dat vorige week niet kon spelen door 5 coronagevallen in de ploeg - moest vandaag het onderspit delven in een nagelbijter (29-28) tegen Volendam. Het zag zo ook Aalsmeer over zich heen wippen. De nieuwe runner-up ging met 22-25 gaan winnen op het veld van Hurry Up.


Ook deze speeldag gooide COVID-19 roet in het eten van de handballers. Door enkele coronagevallen bij Tongeren, ging de wedstrijd tegen Sporting Pelt niet door.

04/12/21
22:13

Bocholt wordt leider na coronauitbraak bij Lions

Bocholt heeft de leidersplaats overgenomen van de Lions, dankzij een 23-30-zege bij Wezet. Het was niet zo'n vlotte zege als de eindcijfers laten vermoeden. De Limburgers waren de ganse eerste helft op achtervolgen aangewezen, maar konden in het eerste kwartier van de tweede helft hun stempel drukken en het verschil maken.


De topper tussen leider Lions en Sporting Pelt werd uitgesteld. De afgelopen week testten bij de Lions vijf spelers positief op het coronavirus. De vraag van de Nederlandse club om uitstel was gegrond. De wedstrijd wordt later ingehaald, net als de wedstrijd Pelt-Bevo. Die partij werd op de vorige speeldag al na 23 seconden stopgezet wegens een lichtpanne in sportcentrum Dommelhof.

20/11/21
23:25

Bocholt en Pelt blijven meedraaien bovenaan het klassement

Op speeldag 10 trok de leider in de Bene-League handbal, Limburg Lions, naar Hasselt. De nummer 10 in de stand bood niet veel weerwerk, de Lions behaalden een zakelijke overwinning: 31-24.


De Nederlandse leider wint, dus moesten ook Bocholt en Pelt vol aan de bak. Bocholt kreeg het bezoek van Volendam. Het was lang spannend, maar de nummer 2 in het klassement greep de winst: 35-31.


Ook Pelt deed een goede zaak. Tegen Wezet werd het 39-29. Een rustige avond dus, die 2 punten oplevert in de stand. Voorts verloor Quintus thuis - weinig verrassend - tegen Tongeren met 26-34. In een Nederlands onderonsje won Hurry-Up van Bevo met 38-35.


Morgen sluiten Haacht en Aalsmeer de 11e speeldag in de Bene-League handbal af.

13/11/21
23:35

Bocholt en Pelt verliezen

Koploper Lions liet zich op de 10e speeldag niet verrassen door Quintus. De Nederlanders wonnen overtuigend met 32-23 en profiteren daarmee optimaal van de nederlaag van eerste achtervolger Bocholt.


De Limburgers hielden tegen Nederlands kampioen Aalsmeer de balans in de eerste helft in evenwicht (15-15). In de tweede helft bleven de twee ploegen in elkaars vaarwater maar tien seconden voor tijd scoorde Aalsmeer de beslissende treffer: 31-30.


In de algemene rangschikking kijkt Bocholt, dat zijn tweede nederlaag slikte, tegen een achterstand van 3 punten aan. 


Ook Pelt leed in Volendam een pijnlijke nederlaag. De Limburgers leidden aan de rust met 6 doelpunten verschil, maar leverden die voorsprong in de tweede helft helemaal in. Meer nog, Pelt verloor met 32-31 en moet de 3e plaats aan Aalsmeer laten.


Op plaats vier krijgt Pelt zelfs het gezelschap van Volendam en Wezet, dat Hurry Up versloeg. Tongeren won met de vingers in de neus van Atomix (37-25) en snoept Hurry Up de 7e plaats in het klassement af.


Bevo won voor de derde keer op rij. Deze keer was Hasselt (32-23) het kind van de rekening. Hasselt blijft met Quintus en Atomix in de hoek waar de klappen vallen.


30/10/21