Zelfde circuit, zelfde winnaar in Oostenrijk: Verstappen rijdt naar derde zege op rij

  Max Verstappen is momenteel de snelste rijder in de Formule 1, daar bestaat geen discussie over. In de GP van Oostenrijk boekte hij (schijnbaar) een van de makkelijkste zeges uit zijn carrière. Valtteri Bottas werd tweede, voor Lando Norris. Lewis Hamilton eindigde als vierde.

  Oostenrijk kleurt oranje. Een week na de overwinning van Max Verstappen op de Red Bull Ring, doet de Nederlander dat nog eens over. Van start tot finish reed Max soeverein aan de leiding.

   

  Achter de Red Bull van Verstappen viel wel heel wat te beleven. Al na 4 bochten gingen Sergio Perez en Lando Norris in het duel. De Mexicaan eindigde in de grindbak en viel terug naar plek 10, de jonge rijder van McLaren kreeg een tijdstraf van 5 seconden. 

   

  Met Perez moest Mercedes geen rekening meer houden. Hamilton en Bottas passeerden Norris en leken op weg naar een flinke smak punten, maar een probleempje bij de Britse wereldkampioen gooide roet in het eten.

   

  Bottas ging voorbij zijn ploegmaat naar plaats 2. Lando Norris profiteerde optimaal en reed naar een podiumplek. Hamilton moet tevreden zijn met plek 4 en ziet Verstappen 32 punten uitlopen in de WK-stand.

  "Campeone, campeone! Olé, olé, olé!"

  Onder luid gejoel van de Nederlandse fans rijdt Max Verstappen over de finishlijn. De "Max Mania" zorgde voor sfeer in Oostenrijk. Daar heeft de leider in de WK-stand ook van genoten.

   

  "De wagen was geweldig, een plezier om mee te rijden", deelt Verstappen mee. "Ik ben zelf een beetje verbaasd, ik had niet verwacht dat het zo goed zou zijn."

   

  "Het is ongelooflijk om zoveel oranje te zien hier", zegt hij terwijl zijn fans in de tribune luidkeels hun held toezingen. "Dat zorgde voor een gigantische boost aan motivatie!"

  Voor Red Bull is het al de vijfde overwinning op rij dit seizoen.

  Norris klopt een Mercedes, maar baalt

  "Ik kan je niet verstaan!", roept Lando Norris naar de interviewer. Het publiek is uitzinning om zijn podiumplek. "Bedankt aan jullie, de fans!" 

   

  De Brit met Vlaamse roots moest een straftijd van 5 seconden uitzitten. Dat bleef na de race even nazinderen. '"Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik verdiende de tweede plek."

   

  "Ik duwde Perez niet van de baan en vond de straf een beetje overdreven", vindt het jonge talent. "Het was voor het eerst in jaren dat we Mercedes het vuur aan de schenen kunnen leggen, dat smaakt naar meer!"

  Ik duwde Perez niet van de baan en vond de straf een beetje overdreven.

  Lando Norris, McLaren

  De vreugde is groot bij McLaren.

  Net niet voor Russell

  George Russell rijdt alweer een knap seizoen in een matige wagen. Hij stuurde zijn Williams gisteren tot in Q3 en mocht op plaats 8 beginnen aan de race vandaag.

   

  Na wat terugval herpakte de jonge Brit zich en leek hij voor het eerst punten te pakken voor Williams dit seizoen. Daar stak ex-wereldkampioen Fernando Alonso een stokje voor in de slotronden.

  De top 10:

  Fase per fase

  1. 17 uur 07.
  2. 17 uur 07.
  3. 16 uur 27. Max Verstappen pakt maximum van de punten! Max Verstappen zorgt voor de 5e overwinning op rij voor Red Bull. Hij reed van start tot finish aan de leiding en pakt 26 punten, omdat hij ook nog eens de snelste ronde reed. Bottas eindigt op plek 2, Norris staat ook op het podium. Hamilton beleefde een baaldag en strandt op plek 4. In de achtergrond crashen Vettel en Raikonen nog in de laatste ronde. .
  4. 16 uur 26. Laatste ronde! In de laatste ronde vliegt Sainz nog voorbij Ricciardo. Verstappen rijdt naar de overwinning. .
  5. 16 uur 23. Alonso is er voorbij! Een domper voor Russell. De Brit kon Alonso niet langer afhouden en zal net buiten de punten vallen. .
  6. 16 uur 21. Valtteri Bottas zal blij zijn dat hij eens beter doet dan zijn ploegmaat. De Fin wil zich al lang bewijzen bij Mercedes. Ondertussen blijven Russell en Alonso op het scherpst van de snee duelleren.  .
  7. 16 uur 20. Goede ingreep van Red Bull! In de achterband van Verstappen zat een klein sneetje. Het vers rubber was dus zeer welgekomen. .
  8. 16 uur 19. Er zat een sneetje in de rechter achterband. Red Bull aan Max Verstappen.
  9. 16 uur 16. Gevecht om plaats 10. Alonso legt Russell het vuur aan de schenen. Houdt de Brit vast aan zijn puntje? .
  10. 16 uur 13. Nog 10 rondjes! Het wordt alweer niet de dag van Lewis Hamilton. De Brit rijdt rond op plaats 4 en zal Verstappen zien uitlopen in de stand. De Nederlander komt nog eens binnen voor een zacht setje banden om de snelste rondetijd en het bonuspuntje mee te graaien. .
  11. 16 uur 10. Yuki Tsunoda is geen ezel, dat staat vast. Na zijn straf uit te zitten door over de witte lijn te rijden bij het binnenkomen van de pits, doet hij het nu nog eens. De Japanner mag een tweede straftijd verwachten.  .
  12. 16 uur 09. Ondertussen op plaats 10: George Russell. Kan de Brit in de Williams het dan toch flikken? .
  13. 16 uur 06. Lando heeft podiumplek! Lewis Hamilton heeft het moeilijk. Norris gaat hem al snel voorbij. De Brit zucht en komt binnen in de pits voor een verse band. .
  14. 16 uur 05. Bottas en Hamilton wisselen van plek. Norris mag zich opmaken voor een nieuw duel met zijn landgenoot voor een podiumplek. .