Verstappen is ongenaakbaar op het Oostenrijkse thuiscircuit van zijn werkgever

Max Verstappen heeft zijn Oostenrijkse werkgever blij gemaakt. Verstappen zette de GP van Stiermarken in Oostenrijk van begin tot einde naar zijn hand. Wat meer is, voor Red Bull is het de vierde zege op een rij in de Formule 1 dit seizoen. Max Verstappen verstevigt uiteraard zijn leidersplaats in de WK-stand. Lewis Hamilton werd tweede.

Samenvatting van de GP Formule 1 van Oostenrijk

Verstappen domineerde van begin tot einde

Op het circuit van Spielberg stond er vandaag geen maat op Max Verstappen. De Nederlander kende een perfecte start in de GP van Stiermarken en gaf de leiding nooit uit handen. 

 

Achter hem groeide de achterstand van Hamilton ronde na ronde. De Brit trok in de voorlaatste ronde de pitstraat in voor een stel nieuwe banden om vervolgens nog de snelste tijd neer te zetten in de laatste ronde. Het leverde Hamilton een extra punt op.

 

Valtteri Bottas werd na zijn slip in de pitstraat op plek vijf gezet aan de start. Een trage pitstop bij Sergio Perez zorgde ervoor dat Bottas de derde plek kon veroveren. 

 

Perez kwam nog een tweede keer binnen voor nieuwe banden en kwam zo zeer dicht bij Bottas, maar de Mexicaan strandde met zijn Red Bull op plek vier.

 

Voor Max Verstappen is het al zijn vierde overwinning van het seizoen op een totaal van acht races. In het klassement vergroot de Nederlander zijn voorsprong op Lewis Hamilton tot 18 punten.

Ongelukkige Gasly en Russell

Vlak na de start kwamen Pierre Gasly en Charles Leclerc lichtjes met elkaar in aanraking. De voorvleugel van Leclerc scheurde de achterband van Gasly aan flarden. Voor Gasly betekende dat het einde van zijn wedstrijd.

 

Russell leek zich met zijn Williams in de punten te rijden in Oostenrijk, maar hij kende pech met zijn wagen. Bij zijn derde passage in de pit stapte de Brit uit zijn bolide. Een gemiste kans voor Williams.

De inhaalrace van Charles Leclerc

Na slechte kwalificaties reden de twee Ferrari's zich vandaag toch in de punten. Caros Sainz vertrok vanop de 12e plaats, maar eindigde zijn race op een mooie 6e plaats.

 

Voor Charles Leclerc zag het er even niet goed uit. Hij kwam bij de start in aanraking met Pierre Gasly en moest meteen de pitstraat in voor een nieuwe voorvleugel.

 

Leclerc begon aan een knappe inhaalrace en strandde aan de finish net achter zijn ploeggenoot Carlos Sainz op plek 7. Knappe race van de Monegask.

Korte reacties van Verstappen, Hamilton en Bottas:

Grote Prijs van Oostenrijk

 1. 16 uur 26.
 2. 16 uur 25. EINDE: Verstappen wint zijn vierde GP van het seizoen! Red Bull zegeviert in Oostenrijk, Verstappen domineerde de wedstrijd van begin tot einde. Hamilton snelt naar plaats twee met de snelste rondetijd. Perez komt nog heel dicht bij Bottas, maar strandt op de 4e plek. .
 3. 16 uur 23. Hamilton gaat in de voorlaatste ronde binnen voor nieuwe banden. Hij wil de snelste tijd zetten, want ook dat levert een extra punt op. .
 4. 16 uur 22. Vettel verliest de strijd om plek 11. Raikkonen is hem voorbij. Een strijd om de eer. .
 5. 16 uur 20.
 6. 16 uur 19. Nog 4 ronden! Vooraan lijken de plaatsen vast te liggen. De enige strijd die we nog opmerken is die voor plek 11. Vettel wil zijn 11e plek niet afstaan aan Raikkonen. .
 7. 16 uur 16. Het verschil bij McLaren is groot. Norris rijdt al bijna een hele wedstrijd vooraan rond op plaats vijf. Zijn ploeggenoot Ricciardo vinden we pas terug op de 13e plek. .
 8. 16 uur 14. Donkere wolk op komst. Er komt een zeer donkere wolk boven de tribunes te hangen. Met nog 7 ronden te gaan, zou er wel eens wat neerslag kunnen vallen.  .
 9. 16 uur 08. 60/71 ronden: Verstappen naar winst? Hamilton volgt op 9 seconden van de Nederlander. Verstappen lijkt dus op weg te zijn naar een overwinning in Oostenrijk. De derde plaats van Bottas lijkt ook veilig te zijn. Perez kwam nog binnen voor een stel nieuwe banden om de snelste tijd neer te zetten. In de achtergrond gaat Leclerc op zoek naar de 7e plek van Stroll. .
 10. 16 uur 06. Tsunoda wil koste wat het kost zijn 9e plek verdedigen. Het levert ons een mooi duel op met Leclerc. Voorlopig geraakt Leclerc er niet voorbij. Het heeft niet mogen duren. Leclerc is Tsunoda nu toch voorbij. .
 11. 16 uur 02.
 12. 16 uur 01. Leclerc en Sainz rijden in de punten voor Ferrari. Sainz rijdt op een 6e plaats, terwijl Leclerc op plek 10 zit. .
 13. 15 uur 58. Krijgen we toch nog regen? We krijgen snel een beeld van het weerbericht. Er hangt een klein wolkje boven het circuit. Zullen er enkele druppels vallen? Een stortbui moeten we niet verwachten. .
 14. 15 uur 54. Het verschil tussen Verstappen en Lewis Hamilton loopt op naar zes seconden. Kennen we nu al de winnaar? .
 15. 15 uur 53. In de top vier verandert er voorlopig niet veel. Met de opgaves van Russell en Gasly is het afwachten wie de kans grijpt om vandaag in de punten te rijden.  .
 16. 15 uur 49.
 17. 15 uur 48. Russell voor derde keer de pit in. Einde verhaal voor Russell. Hij kon in de punten rijden, maar heeft problemen aan zijn auto. Hij komt voor de derde keer binnen, maar zal niet meer op de baan komen. De Brit stapt uit zijn bolide. .