Mike De Decker kan niet verrassen tegen klinische Chisnall op WK darts

Mike De Decker heeft geen verlengstuk kunnen breien aan zijn verblijf in Alexandra Palace. De jonge Belg moest na een verdienstelijke partij de wet van de sterkste ondergaan tegen topper Dave Chisnall (PDC-14), vorig jaar nog halvefinalist in Londen.

Voor Mike De Decker was het WK darts na zijn zege in de eerste ronde tegen Darius Labanauskas sowieso al een succesverhaal. De Belg (26) had met die zege zijn tourkaart in de PDC veilig gesteld én had voor het eerst gewonnen op het grote podium van Alexandra Palace.

 

Om dat succesverhaal verder te zetten moest zich wel voorbij de ervaren Dave Chisnall zien te werpen. De Engelsman draait al jaren mee aan de top van het darts en was vorig jaar nog halvefinalist op het WK. Onderweg naar die halve finale had hij met meesterlijke prestaties onder meer Dimitri Van den Bergh en Michael van Gerwen gewipt.

 

Mooie adelbrieven, die "Chizzy" met een 180-score bij zijn allereerste beurt meteen kracht bijzette. De Decker zette daar in set één ook enkele goede scores tegenover, maar na wat gesukkel op de dubbels bij beide spelers was het toch Chisnall die de eerste set binnenharkte.

 

De Decker moest vol aan de bak en krikte zijn niveau op, al zat het niet altijd mee. Bij 2-1 voor Chisnall in de tweede set miste De Decker op een haar na de bullseye voor een fantastische 167-checkout. Daarop kon Chisnall het wél afmaken: 2-0 voor de Engelsman.

 

De Decker moest boven zichzelf uitstijgen om een nederlaag nog af te wenden, maar in de derde set moest hij de klasse van een ontketende Chisnall ondergaan: onze landgenoot kon zo een 3-0-"whitewash" niet meer vermijden. Exit voor De Decker in Ally Pally, al is het wel met opgeheven hoofd.

Ronde 2: Chisnall - De Decker

 1. 17 uur 05. Sets (best of 5) 1 2 3 4 5 Dave Chisnall (Eng) 3 3 3 Mike De Decker (Bel) 2 1 1 .
 2. 17 uur . Exit De Decker. Het is over voor Mike De Decker op het WK darts. Onze landgenoot onderging de wet van de sterkte tegen een klinische Dave Chisnall. De Engelsman gaat in de vierde leg van set drie opnieuw door de worp van De Decker en maakt het netjes af. De Decker kan Ally Pally wel verlaten met opgeheven hoofd. .
 3. 16 uur 58. Nu is het aan De Decker om door de mazen van het net te glippen, nadat Chisnall zich "dood" werpt bij een hoge checkout. De Decker maakt het op bull wel af. Beide spelers zijn terug "on throw", kan De Decker een beslissende leg afdwingen? .
 4. 16 uur 55. Chisnall blijft zijn niveau opkrikken met de eindmeet in zicht. Zijn gemiddelde schuurt stilaan de 100 aan. Met opnieuw een break zet hij De Decker op een 2-0-achterstand. Kan De Decker nog tegenspartelen? .
 5. 16 uur 53. Chisnall start net zoals in set 1 ook set 3 met een 180-score en trekt die lijn verder in de leg helemaal door. Na amper 12 darts en een 130-checkout staat er alweer 1-0 op het bord. De Decker scoort aardig, maar Chizzy werpt klinisch uit. .
 6. 16 uur 48. Balen voor De Decker, Chizzy ontsnapt. Wat een pech voor De Decker! Hij kan breaken met een 167-checkout, maar hij mist met zijn derde pijl op een haar na de bullseye. Daarna maakt Chizzy het af op dubbel 19. Het wordt stilaan een moeilijk voorhaal voor onze landgenoot, die twee sets in het krijt staat. .
 7. 16 uur 45. De Decker is nog niet verslagen en pakt nu wel netjes zijn leg op eigen worp. Kan hij nu terugbreaken om de set te redden? .
 8. 16 uur 43. Chizzy blijft voorlopig weinig fouten maken en pakt opnieuw vlot een leg. De lichaamstaal van De Decker oogt al wat minder optimistisch. Ondertussen verwarmt Chisnall zijn vingers nog wat - wellicht heeft iemand in Ally Pally een deur laten openstaan. .
 9. 16 uur 41. Net wanneer De Decker aan een verdienstelijke leg bezig is, pakt Chisnall uit met een verwoestende 146-checkout. De Decker staat meteen al een break achter in set 2. .
 10. 16 uur 36. Chisnall met de hakken over de sloot. Chisnall haalt set 1 binnen, maar vlot ging het geenszins. De Decker weerde zich kranig, maar greep zijn kansen niet bij het uitwerpen. Qua gemiddeldes op zowel de scores als de checkouts liggen beide spelers wel dicht bij elkaar.  .
 11. 16 uur 33. Na een potje "double trouble" kan De Decker finaal toch zijn leg binnenhalen. Beide spelers misten een handvol pijlen op een dubbel. Chisnall heeft nu de pijlen in handen om de eerste set binnen te halen. .
 12. 16 uur 30. Chisnall kan de eerste set op eigen worp binnenhalen, maar gaat kwistig om met zijn kansen op een dubbel. De Decker doet dat niet en kuist dubbel 10 op.  .
 13. 16 uur 27. Voorlopig gaat het bij De Decker nog wat op en af. Onze landgenoot wierp al twee 180's, maar wisselt de hoge scores af met mindere worpen. Chisnall profiteert en harkt de eerste twee legs binnen. .
 14. 16 uur 23. We zijn vertrokken! Chisnall mag beginnen werpen en doet dat met een statement. De eerste "one hundred and eightyyyy" galmt al door Alexandra Palace. .
 15. 16 uur 21. Wat het straks ook wordt, De Decker heeft nu al een succesvol toernooi achter de rug. Door zijn zege in de eerste ronde is onze landgenoot zeker van een plekje in de top 64 van de wereld, wat hem verzekert van een PDC-tourkaart voor volgend seizoen. .