De Decker krijgt 9-darter tegen, maar knalt naar 2e ronde op WK darts

  Mike De Decker heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor ronde twee op het WK darts. Zijn tegenstander Darius Labanauskas wierp nochtans in set 1 een weergaloze negendarter, maar dat bleek meer een vloek dan een zegen voor de Litouwer. De Decker nam de rol over en maakte het daarna vlot af.

  Met Mike De Decker kwam zaterdag de eerste Belg in actie op het WK darts. De jonge Belg, de nummer 69 van de wereld, stond voor het tweede jaar op rij in het Alexandra Palace, maar werd er vorig jaar wel meteen uitgeknikkerd.

   

  Met Darius Labanauskas moest hij zich voorbij een voormalige kwartfinalist op het WK zien te werpen. Maar die Labanauskas bewees in set één meteen uit welk soort hout hij gesneden is. Met een weergaloze negendarter pakte hij set één, De Decker moest meteen vol aan de bak.

   

  In set twee leek De Decker in zijn ritme te komen. Met hogere scores en vlotte finishes snelde hij naar een 3-0-winst in set twee. In set drie krikte Labanauskas zijn niveau opnieuw op, maar De Decker hield het hoofd koel en maakte het met een nerveuze finish af.

   

  De Decker had nog één set nodig om zich voor het eerst naar de tweede ronde op het WK te werpen en liet zich niet meer uit zijn lood slaan. Labanauskas, de nummer 33 van de wereld, leek met zijn gedachten nog te veel bij zijn 9-darter te zitten, De Decker maakte het zakelijk af: 1-3.

   

  In de volgende ronde treft De Decker dinsdag wel een kwaaie klant: Dave Chisnall, de nummer 14 van de wereld en vorig jaar nog de killer van Dimitri Van den Bergh op het WK. Van den Bergh komt dinsdagavond voor het eerst in actie in Londen.

  De Decker maakt het af op dubbel 10:

  1e ronde: De Decker - Labanauskas

  1. 23 uur 59. Sets (best of 5) 1 2 3 4 5 Mike De Decker (Bel) 1 3 3 3 Darius Labanauskas (Lit) 3 0 2 0 .
  2. 16 uur 25. De Decker knalt naar ronde twee! Een negendarter tegen krijgen en toch winnen! Labanauskas is het noorden kwijt en De Decker maakt het af op tops. Onze landgenoot plaatst zich zo voor het eerst in zijn carrière voor de tweede ronde van het WK. Daarin treft hij met Dave Chisnall wel een kwaaie klant. .
  3. 16 uur 22. De Decker start uitstekend en pakt vlot de eerste leg. Daarna gaat hij ook door de worp van Labanauskas. De Decker straft de slordige Litouwer af en maakt het af op tops. 2-0, nog één leg binnenhalen en de tweede ronde is een feit. .
  4. 16 uur 17. De Decker op 1 set van winst! Na een gelijkopgaande derde set krijgt De Decker de eerste dubbelkansen. Eerst verkwanselt hij nog een 47-score, daarna maakt hij het af op dubbel 12. De Decker staat op 1 set van een plekje in ronde twee! .
  5. 16 uur 14. De Decker blijft het hoofd boven water houden en maakt 2-2 gelijk in set drie. Labanauskas mag nu op eigen worp proberen set drie binnen te halen. .
  6. 16 uur 12. Ai ai... De Decker en Labanauskas werpen zich allebei op 116. Onze landgenoot mag als eerste uitwerpen, maar mist zijn dubbel. Labanauskas werpt daarna wél uit. Zuur voor De Decker. .
  7. 16 uur 09. Het antwoord van Labanauskas op de break van De Decker mag er wezen! Met een heel knappe 164-finish hangt hij de bordjes weer in evenwicht.  .
  8. 16 uur 07. De Decker begint uitstekend aan set drie. Met een snelle leg en een secure finish op tops breakt hij meteen de worp van Labanauskas.  .
  9. 15 uur 59. De Decker stelt orde op zaken. De negendarter van Labanauskas heeft "Lucky D" voorlopig nog niet echt vleugels gegeven. De Decker heeft de rug gerecht met hoge scores en secure dubbels. Hij pakt met een vlotte 3-0 de tweede set. Alles te herdoen! .
  10. 15 uur 57. De Decker lijkt in set twee het momentum naar zich toe te trekken. Met hogere scores en secure finishes zet hij Labanauskas op een 2-0-achterstand. Hij heeft nu de pijlen in handen om op eigen worp set twee binnen te halen. .
  11. 15 uur 52. Voor dit WK werden er amper 11 nine darters geworpen in de geschiedenis van het WK. Nu hebben we de laatste 24 uur er zowaar al twee gezien. De Decker koopt er evenwel niets mee, hij moet vol aan de bak. .
  12. 15 uur 47. Labanauskas met "the perfect nine"! Niet te geloven! Amper een dag na de weergaloze negendarter van Borland krijgen we opnieuw een perfecte leg te zien! Labanauskas pakt uit het niets uit met negen perfecte pijlen, De Decker kan alleen lijdzaam toekijken.  .
  13. 15 uur 45. Het blijft voorlopig moeizaam gaan bij beide spelers. De ervaren Labanauskas gaat voorlopig het beste met de omstandigheden om zet De Decker op een 2-1-achterstand. De Decker moet nu zijn eigen worp behouden om in de set te blijven. .
  14. 15 uur 38. Labanauskas neemt de eerste leg vlot voor zijn rekening. De Decker lijkt nog wat last te hebben van de zenuwen. De 26-jarige Belg is het immers nog niet echt gewoon om voor overvolle zalen te spelen. .
  15. 15 uur 31. We zijn vertrokken! Labanauskas mag als eerste het bord aanvallen. Kan De Decker meteen voor een Belgische stunt zorgen op dit WK? .
  16. 15 uur 30. De Decker voor glorie en zijn tourkaart. Voor Mike De Decker staat er heel wat op het spel. Als hij zich vandaag niet weet te plaatsen voor ronde 2 verliest hij volgend seizoen zijn tourkaart in de PDC, die hem rechtgeeft op deelname aan de belangrijke toernooien.  De Decker staat virtueel nog net binnen de vereiste top 64 van de wereld, maar tenzij hij vandaag wint zal Nick Kenny of Rowby-John Rodriguez nog over hem springen. Die twee laatsten spelen vandaag namelijk nog tegen mekaar, een van de twee zal dus nog punten pakken. .