Belgische futsalvrouwen krijgen stevige oplawaai tegen Zweden en mogen WK vergeten

 za 19 oktober 2024 18:50
De futsal Red Flames.

De WK-droom van de Red Flames in het futsal is genadeloos doorgeprikt door Zweden. Met een 11-1-nederlaag in de eerste kwalificatieronde zijn de Belgische vrouwen uitgeschakeld.

programma België
België Letland 6-0
Slovakije België 4-2
Zweden België 11-1

Red Flames Futsal in WK-voorrondelaatste update: ongeveer 2 uur geleden

18:50

Geen WK voor Red Flames

De Belgische futsalvrouwen zullen volgend jaar niet te zien zijn op het eerste WK voor vrouwen op de Filipijnen. Alleen de groepswinnaars van de eerste kwalificatieronde mochten door naar de eliteronde, dus de Belgen hadden na hun nederlaag tegen Slovakije al wat meeval nodig.

Tegen groepsleider Zweden werden de Red Flames snel met de voeten op de grond gezet. Halfweg stond het al 3-0, maar na de pauze liep de nederlaag op tot 11-1. Alleen Noa Corbeels kon de eer nog redden voor de Belgen.

Zweden stoot zo door naar de eliteronde (18-23 maart 2025), de Belgen eindigen 3e in hun groep.

17/10/24
16:13

Slovakije te sterk

De Belgische futsalvrouwen hebben hun tweede wedstrijd in de eerste kwalificatieronde voor het WK van eind 2025 verloren. De futsal Red Flames gingen ten onder tegen Slovakije in het Zweedse Alingsas met 2-4.

Bij de rust stond het 1-1. Yasémin Cagla bracht België op voorsprong, maar Chomova maakte gelijk. In de tweede helft diepte Slovakije de score uit via Mackova, Rybanska en Tomcikova. België milderde tussendoor wel via Marie Bougard.

De winnaars van de eerste kwalificatieronde plaatsen zich samen met Portugal en Spanje (al zeker van kwalificatie) voor de eliteronde (met twee groepen van vier landen). De eliteronde vindt plaats van 18 tot 23 maart 2025. De top twee uit beide poules mag naar het WK.

16/10/24
16:15

Red Flames beginnen sterk

De Belgische futsalvrouwen hebben vertrouwen getankt in hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van eind 2025. Tegen Letland, hun laagst gerangschikte tegenstander in de eerste voorronde, ging met 6-0 voor de bijl.

De ploeg van bondscoach Niki De Cock ging rusten met een krappe 1-0-bonus met een doelpunt van Marie Bougard, maar na de pauze barstten de Belgische zaalvoetbalvrouwen echt los met nog 5 doelpunten. Noa Corbeels, Yasémin Cagla, Sara Bakar, Lauren Meyers en Marieke Peeters maakten er 6-0 van.

Morgen nemen de Red Flames het op tegen Slovakije, zaterdag volgt gastland Zweden. De winnaars van de eerste kwalificatieronde plaatsen zich samen met Portugal en Spanje (al zeker van kwalificatie) voor de eliteronde (18-23 maart 2025).