LIVESTREAM: Kunnen Belgische beloften in cruciale tweede helft wel het verschil maken tegen Schotland?

 vr 11 oktober 2024 20:49

Hoogspanning bij de Belgische beloften. Onze U21 spelen vrijdagavond in Schotland een duel dat de deur richting het EK 2025 helemaal kan openbeuken of dichtslaan. Volg de wedstrijd hieronder LIVE vanaf 20 uur.

Fase per faselaatste update: 9 minuten geleden

21:02

Start tweede helft

Swerts wissels nog niet bij de start van de tweede helft. Nog 45 minuten voor de Belgische beloften om op zoek te gaan naar die cruciale goal (en zege) in Schotland.

20:43

Rusten zonder doelpunten

0-0 na 45 minuten na een flauwe eerste helft. Als de Duivels die cruciale zege willen boeken, zal het straks toch véél beter moeten. Zeker voorin misten de Belgische beloften een vleugje vernuft.


Al even de mogelijke invallers oplijsten: Sandra, Karetsas, Olaigbe, Stassin en Vermant.

20:42

Rush van Sardella levert niks op

Een Anderlecht-tandem dreigt nog eens. Stroeykens lanceert Sardella, die uitpakt met een rush en zijn kans gaat. Het schot verdwijnt zo'n metertje naast. De Belgen hebben zo nog steeds geen schot tussen de palen laten noteren.

20:36

Lammens gaat goed plat

Mulligan haalt verrassend uit vanop zo'n 30 meter, maar Lammens gaat goed plat. Wanneer steken de Belgische beloften nog eens de neus aan het venster? Voorin is het allemaal toch net iets te statisch en voorspelbaar.

20:33

Geen goals na halfuur

We zijn een halfuur ver. De Belgen eisen de bal op in een potig duel, maar buiten die ene mogelijkheid voor Sylla leverde dat weinig kansen op.

20:23

Schotten ontsnappen aan rood

Pfoeh, Connor Barron... De Schotse middenvelder pakt uit met een beenharde tackle op Rommens. De Portugese ref bestraft met geel, maar dat had eigenlijk rood kunnen zijn. Daar komt de thuisploeg goed weg. Spileers kopt over uit de vrijschop die volgt.

20:20

Sylla trapt net naast

Daar zijn de Belgen een eerste keer. Steuckers trapt een goeie lange bal naar Sylla, die het leer uitstekend controleert en vervolgens net naast trapt. Zonde.

20:14

Waarschuwing van thuisploeg

De eerste grote kans is voor de Schotten. Westerlo-aanvaller Mebude vindt een volledig vrijstaande Miller aan de rand van de zestien. Alleen trapt de middenvelder veel te centraal naar doel om Lammens te verontrusten. Toch een waarschuwing voor de Belgische beloften. 

20:07

Voorzichtig begin in Schotland

Schotland en België beginnen voorzichtig aan de wedstrijd. Langs beide kanten vallen er tot dusver ook iets te veel slordigheden te noteren om tot échte mogelijkheden te komen. We zijn 10 minuten ver.

20:01

Aftrap!

De Schotten hebben de wedstrijd op gang getrapt. Hopelijk beginnen onze Belgische beloften beter aan hun duel dan de A-ploeg gisteren...

20:00

Volksliederen weergalmen door stadion

Daar zijn beide ploegen! In een vrij leeg stadion weergalmen de volksliederen door de geluidsboxen. Bij de Schotten uiteraard inclusief begeleiding door een doedelzak.

19:48

Eerste match voor Senne Lammens deze campagne

Tussen de palen hoopt Senne Lammens ongetwijfeld zijn vorm van bij Antwerp door te trekken. Het is de 6e cap bij de U21 voor de jonge doelman, maar pas de eerste in deze campagne. Hij neemt de plaats in van vaste titularis Maarten Vandevoordt, die geselecteerd werd bij de Rode Duivels.

19:46

Zorgt Youssuf Sylla voor goals?

Als de jonge Duivels willen winnen, zullen ze moeten scoren. Gil Swerts rekent daarvoor op diepe spits Youssuf Sylla. De 21-jarige spits kwam dit seizoen wel nog niet tot scoren voor Charleroi.

19:33

Wedstrijd gaat door in Tynecastle Park

Het duel tussen Schotland en België gaat door in Tynecastle Park - het stadion van eersteklasser Hearts, die Cercle Brugge eind november ontvangt in de Conference League.

19:30

Straks aan de aftrap, eerder deze week bij Sporza-reporter Mercedes: Mandela Keita kreeg drie Duivelse dilemma's voorgeschoteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:58

Normaal is alleen winst goed genoeg

We schetsen even de situatie in de kwalificatiegroep van de jonge Duivels.

Met 25 punten is Spanje groepswinnaar. Daarachter delen Schotland en België met 16 punten plaats 2 - goed voor een plek in de play-offs om de laatste EK-tickets.


Alleen: door de Schotse zege in de heenmatch (0-2) zijn de Belgen momenteel in het nadeel bij een gelijk aantal punten.

Winst 
in Schotland vanavond is dus eigenlijk een must. Want dan volstaat komende dinsdag een draw op de slotspeeldag tegen Hongarije om plaats 2 te grijpen.

Bij een gelijkspel blijft Schotland tweede en moet België op de slotspeeldag tegen Hongarije een beter resultaat behalen dan Schotland in Kazachstan.

Bij verlies is de EK-droom van de beloften sowieso voorbij.

18:54

Keita en Vermeeren aan de aftrap, ook Mbangula start

De opstelling van de Belgische beloften is bekend. Antwerp-doelman Lammens krijgt de voorkeur op Leysen. Achteraan starten Sardella, Vandenbosch, Spileers en Rommens. Op het middenveld wordt de voormalige Antwerp-tandem Vermeeren-Keita aangevuld met Stroeykens. Voorin moeten Steuckers, Sylla en Mbangula het verschil maken.

18:50
De opstelling van Schotland. Adedire Mebude van Westerlo is voor de Belgische voetbalfan wellicht de bekendste naam. Rangers-middenvelder Connor Barron heeft op papier de hoogste marktwaarde.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.