UEFA Nations League
speeldag 3

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0

Tielemans begrijpt frustraties van De Bruyne: "Zijn boodschap was niet negatief, het was een wake-upcall"

 wo 9 oktober 2024 17:29
Youri Tielemans.

Na de teleurstelling tegen Frankrijk krijgen de Rode Duivels, in een onuitgegeven samenstelling, de kans om de rug te rechten tegen Italië. Gelegenheidsaanvoerder Youri Tielemans neemt de puntjes van kritiek van Kevin De Bruyne mee: "We moeten lopen en werken voor elkaar."

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn er niet bij in de Nations League, maar de werkpunten van tegen Frankrijk liggen wel nog op tafel. Na die 2-0-nederlaag nam De Bruyne geen blad voor de mond.

 

"Kevin was gefrustreerd over het resultaat, net als wij allemaal. Het ging niet zoals we wilden spelen", reageert Youri Tielemans, die de aanvoerdersband overneemt. "We hebben het plan van de bondscoach niet goed uitgevoerd."

 

"Kevin heeft enkele waarheden gesproken: we moeten lopen en werken voor elkaar. Zijn boodschap was niet negatief, het was vooral om ons te verbeteren als team. Het was een wake-upcall."

 

En die boodschap is aangekomen. "Die zaak is nu gesloten: de bondscoach heeft een goed gesprek gehad met Kevin. Hij begrijpt dat we een jonge groep hebben en dat hij het misschien anders had moeten aanpakken."

 

"Maar we nemen morgen wel onze verantwoordelijkheid. Het zijn ook niet 1 of 2 spelers die dat moeten doen, we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen."

Ik begrijp dat sommige spelers niet wakker liggen van de Nations League, maar ik vind het mooie speelkansen.

Youri Tielemans

Tegen Italië ligt er een kans voor de jonge groep Duivels om zich te onderscheiden. "Ik begrijp dat sommige spelers niet wakker liggen van de Nations League, maar ik vind het mooie speelkansen", aldus Tielemans.

 

"Na elke wedstrijd probeer je beter te worden, dus tegen topspelers uit Italië zullen we ook veel leren. Als je je land kan vertegenwoordigen, zijn het altijd mooie matchen. We hebben er zin in."

 

Dat Tielemans nu de aanvoerdersband draagt, zal hem niet veranderen. "Ik ga me nu niet anders gedragen. Ik kom nog altijd met veel plezier naar de Rode Duivels en ik zal doen wat de trainer me vraagt."

 

"Ik ben er niet zo mee bezig dat ik de laatste speler ben van de Goude Generatie. Ik probeer gewoon mezelf te zijn."

Persconferentie Rode Duivelslaatste update: ongeveer 5 uur geleden

19:15

Einde persconferentie

Dat was het voor de bondscoach en Youri Tielemans.

19:11

"Elk systeem heeft voor- en nadelen. We hebben al met drie achterin gespeeld, dat zou niets nieuws zijn. Alles is mogelijk. We hebben spelers die beide systemen kunnen spelen, dus we kunnen zelfs tijdens de wedstrijd wisselen. Het is niet het systeem, wel onze stijl van spelen", aldus Tedesco.

19:10

Waarom werd Ortwin De Wolf opgeroepen en niet Coosemans of Roef? "Dat zijn de kleine details", zegt hij. "Ook Bodart was een optie geweest. We zijn blij dat hij hier is. Gisteren trainde hij nog met KV Mechelen, nu maakt hij al goede indruk. Maar dat wil niet zeggen dat we de volgende keer geen andere doelman oproepen."

19:08

Voor deze wedstrijden staan we 's ochtends op.

Domenico Tedesco
19:07

"Het is belangrijk dat we onze energie besteden aan de beschikbare spelers", zegt de bondscoach. "Dit team verdient mijn volledige toewijding. Je kan altijd "wat als" vragen, maar ik heb geen twijfels over de kwaliteiten van dit team. We hebben zeer jonge spelers, zoals Matte Smets, die het verdienen om erbij te zijn. Bij Genk speelt hij meteen na een sterk seizoen bij STVV. We willen hem leren kennen, dat is anders dan hem vanuit de tribune aan het werk te zien.

19:05

Het zijn niet 1 of 2 spelers die hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat moeten we allemaal doen.

Youri Tielemans
19:03

"Na Frankrijk waren er veel frustraties over onze aanpak. Daarom was ik wat kwaad bij mijn wissel, het was gewoon wat frustratie."

19:02

Hoe belangrijk vindt Tielemans de Nations League? "Als je je land kan vertegenwoordigen, dan zijn het mooie matchen. We hebben zin om te spelen."

19:01

Ik heb de aanvoerdersband met veel trots aanvaard.

Youri Tielemans
19:00

Youri Tielemans is nu de aanvoerder. Zou hij even hard uithalen als Kevin De Bruyne?"Kevin was gefrustreerd over het resultaat, net als wij allemaal. Het ging niet zoals we wilden spelen. We hebben het plan niet uitgevoerd."

"Kevin heeft enkele waarheden gesproken: we moeten lopen voor elkaar en werken voor elkaar. Zijn boodschap was niet negatief, het was vooral om ons te verbeteren als team. Het was een wake-upcall. Die zaak is nu gesloten na een goed gesprek met Kevin. Hij begrijpt dat we een jonge groep hebben, maar we nemen onze verantwoordelijkheid."

18:58

"Het is altijd interessant om tegen Italië te spelen. Je wordt altijd beter na elke wedstrijd, dus tegen topspelers uit Italië zal dat ook zo zijn", zegt aanvoerder Youri Tielemans.

18:57

Speelt De Ketelaere?

"Hij zou het verdienen. Hij doet het heel goed bij Atalanta. Hij speelt er een belangrijke rol en hij kan dat ook voor ons doen. Na het EK hebben we gewisseld omdat we kansen willen geven aan spelers die we minder goed kennen. De Ketelaere is de vorige keer goed ingevallen, dus hij verdient meer speeltijd."

18:55

Overweegt Tedesco om andere profielen op de flanken te zetten? "Ja, want we hebben zulke spelers ter beschikking. Het hangt altijd af van wie we willen zien. Natuurlijk ook een beetje van de tegenstander, maar vooral van ons."

18:53

Droomt Tedesco van een job in de Serie A? "Ik ben gefocust op de volgende taken, en die zijn pittig. We denken er al vele weken aan en nu is het zover. In Rome is het een grote wedstrijd voor ons. Natuurlijk kan ik mijn liefde voor Italië niet verbergen. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik tegenover Italië sta."

18:50

Tactische aanpassingen?

"Het systeem is niet de belangrijkste zaak. De voorbije twee jaar hebben we verschillende systemen gebruikt met een viermans- en vijfmansdefensie. Het hangt altijd af van de spelers die je ter beschikking hebt. We hebben een zekere stijl die we willen spelen, maar je moet ook niet naïef zijn."

18:48

"Het resultaat is altijd belangrijk. We gaan ons niet verbergen achter de omstandigheden, zoals het ontbreken van enkele spelers", opent Domenico Tedesco.

18:39

De Belgen hebben wat vertraging opgelopen op weg naar het Stadio Olimpico. Rond 18.45 uur schuiven Tedesco en Tielemans aan voor de microfoon.