UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0

Geen De Bruyne en Lukaku bij Rode Duivels, wel selectie voor Fofana, Ngonge, Smets en Vandevoordt

 vr 4 oktober 2024 10:06

Bondscoach Domenico Tedesco heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Nations League-wedstrijden tegen Italië en Frankrijk. Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn er niet bij. Wél in de selectie: Malick Fofana, Cyril Ngonge, Matte Smets en Maarten Vandevoordt. Zij zijn er voor het eerst bij. Leandro Trossard, vorige keer niet geselecteerd, maakt zijn rentree.

Zoals verwacht dus geen Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku in de selectie van de Rode Duivels voor de wedstrijden tegen Italië en Frankrijk.

 

De Bruyne was na de laatste interland nog erg scherp voor zijn ploegmaats, maar die kritiek is niet de reden van zijn niet-selectie. Bondscoach Domenico Tedesco benadrukte op de persconferentie dat De Bruyne nog steeds heel gemotiveerd is om voor de Rode Duivels te spelen.

 

"Hij heeft een blessure en heeft ook gevraagd om de volgende interlandbreak in november over te slaan", aldus de bondscoach. "Maar wanneer het er echt om gaat, op het WK, zal hij erbij zijn."

 

"Bij Romelu Lukaku is het eigenlijk hetzelfde verhaal. Hij voelt zich nog niet klaar en wil in Napels blijven om voort te kunnen werken."

 

Tedesco heeft in zijn selectie wel plaats voor enkele nieuwe gezichten: Malick Fofana, Cyril Ngonge en Matte Smets. Die laatste trainde tijdens de vorige interlandbreak wel al eens mee met de grote jongens.

 

Ook doelman Maarten Vandevoordt is erbij, Thomas Kaminski ontbreekt in de selectie vanwege persoonlijke redenen.

 

Voorts verwelkomt de bondscoach ook opnieuw Leandro Trossard. De flankaanvaller van Arsenal werd tijdens de vorige interlandbreak niet geselecteerd.

Persconferentie Rode Duivelslaatste update: ongeveer 2 uur geleden

10:29

Einde persconferentie

De persconferentie zit erop. 

10:28

Over de spitspositie

"Naast Openda kunnen Ngonge en De Ketelaere in de spits spelen. Ook Lukebakio en Trossard kunnen daar spelen. Daarom zijn Batshuayi en Benteke er niet bij. Ik wil nieuwe gezichten zien nu. We hebben opties nodig om een pool te vormen voor de WK-kwalificaties."

10:27

"Wie verantwoordelijkheid moet nemen? Tielemans, Trossard, Faes en Castagne. Onana kan het doen ondanks zijn leeftijd, hij is een geboren leider. Maar we weten dat we een jonge ploeg hebben."

10:25

Over teleurgestelde Tielemans na Frankrijk

"Ik belde met Youri meteen na de wedstrijd, hij was heel teleurgesteld, maar hij had een gele kaart. We wilden het risico niet nemen om met 10 te spelen."

10:24

Er zijn te veel wedstrijden.

Domenico Tedesco
10:23

"De grootste druk leggen we op onszelf, we willen winnen. Veel spelers verlieten de selectie toen ik aankwam, maar we moeten niet te veel nadenken op korte termijn. Ik zou Witsel en Carrasco kunnen oproepen, maar nu is de beste mogelijkheid om andere jongens aan het werk te zien. Tegen Italië en Frankrijk zal het niet gemakkelijk worden, maar we willen de jonge spelers een kans geven."

10:20

"Door de afwezigheid van Kaminski zochten we een derde keeper en we denken dat het het moment is voor Vandevoordt, om hem een sein te geven. Hij heeft ervaring genoeg."

"Onana heeft een klein probleem, maar na een MRI was hij positief en anders zullen we hem vervangen door een belofte. Amadou zal proberen om zondag te spelen. Maar we volgen hem op."

10:17

"Trossard was in september afwezig omdat we Duranville aan het werk wilden zien, maar hij zou er vandaag altijd bij zijn. Zijn prestaties spreken voor zich."

"Vermeeren is er niet bij omdat we hem nu willen laten spelen bij de beloften. Hij speelt nu wat meer bij Leipzig, maar het is beter voor hem om nu minuten te maken."

10:14

We volgen Dams en Seys, zij zullen bij de beloften spelen.

Domenico Tedesco
10:13

Elke situatie is individueel. We praten over de beste spelers van de wereld. Als je de hoeveelheid matchen ziet, dan kan ik begrijpen dat ze er nu niet bij zijn.

Domenico Tedesco over de afwezigheid van De Bruyne en Lukaku
10:11

"Kevin De Bruyne is emotioneel, hij wil winnen. Hij is de kapitein. Hij heeft geen namen genoemd na Frankrijk, we moeten ermee omgaan. Het is geen groot topic voor ons, dat heeft de media ervan gemaakt omdat Kevin dat zei."

Domenico Tedesco
10:08

"Smets is heel getalenteerd en we zullen niet veel trainen nu, maar het is het goede moment om hem wat principes te tonen en misschien hem bezig te zien tijdens een wedstrijd."

"Ngonge speelt niet veel, maar vorige week was hij geweldig tijdens een bekerwedstrijd. Hij kan ook op veel plaatsen spelen."

"Als we nu niet testen, zullen we het ook niet doen voor de belangrijke WK-campagne. Nu is het moment om uit te proberen."

10:05

"Duranville is er niet bij door een blessure, Kaminski is er niet bij omwille van persoonlijke redenen."

10:04

Over Lukaku

"Bij Romelu is het hetzelfde verhaal. Hij voelt zich nog niet klaar en wil in Napoli blijven om er verder te werken."

10:04

Over Kevin De Bruyne

"Ik heb lang gebeld met Kevin, hij is nog heel gemotiveerd. Hij vroeg om deze en de volgende interlandbreak in november er niet bij te zijn om rust te geven aan zijn lichaam. Maar hij zal er bij zijn als het belangrijk wordt, op het WK."

10:02
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
10:01

Tedesco zit klaar

Bondscoach Tedesco zit klaar om zijn selectie aan te kondigen voor de wedstrijden tegen Italië en Frankrijk.

07:16

Twee toppers in vooruitzicht

Net nu de Rode Duivels het moeten opnemen tegen twee toplanden, zijn Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku onbeschikbaar. De Belgen nemen het volgende week donderdag in Rome op tegen Italië. Vier dagen later is er de thuiswedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Frankrijk.

De Rode Duivels staan na twee wedstrijden op de 3e plaats in hun groep in de Nations League, met 3 punten. De eerste twee in de poule spelen een kwartfinale, de nummers drie een barragewedstrijd tegen een nummer twee uit de tweede divisie en de vierde zakt rechtstreeks naar die tweede divisie.