0
0
0
0

MULTILIVE CL: Gelijk op alle velden, tienkoppig Barca keert terug en Atalanta mist penalty

do 19 september 2024 21:08

Een Champions League-avond bomvol Belgen. Ja, ook op donderdag worden er deze keer uitzonderlijk wedstrijden op het kampioenenbal gespeeld. Met onder meer een duel De Ketelaere/Trossard en een kans op revanche voor Vermeeren is er heel wat Belgische actie te zien. Volg vanavond alles op deze pagina.

UEFA Champions League
Feyenoord
0-4

Het is geen gedroomde CL-start voor Feyenoord geworden. In de eigen Kuip was Bayer Leverkusen een paar maten te sterk. Voor rust stond de eindstand al op het bord. Wingbacks Grimaldo en Frimpong waren ongrijpbaar voor de Nederlanders, Wirtz deed bij zijn CL-debuut twee keer de netten trillen.

1-2
Benfica

Geen punten voor Rode Ster Belgrado ondanks een spannende slotfase tegen Benfica. De Portugezen kwamen in de eerste helft al bij al makkelijk op voorsprong dankzij Akturkoglu en een prachtige vrije trap van Kokcu. Benfica was beter, maar dankzij een aansluitingstreffer van Milson moest het nog tien minuten bibberen voor de overwinning.

61'
1-1
RB Leipzig
Atalanta
65'
0-0
Arsenal
Stade Brest
62'
2-1
Sturm Graz
AS Monaco
63'
1-1

Champions League: 19/09laatste update: een minuut geleden

22:21

Ook Arthur Vermeeren wordt naar de kant gehaald in Atletico-Leipzig.

22:19

CDK out

De twee Belgen hebben er in Bergamo amper een paar minuten opgestaan. Met Trossard tussen de lijnen moet De Ketelaere naar de kant, Gasperini denkt dat een frisse Cuadrado beter gewapend is om Arsenal te breken.

22:16
22:16

Trossard erin

Daar is de Belg waar we op zaten te wachten: Leandro Trossard komt Gabriel Jesus vervangen. Maakt hij zijn rol als supersub waar?

22:11

Brest weer voor

Brest lijkt weer op weg naar winst in zijn eerste wedstrijd in de Champions League in de clubgeschiedenis. Abdallah Sima maakt zich sterk in de vijandige zestien en trapt dan van dichtbij voorbij Scherpen.

22:07

Raya redt twee keer!

Geen duidelijke fout, niet 'clear and obvious', dus de bal op de stip! Mateo Retegui trapt hem van de kalk en in de handen van David Raya. De Italiaan krijgt na zijn slechte penalty nog een tweede kans met de kop, maar opnieuw is daar Raya! Arsenal komt goed weg.

22:05

Penalty?

De bal gaat op de stip in Bergamo! Edmilson gaat na wat stoorwerk van Thomas Partey wel wat makkelijk liggen in de zestien van Arsenal, maar Turpin wijst wel naar de stip. De VAR kijkt nog wel, voor ons is dit eigenlijk geen penalty.

21:47

Ook gelijk in Brest

Sturm Graz maakt goed gebruik van de eextra tijd voor de rust. Een geweldig steekballetje zet Boving op weg, die dan de hulp van Brestois-speler Fernandes nodig inroept. De middenvelder krijgt de voorzet van zijn tegenstander tegen zich en loopt de bal domweg in eigen doel. Pech voor Brest.

21:36

Afgekeurd doelpunt Monaco

Weer trillen de netten in Monaco, maar deze keer wappert er ook een klein vlagje aan de zijlijn. Wilfried Singo loopt in op een vrije trap, maar de hoge lijn van Barcelona is effectief. Bijna twee meter buitenspel, geen doelpunt.

21:33

Barcelona heeft de rode kaart verteerd. Het is mistasten van Monaco achteraan waardoor Balde ineens ruimte heeft om te trappen. Het is een linksachter, geen spits, en dus schampt hij maar de bal. Grote, grote kans.

21:32
21:30
21:30

Griezmann!

Ook de andere Spaanse ploeg maakt gelijk! Antoine Griezmann met een geweldige volley  na een voorzet van Marcos Llorente. Naar het beeld van de wedstrijd, want Atletico lag na het doelpunt zeker niet onder.

21:29
21:29

Yamal maakt gelijk!

Fenomeen Yamal maakt er 1-1 van! Het is met wat hulp van de scheidsrechter - want maakt hij daar geen fout? - en afwerken moet je die piepjonge Yamal niet leren. Naar binnen komen en Köhn geen kans laten. Alles te herdoen in Monaco!

21:24

Brest op voorsprong

Brest heeft bij het CL-debuut ook meteen een eerste Champions League-doelpunt beet. Na een verre ingooi eindigt de bal in de voeten van middenvelder Hugo Magnetti, die vanuit het halve maantje Kjell Scherpen te grazen neemt.