UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0

Kevin De Bruyne is klaar om EK-pagina definitief om te slaan: "Ik wil verder met Duivels, maar statement maken hoeft niet"

 do 5 september 2024 20:08
Kevin De Bruyne
Aanvoerder Kevin De Bruyne.

Als Kevin De Bruyne spreekt, dan luisteren de Belgen. De kapitein van de Rode Duivels stond daags voor het Nations League-duel met Israël de pers te woord. Hij blikte enerzijds nog even terug op het teleurstellende EK en was eerlijk over de twijfels nadien in zijn hoofd, maar anderzijds lijkt hij klaar om zijn (laatste?) campagne aan te vatten. "Ik voel me fysiek en mentaal zeer goed", vertelde hij ontspannen.

Voor het eerst sinds het EK stonden bondscoach Domenico Tedesco en kapitein Kevin De Bruyne weer samen de pers te woord, voorafgaand aan het Nations League-duel tegen Israël.

 

Meteen werd duidelijk dat beiden niet al te veel meer wilden terugkijken op wat er gebeurde in Duitsland. Vooral De Bruyne richtte zijn blik resoluut op het nieuwe hoofdstuk.

 

"Kijk, het heeft geen zin om te veel achterom te kijken", zei hij. "Natuurlijk was er ontgoocheling dat we niet hebben gewonnen, maar nu moeten we vooruit."

 

In een interview vandaag gaf De Bruyne wel toe dat hij even heeft nagedacht over zijn pensioen als international, maar het vooruitzicht van het WK doet zijn ogen nog steeds fonkelen. "En dan zou het niet eerlijk zijn tegenover het team om even op de pauzeknop te drukken", vertelde hij aan RTL.

Een statement? Ik heb niet het gevoel dat we dat moeten doen.

Kevin De Bruyne

Tijdens de persconferentie benadrukte hij dan ook dat hij klaar is voor wat misschien wel zijn laatste campagne als Rode Duivel wordt, ondanks de fysiek belastende kalender die hij hekelt.

 

"Ik voel me fysiek en mentaal echt goed nu", klonk het. "Ik ben ook zeer tevreden met hoe mijn seizoen begonnen is. Daarom wil ik ook verder met deze Rode Duivels."

 

En zo mag de draaischijf van het nationale elftal zijn team opnieuw op sleeptouw nemen. Begint dat met een statement tegen Israël, om meteen te verzoenen met de fans en het verleden?

 

"Een statement? Ik heb niet het gevoel dat we dat moeten doen", reageerde De Bruyne nuchter. "We willen gewoon opnieuw ons beste voetbal laten zien."

 

Toch is de selectie sterk gewijzigd in vergelijking met enkele maanden geleden. "Maar ik pas me aan aan de jongens die hier zijn. Ik begrijp dat de coach wat nieuwe namen wilde zien. Ik begrijp ook dat Romelu (Lukaku, red.) even rust wil na zijn transfer naar Napoli, maar hij komt zeker terug."

Uitkijken wie morgen (om 20.45 uur) de nieuwe "partner in crime" van KDB zal worden.

Geen extra druk

Dat zou wel eens Lois Openda kunnen worden. In afwezigheid van Big Rom is de spurtbom van RB Leipzig het nieuwe speerpunt van de Duivels.

 

"Of we nu meer als een Bundesliga-ploeg kunnen spelen? Die spelen niet allemaal op dezelfde manier, hé. Ik heb mijn manier van spelen in mijn hoofd, maar dat moet je nog op de mat kunnen leggen", klonk het bij de bondscoach.

 

Tedesco zelf sprak bij zijn selectiebekendmaking al uitgebreid over het EK en ging niet nog eens in op de vragen over het verleden. 

 

"Voor morgen voel ik alvast geen extra druk", voegde hij er wel aan toe. "Ik heb die druk eigenlijk nooit gevoeld, ook niet tijdens en vlak na het EK. Ik geniet nog altijd van deze job en het voetbal", sloot hij op een positieve noot af.

Gerelateerd:

Persconferentie De Bruynelaatste update: 11 dagen geleden

19:37

De Bruyne geeft de microfoon door aan Domenico Tedesco.

19:36

Bekijk de persconferentie van Kevin De Bruyne

19:34

De Bruyne is niet genomineerd voor de Gouden Bal en krijg er een vraag over op de persconferentie.


"Ach, mijn humeur staat of valt er niet mee. Ik vind het nog altijd heel leuk om voetbal te spelen. En dat blijft het allerbelangrijkste. Ik ben ook een half seizoen geblesseerd geweest vorig seizoen, hé."

19:32

Op dit moment voel ik me fysiek en mentaal zeer goed. Ik ben ook tevreden met dit seizoensbegin, zeker na mijn blessure van vorig jaar.

Kevin De Bruyne
19:28

De Bruyne: "Als Romelu zich klaar voelt, zal hij wel terug komen"

19:27

De Bruyne blijft als een van de enige routiniers zo nog over in de verjongde selectie voor dit tweeluik.

"De coach wilde wat andere jongens zien en dat begrijp ik. Ik zal me altijd wel aanpassen aan de mannen die aanwezig zijn. Bij Romelu Lukaku is het ook begrijpelijk dat hij nu even wat rust wil na zijn transfer naar Napoli. Daar heb ik begrip voor, maar hij komt zeker wel terug. We willen zoals altijd met deze groep zo goed mogelijk voetbal brengen."

19:26

De Bruyne: "Goed aan seizoen begonnen, dus was keuze snel gemaakt om hier te zijn"

19:25

Nu voel ik me goed. Het seizoen kende ook een goede start voor mij. Daarom heb ik gekozen om hier wel te zijn. Pas wanneer ik voel dat ik te moe ben, zal ik met de bondscoach praten.

Kevin De Bruyne
19:24

De Bruyne: "EK? Geen nut om terug te kijken, we moeten vooruit"

19:23

De Bruyne blikt ook nog eens kort terug op het EK.

"Maar het heeft eigenlijk geen nut om al te veel terug te kijken. De ontgoocheling duurde een paar dagen, maar je mag er niet te veel bij stilstaan. Het was natuurlijk niet goed dat we niet gewonnen hebben, maar we hebben niet het gevoel dat we een statement moeten maken. We willen gewoon winnen."

19:23

Het is niet leuk dat we niet thuis spelen. Ik zou liever voor onze supporters in België spelen, natuurlijk. Maar we mogen er ook niet te veel om malen.

Kevin De Bruyne
19:23

De Bruyne: "Niet leuk dat we niet thuis kunnen spelen"

19:20

We hebben al heel wat beelden gezien van Israël. Ze zijn een nieuw team voor ons, hebben offensieve en defensieve kwaliteiten, en zijn ook nog eens goed bezig de laatste tijd.

Kevin De Bruyne
19:11

De Bruyne en Tedesco

Daar is Kevin De Bruyne. De kapitein van de Rode Duivels is klaar om iedereen toe te spreken. Ook bondscoach Domeinco Tedesco tekent present.

18:54

Door een vertraging op het vliegveld deze middag, zal ook de persconferentie wat op zich laten wachten. Voorlopig nog geen Kevin De Bruyne te bespeuren in de perszaal. 19.15 uur is het nieuwe richtmoment.

18:53

Kapitein KDB

Vrijdag laten de Rode Duivels het EK definitief achter zich. Met de Nations League-wedstrijd tegen Israël slaat de nationale ploeg de bladzijde om. Vandaag (vanaf 19 uur) staat Kevin De Bruyne de pers te woord. Volg zijn persconferentie op deze pagina met tekstupdates.