Team USA verpulvert Brazilië, halve finales met Duitsland, Servië en Frankrijk

 di 6 augustus 2024 23:10
De Amerikanen plaatsen zich voor de halve finales.

In het basketbaltoernooi bij de mannen kennen we de halvefinalisten. Brazilië kon de VS niet ongerust maken, Duitsland stuurde Giannis Antetokounmpo naar huis. Frankrijk en chouchou Victor Wembanyama kegelden Canada uit het toernooi en Servië juichte na een bloedstollend duel met Australië.

kwartfinales mannen
Duitsland Griekenland 76-63
Servië Australië 95-90 (n.v.)
Frankrijk Canada 82-73
Brazilië Verenigde Staten 87-122
Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

kwartfinaleslaatste update: ongeveer 1 maand geleden

23:30

Al het lekkers van de match van de NBA-sterren tegen Brazilië

18:37

Guerschon Yabusele (Frankrijk): "Je moet niet twijfelen aan ons"

18:22

Frankrijk neemt knalstart tegen Canada: 16-5

17:59
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:09

Bogdanovic: "De coach is altijd boos als we achter staan"

17:00

Servië rekent pas in overtime af met Australië

16:43

Australië laat Servië bibberen

Servië heeft zich niet zonder moeite bij de laatste vier geschaard. Een sterk Australië verkocht zijn huid duur, maar moest na één verlenging finaal het hoofd buigen: 95-90.

Vooral in een waanzinnige 1e helft zagen Nikola Jokic en co. sterretjes, want bij Australië leek alles te lukken. Patty Mills scoorde met de ogen toe en dirigeerde de Australiërs naar een maximale voorsprong van liefst 24 punten.

Maar in de 2e helft zette Servië zijn comeback in. Mondjesmaat werd geknabbeld aan de Australische bonus en in het 4e quarter waren de Serviërs bijgebeend. Met een verlenging kreeg de match nog wat extra spanning, maar het was uiteindelijk Nikola Jokic die het laatste woord had.

Jokic tekende voor 21 punten, 14 rebounds en 8 assists en was daarmee weinig verrassend de beste man bij de Serviërs. In de halve finales wacht voor hem wellicht een duel met Team USA, tenzij Brazilië voor een gigantische stunt kan zorgen.

12:45

Duitsland bij laatste vier

Duitsland heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales, ten koste van het Griekenland van Giannis Antetokounmpo: 76-63.

De start van de Duitsers was nog aarzelend: na het 1e quarter had Griekenland een bonus van 10 punten. Maar eenmaal de Duitse motor aansloeg, was er voor Giannis en co geen houden meer aan. In de 2e helft stoomde de regerende wereldkampioen nog naar een ruime zege.

Franz Wagner was bij Duitsland de uitblinker met 18 punten. Ook Dennis Schröder was bepalend, met 13 punten en 8 assists.

12:40

Schröder deelt genadestoot uit met verre driepunter

11:20

Antetokounmpo heeft er zin in

11:14

Heerlijke alley-oop van Antetokounmpo