ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11180
2
Alexander Zverev
7075
3
Carlos Alcaraz
6690
4
Novak Djokovic
5560
5
Daniil Medvedev
5475
6
Andrey Rublev
4645
7
Taylor Fritz
4060
8
Hubert Hurkacz
4060
9
Casper Ruud
4010
10
Grigor Dimitrov
3965

Geweldige tweede set volstaat niet: Zizou Bergs kan bij olympisch debuut niet stunten tegen topper Tsitsipas

 zo 28 juli 2024 17:29
Zizou Bergs raakt niet voorbij Tsitsipas.

Het werd niet het olympische debuut waar Zizou Bergs op gehoopt had. Onze landgenoot zette topper Stefanos Tsitsipas twee sets lang stevig onder druk, maar in de allesbeslissende derde set moest hij toch zijn meerdere erkennen in de voormalige nummer drie van de wereld. Het olympische toernooi van Bergs stopt zo in ronde 1.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Dan toch geen stunt voor Zizou Bergs.


Onze landgenoot werd bij zijn olympische debuut niet geholpen door de loting. In ronde 1 moest hij meteen in de ogen kijken van Stefanos Tsitsipas, de voormalige nummer drie van de wereld.


Maar Bergs is dit seizoen bezig aan zijn definitieve ontbolstering en toonde ook tegen Tsitsipas dat hij niet zomaar opzij te zetten is. Met een uitstekende versnelling in zijn forehand en een verschroeiende opslag deed hij de Griek ferm pijn in de eerste twee sets.


In set 1 moest hij het hoofd nog buigen na een thriller in de tiebreak, maar in set 2 imponeerde onze aanvalslustige landgenoot. Zonder vrees en met veel vertrouwen sloeg hij zijn tegenstander met 6-1 van het veld.


Tsitsipas krabde zich even in de haren en moest in de allesbeslissende derde set ook bijna meteen een break incasseren, maar in al zijn enthousiasme mikte Bergs de bal onbegrijpelijk naast. En wat een "accident de parcours" moest zijn, werd het definitieve breekpunt voor Bergs.

Tsitsipas had bloed geroken en liet zijn ervaring spreken in de derde set. Bergs verweerde zich nog als een duivel in een wijwatervat, maar de frustraties liepen stilletjes op. Zijn Griekse tegenstander hield het hoofd wél koel en gaf hem uiteindelijk een koekje van eigen deeg: 1-6.

En zo eindigt het olympische debuut van Bergs nog voordat het echt begonnen is, maar veel kan onze landgenoot zichzelf niet verwijten.

programma Zizou Bergs (Paris 2024)
28/07/24 tennis enkelspel: eerste ronde Zizou Bergs - Stefanos Tsitsipas (Gri-8) uitgeschakeld

Zizou Bergs in Parijs: eerste rondelaatste update: ongeveer 2 maanden geleden

17:31

Olympisch toernooi van Bergs stopt in ronde 1

17:30

Exit Bergs

Het werd niet het olympische debuut waar Zizou Bergs op gehoopt had. Onze landgenoot zette topper Stefanos Tsitsipas twee sets lang stevig onder druk, maar in de allesbeslissende derde set moest hij toch zijn meerdere erkennen in de voormalige nummer drie van de wereld. Het olympische toernooi van Bergs stopt zo in ronde 1.

17:16

Dan toch een eerste spelletje voor Bergs. Onze landgenoot zet zijn frustraties even aan de kant en maakt er 1-5 van. Kan hij het onmogelijke nog waarmaken?

17:15

Bergs schreeuwt het uit van frustratie. Hij ziet de stunt stilletjes door zijn vingers glippen. Tsitsipas pakt weer uit met een break en zet set 3 zo op een voorlopige 4-0.

17:09

Opeens zien we een ontketende Tsitsipas. Hij schakelt een versnelling hoger: 2-0.

Sabine Appelmans
16:54

Net geen snelle break voor Bergs

Millimeters scheelde het. Bergs stond op een slag van een break, maar mikte de bal in al zijn enthousiasme net buiten. Tsitsipas lachte in zijn vuistje en strafte het foutje af. Zo staat het gewoon 1-0.

16:54

6-1! Bergs haalt knap tweede set binnen

16:53

Set 2 is voor Bergs!

Jawel, set 2 is binnen voor Bergs. Onze landgenoot toonde veel lef en klasse, en dwong Tsitsipas zo constant in de verdediging. Hij knokt zichzelf zo weer knap in de wedstrijd. Kan hij de lijn in de allesbeslissende derde set doortrekken?

16:51

1-5 voor Bergs

Zizou Bergs zet zichzelf zowaar op een 1-5-voorsprong na een langgerekt spelletje. Onze landgenoot blaakt van het vertrouwen en mag nu ook serveren voor de set.

16:37

Zizou Bergs blijft doorgaan op zijn elan. Onze landgenoot brengt Tsitsipas in verlegenheid met zijn forehand, waar hij steeds de versnelling in het spel mee maakt. Nadat hij de Griek een eerste setje gunt, haalt hij zijn service gewoon binnen: 1-4.

16:24

Hij is nu echt wel aan het domineren. Indrukwekkend van Bergs. Het staat zowaar 0-3.

Sabine Appelmans
16:22

Breakpunt Bergs: 0-2

Bergs toont zijn mentale weerbaarheid. Onze landgenoot pakt meteen zijn service en breakt ook op het eerste opslagspelletje van Tsitsipas. Vooral de opslag van Bergs begint goed te draaien. Het zet hem meteen op 0-2.

16:15

Na thriller in de tiebreak kan Bergs zijn afgedwongen setpunt niet afmaken

16:14

1e set voor Tsitsipas

Tevergeefs, na een thriller in de tiebreak kan Bergs zijn afgedwongen setpunt niet afmaken. Tsitsipas komt terug en klaart het klusje wel. De eerste set gaat dan toch naar de Griek, maar onze landgenoot mag vertrouwen putten uit deze prestatie.

15:55

Tiebreak!

Bergs heeft alle moeite van de wereld om de setpunten van Tsitsipas af te wimpelen, maar door zijn goede service kan hij toch nog een tiebreak uit de brand slepen.

15:54

Tsitsipas laat zijn ervaring spreken, zijn service niet (meer) in gevaar komen en zet zich op een 6-5-voorsprong. Zijn we meteen op weg naar een tiebreak?

15:48

Er staat een kopje op, hoor. Bergs toont zich mentaal sterk. Hij klimt weer naar 5-5.

Bart Aerts
15:46

Bergs en Tsitsipas houden elkaar keurig in evenwicht. Alleen begint de tijd te dringen voor de Belg. Nu de Griek zichzelf op een 5-4-voorsprong zet, komt er een cruciaal punt aan voor onze landgenoot. Hij moet zijn service houden om deze set nog naar zich toe te trekken.

15:32

Daar is meteen de rebreak. Bergs neemt iets te veel risico's en trapt tot twee keer toe in de val van Tsitsipas. De Griek heeft uiteindelijk drie breakpunten nodig om weer langszij te komen: 3-3.

15:25

Breakpunt Bergs: 2-3

Jawel, Bergs heeft na twee keer "net niet" dan toch zijn breakpunt beet. Onze landgenoot had bloed geroken en bleef drukzetten op de behoudendere Tsitsipas. Met succes: hij klimt op naar 2-3.

15:17

Hetzelfde scenario als het eerste spelletje. Bergs durft druk te zetten op Tsitsipas, die zelfs een breakpunt moet weggeven. Maar opnieuw staat de Griek weer op tijdens het cruciale moment. Na een prachtige rally en een daaropvolgende ace fnuikt hij de hoop van onze landgenoot: 2-1.

15:13

Zizou Bergs speelt mooi offensief spel. Zoals het moet tegen Tsitsipas. Hij brengt de bordjes zo weer gelijk: 1-1

Sabine Appelmans
15:07

1-0 voor Tsitsipas

De Griek zet de scheve situatie dan toch recht. Bergs leek lang op weg naar een break, maar onze landgenoot schoof uit tijdens het cruciale punt en liet Tsitsipas zo terugkomen: 1-0 voor de Griek.

15:06

C'est parti

Stefanos Tsitsipas slaat de partij op gang. Maar na een stevige forehand-rally miskijkt de Griekse favoriet zich op een goede return van onze landgenoot. Meteen een succesje voor Bergs. Goed begonnen, is half gewonnen? Volg het hier.

14:49

Bergs in actie

Met een dagje vertraging kan Zizou Bergs aan zijn eerste ronde van het olympische tennistoernooi beginnen. Door de regen moest hij gisteren binnen blijven, nu moet hij het zelf laten stormen tegen de Griek Stefanos Tsitsipas, het nummer 12 van de wereld.

programma Zizou Bergs (Paris 2024)
28/07/24 tennis enkelspel: eerste ronde Zizou Bergs - Stefanos Tsitsipas (Gri-8) uitgeschakeld