1:47do 25 juli 2024

Valentine Dumont: "Ik ben blij om hier eindelijk te staan"

Twee dagen voor de start van het olympisch zwemtoernooi, spraken we met Valentine Dumont. Na haar niet-selectie drie jaar geleden in Tokio, staat ze nu eindeiljk op het hoogste podium in Parijs en ze is er klaar voor.

Valentine Dumont is "blij om hier te zijn". "Het is een heel bijzonder evenement dus het is heel tof om dit te mogen meemaken".

 

In Tokio, drie jaar geleden, was Dumont niet geselecteerd voor de Olympische Spelen. Een fout van de Franstalige zwemfederatie nam haar olympische droom af. "Maar ik heb geen wraakgevoelens. Ik denk liever niet terug aan het verleden en wil me concentreren op de Spelen. Ik ben hier nu en ik wil genieten van het moment."

 

Dumont is er klaar voor, zegt ze zelf. "Ik ben al in de zaal geweest. Die is heel mooi en groot, maar een zwembad blijft een zwembad. Al kijk ik er wel naar uit om daarin te mogen zwemmen."

 

"Het heeft me goed gedaan om in het buitenland te trainen met zwemmers die al een olympische ervaring op zak hebben. Dat heeft me geholpen."

 

"Mijn doel is om het best mogelijke resultaat neer te zetten. Om 's ochtends een goede tijd neer te zetten zodat ik 's avonds opnieuw mag zwemmen. Maar natuurlijk wil ik me ook amuseren."

 

Dumont zwemt in Parijs de 200 en 400 meter vrije slag.