De tank van kajakkers Lize Broekx en Hermien Peters was leeg: "Die zal worden gevuld met bier en frieten"

za 10 augustus 2024 13:21
Hermien Peters
Hermien Peters in de A-finale.

Vandaag mochten onze kajakkers voor een laatste keer op het water. In de A-finale van de K1 500 meter is Hermien Peters er niet in geslaagd om te stunten, ze eindigde als 7e. Lize Broekx peddelde in de B-finale naar een 6e plaats. In de B-finale van de K1 1.000 meter werd Artuur Peters 5e, goed voor een 13e plek op deze Olympische Spelen.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Voor Hermien Peters, Lize Broekx en Artuur Peters stonden vandaag de laatste races van hun Olympische Spelen op het programma. In de halve finales van de K1 500 meter kwamen zowel Peters als Broekx aan de bak.

Broekx eindigde in de 1e halve finale als 4e en kwalificeerde zich zo voor de B-finale. Hermien Peters deed het beter en peddelde als 2e in de 3e halve finale naar de A-finale. Daarin kon ze niet stunten. Halfweg lag ze in 7e positie, dat zou ook haar uitslag worden.

Haar broer Artuur werd in zijn halve finale in de K1 1.000 meter 6e en moest dus net als in Tokio naar de B-finale. Toen wist hij die te winnen, vandaag peddelde hij naar de 5e plaats.

De tank van Lize Broekx en Hermien Peters was leeg: "Die zal worden gevuld met bier en frieten"

Lize Broekx werd 6e in de B-finale: "Ik ben best wel tevreden. Ik probeerde wat sneller te starten, maar dat kwam er niet echt uit. Op het einde zat ik helemaal dood. Die 5 dagen racen hebben hun tol geëist. Ik voelde me deze ochtend al niet zo fris, maar heb er wel nog het maximale uitgehaald. Ik ben trots op mezelf."

"Als ik nog iets frisser was, had er misschien wat meer ingezeten. Maar ik ben echt tevreden met mijn toernooi. Deze Olympische Spelen waren een hele mooie ervaring, ik heb er echt van genoten."

Hermien Peters mocht de A-finale racen: "Dat ik hier lag tussen de beste van de wereld, was al een hele prestatie. Mijn wedstrijd was wel niet zo goed als deze ochtend. Maar na heel deze week ben ik heel tevreden. 2 keer top 8 op dit niveau is gewoon super."

"De tank was leeg, die gaan we moeten vullen met bier en frieten. Nu is het tijd voor vakantie, een beetje genieten en afspreken met vriendinnen. Dat gaat me goed doen."

Artuur Peters: "Heb vandaag 2 goede races gevaren"

Artuur Peters: "Ik kan leven met de 5e plaats, ik heb alles gegeven en mijn beste wedstrijd gevaren. Ik was kapot aan de finish. Ik mag blij zijn. Ik kwam natuurlijk voor meer naar hier, maar uiteindelijk moet ik tevreden zijn."

"Mijn halve finale moest ik vanaf baan 0 afleggen. Woensdag was het een emotionele rollercoaster. Ik ben blij dat ze de juiste keuze gemaakt hebben en mij in baan 0 gelegd hebben. Dat gaf me rust en vertrouwen om aan die halve finale te beginnen. Ik heb vandaag 2 goede races gevaren, dus ik ben tevreden."

Zijn zus wilde nu bier en frieten. "Ik doe mee", lachte Artuur Peters.

Belgische kajakkers op zaterdag 10 augustus
10.30 uur Hermien Peters 2e in derde HF in 1'49"87 (naar A-finale)
10.30 uur Lize Broekx 4e in eerste HF in 1'52"84 (naar B-finale)
11.10 uur Artuur Peters 6e in tweede HF in 3'32"81 (naar B-finale)
12.50 uur Lize Broekx 6e in B-finale in 1'53"67
13.00 uur Hermien Peters 7e in A-finale in 1'52"26
13.10 uur Artuur Peters 5e in B-finale in 3'30"29

kajak in Parijslaatste update: 27 dagen geleden

14:24

Artuur Peters: "Ik kwam natuurlijk voor meer, maar uiteindelijk moet ik tevreden zijn"

14:12

Hermien Peters: "De tank is leeg, die zullen we moeten vullen met bier en frieten of zo"

14:10

Lize Broekx: "Die 5 dagen racen heeft echt zijn tol geëist"

13:17

Artuur Peters eindigt als 5e in B-finale

13:16

Peters eindigt als 5e

Peters is er niet in geslaagd om nog wat plekken te winnen. Hij eindigt als 5e in deze B-finale.

13:14

Met nog 250 meter te gaan, ligt Peters in 4e plaats. Kan hij nog wat plekken winnen?

13:13

Halfweg heeft Peters een plaatsje gewonnen, hij ligt in 5e positie.

13:12

Na 250 meter ligt Peters in 6e positie.

13:10

Artuur Peters in B-finale

Artuur Peters komt in actie in baan 3 in de B-finale van de K1 1.000 meter.

13:04

Hermien Peters wordt 7e in A-finale: "Ze zal zeer tevreden zijn over het toernooi"

13:02

Peters 7e

Het goud is voor Carrington uit Nieuw-Zeeland, Peters eindigt als 7e in deze A-finale.

13:01

Halfweg ligt Peters op de 7e plek.

12:59

Tijd voor Peters

Hermien Peters peddelt in baan 1 in de A-finale. Kan ze voor een stunt zorgen en een medaille pakken?

12:55

6e plaats voor Broekx in B-finale

12:53

Broekx wordt 6e in B-finale

Broekx is er niet in geslaagd om in het 2e deel plekjes te winnen. Ze wordt 6e in de finale, goed voor een 14e plaats op deze Olympische Spelen.

12:51

Halfweg ligt Broekx in 6e positie. Kan ze met haar eindsprint nog wat plekjes winnen?

12:49

Lize Broekx in B-finale

Lize Broekx komt zo meteen in actie in de B-finale. Ze zal in baan 2 peddelen.

11:14

Artuur Peters naar B-finale: “Dat moet dan toch een teleurstelling zijn als je komt voor de A-finale”

11:12

Geen A-finale

Geen miraculeuze comeback meer voor Artuur Peters in het slot van de race. Onze landgenoot glijdt als 6e over de finish en moet zo vrede nemen met de B-finale.

11:12

Ook halfweg is Artuur Peters nog steeds zesde. Hij moet nu wel stilaan wat opschuiven als hij naar die A-finale wil.

11:11

Aan het eerste tussenpunt, na 250 meter, komt Artuur Peters als 6e door. De top 4 in deze halve finale stoot door naar de A-finale. Alles is nog mogelijk.

11:03

Over een tiental minuutjes is het ook nog aan Artuur Peters. Hij staat in de eerste halve finale van de K1 1.000 meter. Volgt hij het voorbeeld van zijn zus Hermien en peddelt hij naar de A-finale?

10:53

Hermien Peters wel naar A-finale: “Ze kwam van ver, maar heeft goed ingedeeld”

10:51

Hermien Peters doet het!

Wat een straffe race alweer van Hermien Peters! Halfweg kwam ze als 3e door, waarna ze heel even wegzakte, maar na een imposante eindsprint legt ze beslag op de 2e plaats!

A-finale dus voor onze landgenote, de tweede al op deze Olympische Spelen. Gisteren werd ze samen met Lize Broekx al 5e in de A-finale van de K2 500 meter.

10:48

Een prima start voor Hermien Peters, die als 3e doorkomt na 250 meter. Heeft ze nog wat in de tank? Als ze nog één plaatsje kan opschuiven, is de A-finale binnen.

10:47

Het is aan Peters

We zijn klaar voor de 3e halve finale, met daarin Hermien Peters in baan 3. Zit er voor haar een A-finale in?

10:39

Even wachten op Hermien Peters

We kijken nu eerst naar de tweede halve finale, zonder Belgen. Hermien Peters peddelt zo dadelijk in de derde halve finale.

10:35

Geen A-finale voor Broekx: 4e plaats in de halve finale

10:31

B-finale voor Broekx

Dankzij een goeie eindsprint schuift Lize Broekx nog op naar de 4e stek, waarmee ze naar de B-finale mag. De Nieuw-Zeelandse Aimee Fisher en de Chinese Wang Nan stoten door naar de A-finale.

10:30

Bij het eerste tussenpunt komt Lize Broekx als 6e door. Het wordt knokken om nog in de B-finale te geraken in de laatste 200 meter.

10:28

Lize Broekx te water

In de eerste reeks van vandaag komt Lize Broekx meteen in actie in de K1 500 meter. De top 2 plaatst zich voor de A-finale, 3 en 4 gaan naar de B-finale en voor de nummers 5 en 6 is er een stekje in de C-finale.