Ongeloof bij Toma Nikiforov, Belg moet meteen afdruipen na 3 bestraffingen in zijn eerste kamp

 do 1 augustus 2024 10:33
Nikiforov was niet blij met de beslissing.

De eerste ronde is meteen het eindstation geworden op deze Olympische Spelen voor Toma Nikiforov. Onze landgenoot had het in zijn eerste kamp niet onder de markt tegen de Kazach Sharkhan Nurlykhan, maar verloor uiteindelijk door 3 bestraffingen. Een zuur einde voor Nikiforov.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Toma Nikiforov en de Olympische Spelen, opnieuw is het geen geslaagd huwelijk geworden.

 

Na een uitschakeling in de derde ronde in Rio 2016 en verlies in de tweede ronde in Tokio 2021, moet onze landgenoot deze keer al na 1 kamp naar huis.

 

Vooraf leek Nikiforov zeker niet kansloos tegen de Kazach Sharkhan Nurlykhan. Op de wereldranking stonden de Belg en de Kazach vlak onder elkaar, een nagelbijter zou dus meteen beslissen over een plek in de volgende ronde.

 

Nikiforov startte ook scherp en greep Nurlykhan meteen beet, maar verloor gaandeweg grip op het duel. Het eerste punt was voor de tegenstander, maar videobeelden draaiden die beslissing nog om. Nikiforov haalde opgelucht adem.

 

Daarna werd het een tactisch steekspel. De eerste bestraffing was voor de Kazach, enkele tellen later had ook Nikiforov prijs door te passief gedrag. Niet direct een wake-upcall, want ook daarna kwam het initiatief iets meer van zijn opponent.

 

Dat leverde onze landgenoot kort voor tijd een nieuwe bestraffing op. Wegens passiviteit stond Nikiforov plots op scherp. Toen Nurlykhov even later naar het been van Nikiforov greep, volgde het eindoordeel.

 

In korte tijd nog een derde straf voor passiviteit en een uitschakeling. Onze landgenoot was duidelijk vol ongeloof en wilde eigenlijk een straf voor een valse aanval van de Kazach, maar die kwam er niet.

 

Zo moet Nikiforov meteen zijn koffers pakken, na een bijzonder zuur einde.

programma Toma Nikiforov (Paris 2024)
donderdag 1 augustus -100 kg voorronden en kwartfinales OUT in 1e ronde liveblog

Toma Nikiforov in Parijslaatste update: ongeveer 1 maand geleden

10:29

VIDEO - Toma Nikiforov verliest van de Kazach: “De eerste ronde en het is al afgelopen”

10:28

Nikiforov gaat duidelijk niet akkoord met de bestraffing. Met de armen breed vraagt hij wat er aan de hand is. Onze landgenoot wilde eigenlijk een bestraffing voor de tegenstander wegens een valse aanval.

10:27

Derde straf!

Ai, wat een pijnlijk einde! Nikiforov krijgt een derde bestraffing voor passiviteit. Zo zitten de Olympische Spelen er al meteen op voor onze landgenoot. Jammer!

10:26

Nikiforov lijkt de tijd vol te willen maken en krijgt een tweede straf. Hij komt enkele tellen later ook nog eens goed weg.

10:24

Het is moeilijk om uit te maken wie er nu echt het sterkst is van de twee.

Michael Van Vaerenbergh
10:23

Ook Nikiforov krijgt een eerste bestraffing. De bordjes hangen dus weer in alle opzichten in evenwicht.

10:23

Intussen heeft Nurlykhan wel een eerste bestraffing onder zijn neus gekregen. We hebben nog anderhalve minuut te gaan.

10:22

Voorlopig komt het meeste initiatief van de man uit Kazachstan.

Michael Van Vaerenbergh
10:21

Oef! De Kazach krijgt het eerste punt, maar de videobeelden bewijzen dat er niets aan de hand was. We gaan verder met 0-0.

10:20

Nikiforov laat er geen gras over groeien. Hij heeft de Kazach meteen beet, een score levert het nog niet op.

10:19

Daar is hij!

Toma Nikiforov verschijnt op de tatami! Wat kan onze landgenoot tegen de Kazach Sharkhan Nurlykhan? Als we op de wereldranking afgaan, zou het weleens een spannend duel kunnen worden. Nikiforov staat amper 1 plekje boven de Kazach.

10:08

Matthias Casse aan de zijde van Toma Nikiforov

10:07

Speciale sparringpartner

Om op te warmen krijgt Nikiforov niemand minder dan Matthias Casse tegenover zich. De nummer 1 van de wereld kon zelf geen medaille bemachtigen, maar wil zijn landgenoot nu helpen aan eremetaal.

08:37

Vierde kamp op mat 1

Vanaf 10 uur zit je goed bij onze livestream voor de kampen van Nikiforov. De Belg is als vierde aan de beurt op mat 1.

08:35

Eerste opdracht: 24-jarige Kazach

In zijn eerste ronde treft Toma Nikiforov een Kazach. Sharkhan Nurlykhan heeft 24 levensjaren op de teller en vond zijn passie voor de sport omdat zijn vader hem ooit meenam naar de tatami. Zorgt onze landgenoot voor een snel einde aan zijn olympisch avontuur?

08:34
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
08:33

Met een goede loting en een begenadigde dag kan ook Nikiforov verrassen.

Gella Vandecaveye
08:31

Gabriella Willems achterna?

Gisteren verraste Gabriella Willems met brons op de Spelen. Vandaag hoopt Toma Nikiforov hetzelfde te doen in de categorie tot 100 kilogram.


"Hij is al Europees kampioen geworden", weet Gella Vandecaveye. "Met een goede loting en een begenadigde dag kan ook hij verrassen. Wie weet valt er dus nog een medaille uit de kast. We duimen alvast."