België op plaats vijf in eventing na goede prestaties in cross-country

 zo 28 juli 2024 14:57
Karin Donckers.

Na het tweede onderdeel in de eventing op de Olympische Spelen staat België op een mooie vijfde plaats. De drie amazones legden een perfecte oefening af in de schaduw van het Paleis van Versailles en schuiven zo vijf plaatsen op. Morgen staat het laatste onderdeel - jumping - op de planning.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
programma Lara de Liedekerke (Paris 2024)
zaterdag 27 juli eventing dressuur 23e liveblog
zondag 28 juli eventing cross-country 13e liveblog
maandag 29 juli eventing jumping 4e (team) liveblog
  eventing individuele finale 13e liveblog
programma Karin Donckers (Paris 2024)
zaterdag 27 juli eventing dressuur 13e liveblog
zondag 28 juli eventing cross-country 21e liveblog
maandag 29 juli eventing jumping 4e (team) liveblog
  eventing individuele finale 16e liveblog
programma Tine Magnus (Paris 2024)
zaterdag 27 juli eventing dressuur 61e liveblog
zondag 28 juli eventing cross-country 34e liveblog
maandag 29 juli eventing jumping 4e (team) liveblog

paardensport in Parijs: eventing (cross-country)laatste update: ongeveer 2 maanden geleden

15:29

Lara De Liedekerke: "Origi heeft er echt van genoten"

Een zichtbaar geëmotioneerde Lara De Liedekerke kan niet anders dan tevreden zijn. "Mijn paard was abnormaal goed. Hij heeft alles gedaan wat ik hem vroeg. Hij heeft er echt van genoten en zag er nog zo fris uit op het einde."


Toch was ze ook zelfkritisch over de prestatie op haar favoriete onderdeel: "Als je wil winnen, zijn die drie seconden te veel. Maar het is super. Ik had niet meer kunnen verwachten van hem."


België schuift nu op van plek tien naar plek vijf in de landencompetitie. "Er kan nog meer, maar we moeten erin blijven geloven. We hebben zo hard gevochten om hier te zijn."


Alle paarden moeten eerst gekeurd worden voor ze morgen aan de jumping mogen deelnemen. "Er is nog veel werk vanavond en morgen, maar we moeten ons blijven concentreren en proberen om morgen foutloos te springen."

15:00

Geëmotioneerde Lara de Liedekerke: "Mijn paard was abnormaal goed"

14:53

Lara De Liedekerke legt uitstekende oefening af, Belgische amazones staan voorlopig op de 5e plaats

14:50

Lara De Liedekerke en Origi met perfecte oefening

Lara De Liedekerke is de laatste amazone die het cross-countryonderdeel in de eventing heeft afgewerkt. Ze legde een perfecte oefening af met haar krachtpatser Origi, maar had wel drie seconden langer nodig dan de tijdslimiet van 9'02".


Dankzij de goede prestaties van onze amazones, staan ze nu op de vijfde plaats in de teameventing. Na de dressuur van gisteren stonden ze nog tiende.

13:39

Tine Magnus: "Ik moet heel tevreden zijn"

Na haar ongelukkige dressuur van zaterdag heeft Tine Magnus het vandaag uitstekend gedaan in de cross country, met een foutloze rit. Ook zij was zondag onder de indruk van het publiek in Versailles. "Zoveel volk, echt niet normaal", klonk het.

"Ik voelde dat mijn paard ook wat onder de indruk was, al heeft ze het wel heel goed gedaan. Wat een fantastisch paard."

"Oké, ik heb 5 seconden, maar als ik kijk naar de anderen, is de tijd heel scherp. Ik denk dat ik heel tevreden moet zijn. Het voornaamste doel was om foutloos te rijden en dat heb ik gedaan."

België lijkt in de stand een flinke sprong te maken. "We komen van ver, maar zijn aan een inhaalrace begonnen. Als we maandag ook nog eens goed kunnen springen, kunnen we misschien toch nog heel tevreden naar huis."

13:38

Tine Magnus: "Wat een fantastisch paard"

13:36

Ook Tine Magnus doet het goed: “De inhaalrace is begonnen”

13:35

Portugees Manuel Grave smakt hard op de grond na gemiste hindernis

12:30

Er komen nog goeie combinaties in de cross country. Ik denk dat we wel nog wat zullen opschuiven.

Karin Donckers
12:25

"Belangrijkste dat we foutloos zijn"

Karin Donckers was na afloop van haar cross country onder de indruk van de talloze fans naast de omloop. "Zeker wanneer je uit het bos komt, na hindernis 4, is het echt overweldigend", reageert Donckers bij Sporza. "Ook de paarden zijn er een beetje van onder de indruk."

"Overal roepen ze en overal word je aangemoedigd. Dat is echt wel fijn, maar je hebt ook wel een paard nodig dat bij de zaak blijft en geconcentreerd is. Maar het publiek en de sfeer zijn wel ongelooflijk."

Donckers reed foutloos, maar kwam wel binnen na de tijdslimiet. "Daar ben ik wel wat teleurgesteld over, al is het ook niet het einde van de wereld. Het belangrijkste voor de ploeg is dat we foutloos zijn. Ik denk dat ik tevreden moet zijn."

12:24

Foutloze Donckers en haar paard onder de indruk van de sfeer: "Overal word je aangemoedigd"

12:08

Donckers op ervaring

Karin Donckers was zondag de eerste Belgische in de cross-country. De ervaren amazone, die al voor de 7e keer deelneemt aan de Olympische Spelen, deed het prima op Leipheimer van 't Verhahof.

Donckers slaagde er niet in om binnen de tijdslimiet van 9'02" te eindigen, maar haalde wel foutloos de finish. "Ze heeft het zeker goed gedaan", klink het bij onze commentatoren.

12:03

"Karin Donckers heeft het zeker goed gedaan"