Simone Biles en Team USA winnen goud, Italië en Brazilië vervolledigen podium na razend spannende teamfinale

 di 30 juli 2024 20:28
Team USA pakt goud!

De Verenigde Staten en Simone Biles hebben goud veroverd in de teamcompetitie voor de vrouwen. De Amerikaanse turnsters waren buiten categorie, maar achter hen knokten Italië en Brazilië zich naar zilver en brons na een razend knappe ontknoping.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

In de kwalificaties van de teamcompetitie stak de VS er al met kop en schouders bovenuit. Niemand die eraan twijfelde dat Simone Biles en co. dat kunststukje in de finale zouden herhalen.

 

Toch reken je je maar niet te snel rijk, want een foutje is snel gebeurd. En waar de zwakste score aan elk toestel nog wordt geschrapt in de kwalificaties, betaal je in de finale elke misstap cash.

 

Geen probleem voor de Verenigde Staten, die de teamcompetitie van begin tot einde domineerden. Al na de eerste van vier rotaties hadden de VS een voorsprong van bijna 2 punten op de eerste achtervolger.

 

Dan kwam China er minder goed van af. Op de balk kon Zhou een eerste val nog vermijden, maar even later was het toch prijs. In de vloeroefening lieten de Chinese meisjes zelfs de laagste score optekenen van alle landen: weg medailles.

 

Het was Italië dat na de eerste drie rotaties telkens tweede stond, maar de zenuwen leken hen nog bijna van het podium te doen vallen. Bijna, want met een knappe vloeroefening kon Angela Andreoli de zilveren plak nog redden.

 

Brons was voor het verrassende Brazilië dat in de laatste rotatie nog van 6 naar 3 wipte, vooral dankzij een monsterscore van Rebeca Andrade op de sprong. Slachtoffer van dienst was Groot-Brittannië dat op amper 0.234 punt naast het podium valt.

 

En Simone Biles? Die mocht na die razend spannende ontknoping de turnavond afsluiten met een fenomenale vloeroefening, als onbetwiste headliner van het grote turnfestival.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

turnen in Parijs: teamfinale vrouwenlaatste update: ongeveer 1 maand geleden

20:26

Biles verzekert het goud met haar grondoefening

20:20

Italië pakt het zilver in de teamfinale!

20:20

Goud voor de VS, Italië en Brazilië pakken zilver en brons

Een score van 14.666 is de laatste van de avond. Simone Biles, Sunisa Lee, Jordan Chiles, Jade Carey en Hezly Rivera bezorgen Team USA overtuigend goud!


De Italiaanse meisjes bezorgen hun land een zilveren medaille en Brazilië springt tijdens de laatste rotatie nog van 6 naar 3!

20:20

Simone Biles mag de teamfinale afsluiten

Alsof zij de hoofdact is, mag Simone Biles met haar vloeroefening de teamfinale bij de vrouwen afsluiten. Kan zij de gouden medaille van de VS nog wat extra glans geven?

20:19

Italië pakt zilver, Brazilië wint brons!

Met een knappe vloeroefening bezorgt Angela Andreoli haar land een zilveren plak! Alice Kinsella kan Groot-Brittannië niet meer over Brazilië doen springen, zij worden 4e.

20:16
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:14

Angela Andreoli heeft 12.836 nodig aan grond om zeker te zijn van een medaille, bij Groot-Brittannië is al een 13.834 op de balk nodig om nog over Brazilië te springen.

20:12

Jordan Chiles is zichtbaar geëmotioneerd, maar ook dolblij na haar vloeroefening. Een intense en acrobatische oefening die haar 13.966 oplevert.

20:10

Springt Andrade Brazilië naar brons?

Rebeca Andrade scoort 15.100 op de sprong, een geweldig resultaat! Is dit de sprong die Brazilië nog brons oplevert? Het zou zomaar eens kunnen!

20:05

Alice D'Amato scoort 13.466 aan grond, Rebecca Downie liet op de balk 12.933 optekenen. Italië krijgt weer iets meer ademruimte. 

20:03

Alice D'Amato is nu aan zet aan de vloeroefening. Ze begint alvast met een onzekere landing. Zal Italië zilver nog uit handen geven?

19:59

Sunisa Lee is intussen begonnen aan haar vloeroefening. De Amerikaanse meisjes kunnen bevrijd turnen, want hen kan bijna niets meer overkomen. Met een 13.533 kan ze zeker thuiskomen.

19:57

Georgia-Mae Fenton turnt een knappe oefening op de balk. De Britten lijken het hoofd koel te houden tijdens de laatste rotatie. Met een score van 13.566 brengt ze Groot-Brittannië plots tot op 0.465 punt van Italië.

19:56

Manila Esposito blijft niet foutloos tijdens haar vloeroefening en dan is het al snel achterom kijken, want de Britse meisjes hijgen in de nek.

19:53

Rebeca Andrade staat met Brazilië pas op de 6e plek, maar na de VS ligt alles op een zakdoek. Kan zij haar team nog naar een medaille stuwen op de sprong? In de kwalificaties was ze in elk geval 2e op dat toestel.

Op de balk kan Sabrina Voinea misschien ook nog wat rechtzetten voor de Roemeense meisjes. En aan de vloeroefening mag de VS de kers op de taart zetten, terwijl Italië zal strijden om zilver vast te houden.

19:49

Rotatie 4: money time!

Italië blijft op medaillekoers en China zakt weg in de tussenstand. Die ziet er nu zo uit:


1
Verenigde Staten
129.131
2
Italië
125.529
3
Groot-Brittannië
124.164
4
Canada
122.632
5
China
122.132
6
Brazilië
122.131
7
Roemenië
120.497
8
Japan
120.330


19:45

Rebeca Andrade domineert de vloeroefening in rotatie 3! Met 14.200 doet ze bijna 0.700 punten beter dan de tweede uit haar rotatie.

19:45

Rebeca Andrade is in haar element op de vloer