Belgisch kwartet breekt opnieuw eigen record in ploegenachtervolging en mag woensdag strijden om 7e plaats

 di 6 augustus 2024 19:50
De Belgen rijden opnieuw een knappe tijd op de ploegenachtervolging.

Tuur Dens, Lindsay De Vylder, Noah Vandenbranden en Fabio Van den Bossche hebben voor de 2e dag op rij hun Belgisch record verbeterd. Ze gingen nog eens ruim anderhalve seconde sneller dan gisteren. Morgen duelleert België met Canada om te bepalen wie 7e en 8e wordt in de ploegenachtervolging.

Nu hun verpulvering van het Belgisch record in de kwalificaties kwamen Tuur Dens, Lindsay De Vylder, Noah Vandenbranden en Fabio Van den Bossche met tonnen vertrouwen naar de eerste ronde. 

 

Ze gingen samen met Nieuw-Zeeland de velodroom op. Al snel was duidelijk dat de kiwi's te sterk waren voor de Belgen. 

 

Dan maar kijken naar de tijd van onze landgenoten en die was andermaal straf: 3'45"685. Dat is nog eens meer dan anderhalve seconde sneller dan gisteren. 

 

Het levert een 7e plaats op in de eerste ronde. Dat betekent dat ze morgen strijden om de zevende plaats. Canada wordt hun tegenstander. 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

“We staan hier met een supergevoel”, reageerde het Belgische viertal. “We verbeteren ons record met nog eens 2 seconden."

 

"We hebben het plan perfect uitgevoerd. Of we onszelf verrast hebben? Sowieso. Dit is een nieuwe ploeg met de invalbeurt van Fabio en dat we ons record vandaag nog eens verbeteren, is echt gek.”

 

“We zijn voluit gegaan van bij het begin en dat is goed uitgepakt. Het is ongelofelijk: met een beperkte voorbereiding komen we op 2 seconden van de finale voor brons."

 

"Als je ons dat vooraf gezegd had, hadden we dat nooit geloofd. We kunnen alleen maar tevreden zijn.”

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Wereldrecord na wereldrecord

Het niveau lag deze avond enorm hoog op de velodroom. Het Nederlands trio in de teamsprint was sterker dan ooit.

 

Van den Berg, Lavreysen en Hoogland verbeterden twee keer hun eigen wereldrecord. 40"949 is de nieuwe toptijd. Dat levert hun ook olympisch goud op. 

 

In de ploegenachtervolging bij de mannen ging het ook razend snel. Het kwartet uit Australië dook onder het wereldrecord van Italië. Zo zijn zij morgen topfavoriet voor de titel. 

Belgen op dinsdag 6 augustus
7e, naar duel voor plek 7 ploegenachtervolging (m): eerste ronde  

baanwielrennen in Parijs: dinsdag 6 augustuslaatste update: ongeveer 1 maand geleden

20:20

Theo Bos (China): "Heb alles proberen kopiëren van Nederland"

20:14

Nederland verovert goud op de teamsprint, met (jawel) een wereldrecord

20:13

Snel, sneller, snelst!

Onwaarschijnlijk, maar waar. Nederland gaat nog eens onder hun zeer scherpe tijd. 40"949 is hun winnende tijd. Het is de eerste keer ooit dat een drietal minder dan 41 seconden nodig heeft om drie rondjes af te leggen. 

Uiteraard volstaat het ook voor de olympische titel. Het goud gaat naar Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen. Groot-Brittannië pakt zilver. 

20:07

Brons naar Australië

Thuisland Frankrijk grijpt naast eremetaal. Australië startte iets minder snel met Matthew Glaetzer, maar Leigh Hoffman en Matthew Richardson trokken de scheve situatie recht. 

Nu is het tijd voor de grote finale. Voor Nederland lijkt het niet een strijd te zijn tegen Groot-Brittannië, maar tegen hun eigen wereldrecord. Doen ze het opnieuw? 

20:04

Belgische achtervolgingsploeg: "Komen op 2 seconden voor de finale voor brons"

20:03

Carswell: "Supertevreden met de progressie van de jongens"

20:02

De ereplaatsen liggen vast in de teamsprint. Japan (5), Duitsland (6), China (7) en Canada (8) kennen hun plek in het onderdeel voor echte krachtpatsers. Nu volgt het duel om brons tussen Australië en Frankrijk. 

19:55

Even op adem komen na dat straf wereldrecord van de Australiërs. De grens van 3'40" is zo zelfs binnen schot. De avond wordt afgesloten met de eindfase in de teamsprint voor mannen. 

19:50

En nog een wereldrecord! Australische ploeg klokt weergaloze tijd

19:49

Wereldrecord Australië!

Wat een avond op de velodroom! Australië knikkert Italië uit de strijd om goud met een weergaloze tijd: 3'40"730. Dat is ruim een seconde sneller dan het vorig wereldrecord van Italië. Het kwartet met Filippo Ganna verliest het duel en moet kampen om brons tegen Denemarken. Groot-Brittannië of Australië wordt wereldkampioen. 

Voor België wordt het plaats 7 of 8 in de eindklassering. Dens, De Vylder, Vandenbranden en Van den Bossche vechten het uit tegen Canada. 

19:41

Met een straf eindschot plaatst Groot-Brittannië zich voor de finale van morgen in de ploegenachtervolging. Italië of Australië wordt de tegenstander. Denemarken zal moeten knokken om brons. 

19:32

België lijkt opnieuw 7e te worden vandaag. Frankrijk, dat explodeerde in de laatste hectometers, is een fractie sneller.

Canada moet vrede nemen met 3'49" en wordt waarschijnlijk morgen de tegenstander van de Belgen in het duel om plek 7. België maakt al zeker geen kans meer op brons. 

19:25

Nieuw Belgisch record!

Ze doen het opnieuw. Het kwartet zet 3'45"685 neer, zo'n anderhalve seconde sneller dan gisteren. Nieuw-Zeeland is wel nog rapper, maar dit is hoe dan ook een uitstekende prestatie van de Belgen. 

19:25

Belgische ploegenachtervolgers stellen eigen record opnieuw scherper!

19:22

Halfweg is Nieuw-Zeeland ruim één seconde sneller. Gisteren zagen we wel dat de Belgen stevig finishten. Vandaag opnieuw? 

19:20

Van den Bossche, Dens, De Vylder en Vandenbranden staan klaar. Kunnen ze nog eens een Belgisch record neerzetten. Ook Nieuw-Zeeland rijdt in deze heat. 

19:19

Wereldrecord voor Nederland!

Nederland plaatst zich voor de finale van de teamsprint, en hoe. Het knalt in 41"191 naar de snelste tijd, een verbetering van hun eigen wereldrecord. In de finale wacht Groot-Brittannië de loodzware taak om Lavreysen, Van den Berg en Hoogland te bekampen. 

19:19

Nederland verbreekt wereldrecord teamsprint: "De 3 Johan Cruijffs doen het"