Florine Gaspard (15e) komt niet in de buurt van finaleplaats, goud voor 17-jarige McIntosh en legende Ledecky

 za 3 augustus 2024 22:17

Florine Gaspard heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de halve finales van de 50 meter vrije slag. In haar halve finale werd ze 8e. Haar tijd leverde een 15e plaats op. Tijdens de avond was er succes voor Kristof Milak, Summer McIntosh, Katie Ledecky en de Amerikaanse estafetteploeg (4x100m wisselslag mixed).

Haar olympisch toernooi leek al geslaagd te zijn met een plekje in de halve finales. Zo kon Florine Gaspard wat onbevangen haar wedstrijd zwemmen. 

 

Het werd geen geweldige wedstrijd. Ze vertrok vrij traag en kon die achterstand niet meer goedmaken. 

 

Uiteindelijk werd het een laatste plaats in haar halve finale in 24.85. Het was goed voor een 15e plaats in totaal. 

 

Voor een finale was 24.40 nodig, voorlopig boven de mogelijkheden van de Waalse zwemster. 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Gaspard: "Dit motiveert me"

Florine Gaspard: "Ik was een beetje trager dan vanmorgen in de reeksen, maar ik ben zo tevreden met een halve finale voor dit publiek en voor mijn ouders. De tijd is iets minder goed, maar ik ben niet ontgoocheld. Finale was moeilijk geweest. Ik ben wat energie verloren door te genieten en door de emoties. Als je me had gezegd dat ik in de halve finales zou staan, had ik je niet geloofd. Dit motiveert me voor de toekomst. 

Bekijk de finales van deze avond:

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

zwemmen in Parijs: avondsessie dag 8laatste update: ongeveer 1 maand geleden

22:09

De Amerikanen sluiten de avond af met een wereldrecord

22:08

VS wint met wereldrecord!

Het werd een spannend duel tussen de Verenigde Staten en China. Ze zwommen constant in elkaars buurt, maar het zijn de Amerikanen die aan het langste eind trekken. Het levert ook nog een wereldrecord op in dit jong nummer. 

Het laatste goud van de dag gaat naar Ryan Murphy, Nic Fink, Gretchen Walsh en Torri Huske. 

22:03

Mannen en vrouwen zwemmen door elkaar en dat zorgt voor aparte taferelen. Het wordt een race met verschillende wendingen. 

22:00

Acht kwartetten wandelen de zaal binnen. De Verenigde Staten, Australië en China waren de snelsten in de reeksen van de 4x100 meter mixed. Wie pakt goud? 

21:42

Nu is het even wachten op het slotnummer: de 4x100 meter gemengde estafette. Iets voor 22 uur duiken de acht teams het bad in. 

21:41

Wie anders dan Katie Ledecky wordt olympisch kampioene!

21:40

Ledecky pakt de dubbel!

Voor de vierde Olympische Spelen op rij pakt Katie Ledecky het goud in de 800 meter vrije slag. Ze houdt de inspanning het langst vol en is na de 1500 meter vrije slag ook de primus in de 800 meter. 

Titmus houdt nog net haar 2e plaats vast. Madden mag als derde mee op het podium. 

21:38

Ledecky is nu toch afstand aan het nemen in de laatste 200 meter. Titmus ziet haar achterstand groeien en moet opletten voor zilver, want Madden komt opzetten. 

21:35

Na 400 meter heeft Ledecky Titmus nog niet kunnen afschudden. De Amerikaanse en de Australische nemen wel afstand van de rest. Titmus is normaal gezien de betere in de korte nummers, hoe lang houdt ze vol? 

21:30

800 meter vrije slag (v)

Katie Ledecky is de grote favoriete op deze 800 meter vrije slag. Voor concurrentie moet ze in het eigen Amerikaans kijken. Paige Madden was de 2e snelste in de vorige ronde. En wat kan Ariarne Titmus? 

21:25

Vanmorgen heb ik wat energie verloren door de emoties, maar ik ben heel gelukkig.

Florine Gaspard
21:24

Gaspard: "Finale was moeilijk geweest"

21:22

In het Parijs zwembad wordt Léon Marchand gevierd met een mooie montage op het grote scherm. Hij is een van de, zo niet dé ster van dit olympisch zwemtoernooi. 

21:17

Diskwalificatie voor Walsh

Slecht nieuws voor Alex Walsh. De jury diskwalificeert de Amerikaanse voor een fout bij het wisselen van rugslag naar schoolslag. Zo pakt Kaylee McKeown, de heerser in de rugslag, nog een extra bronzen medaille. 

21:16

McIntosh pakt 3e goud met sterk eindschot

21:15

3e goud voor McIntosh

De 17-jarige Canadese lost de verwachtingen al helemaal in met haar derde olympische titel in Parijs. Ze maakte indruk in de rugslag, werd voorbijgesneld in de schoolslag door Walsh, maar maakte het weer helemaal goed in de vrije slag. 

Het is de vierde medaille (3 keer goud, 1 keer zilver) voor McIntosh, die ook nog het olympisch record verbetert. Kate Douglass zwemt nog naar het zilver, kort voor haar landgenote Walsh. 

21:08

De finalisten van de 200 meter wisselslag maken zich op voor hun apotheose. Summer McIntosh (17) is de topfavoriete, maar de Amerikaanse Alex Walsh moet haar kunnen beconcurreren. 

20:56

Er is eerst de podiumceremonie voor Kristof Milak en zijn Canadese collega's die de medailles pakten in de 100 meter vlinderslag. Daarna gaat het sportieve luik verder met de finale van de 200 meter wisselslag (v).