Bundesliga is hofleverancier van EK-doelpunten, geen JPL-succes

 za 29 juni 2024 12:26
Füllkrug, Marin en Gakpo. Alle drie goed voor 2 doelpunten dit EK.

Alsof het lot ermee gemoeid is. Uitgerekend de Bundesliga is de hofleverancier van doelpuntenmakers op het EK in Duitsland. Met 14 doelpunten van spelers uit de Duitse eerste klasse telt de topcompetitie maar liefst 4 doelpunten meer dan de Premier League. 

Torinstinkt. De Duitse competitie heeft haar karakteristieke term weer alle eer aan gedaan. Op het EK voetbal levert ze namelijk de meeste doelpuntenmakers af na de groepsfase. De Bundesliga is goed voor 14 doelpunten van onder meer Niclas Füllkrug (2 goals) en Jamal Musiala (2 goals).

Op plek 2 vinden we Italië terug. De Serie A telt slechts 1 doelpuntje minder dan de Duitse competitie. Zij danken onder meer ex-Standard-middenvelder Razvan Marin (Empoli) voor zijn doelpunten. De Roemeen scoorde tegen Oekraïne en Slovakije.

 

La Liga (Spanje) en de Premier League (Engeland) sluiten de top 3 met een gedeelde 3e plaats. Beide competities zijn goed voor 10 doelpunten. 

Geen Pro League-succes

Opvallend: van de 12 JPL-afgevaardigden kon er nog geen enkele speler de netten doen trillen. Onder meer de Bulgaarse eerste klasse en de MLS doen beter met 1 doelpunt.


De eindfase zal uitwijzen of de Bundesliga de Serie A kan afhouden en of de JPL-gezanten toch nog voor Belgische glorie zorgen. 

competities met meeste doelpunten op het EK
Bundesliga 14 doelpunten
Serie A 13 doelpunten
Premier League 10 doelpunten
La Liga 10 doelpunten
Süper Lig (Turkije) 6 doelpunten
Gerelateerd: