Belgian Arrows stunten met 8-2-zege tegen gevreesde Nederlanders in World Cup of Darts

 za 29 juni 2024 22:39

De World Cup of Darts, het WK darts voor landen, vindt net als het EK voetbal plaats in Duitsland. In Frankfurt doen ook de Belgen een gooi naar de wereldtitel, vertegenwoordigd door Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh. We volgen hun prestaties op deze pagina.

World Cup of Darts

22:39

Belgen walsen over Van Gerwen en Noppert naar kwartfinale

Op papier was Nederland misschien wel een van de meest gevreesde tegenstanders voor Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh, maar daar was vanavond niks van te zien.


Al na één leg hadden de Belgen een break beet. Nadien lieten ze hun voet nauwelijks nog van het gaspedaal. Elk foutje van de Nederlanders werd genadeloos afgestraft. 


De Belgian Arrows stonden met veel grinta en vertrouwen te gooien. Van den Bergh vaak als de aangever, met veel hoge worpen en 180's. Huybrechts hield als finisher het hoofd dan koel en vond keer op keer de verlossende dubbel. Tot twee keer toe met een geweldige bullseye-finish.

De Nederlanders, met een fletse Van Gerwen en een prima Noppert, konden de rug moeilijk rechten en moesten het spel ondergaan. Verder dan 2 legs kwamen ze uiteindelijk niet.

In de kwartfinale krijgen de Belgen morgen Italië tegenover zich. Een verrassing, nadat zij kanshebber Australië hadden uitgeschakeld. 

Ook titelverdediger Wales is al naar huis gestuurd. Het verwachte moeilijke parcours lijkt dus op papier een stuk haalbaarder te zijn geworden voor de Belgen, die op zoek gaan naar hun eerste wereldtitel .







22:38
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:22

België doet het!

Daar is nummer 8! De Belgen plaatsen zich voor de kwartfinale!

Van Gerwen krijgt meerdere pijlen voor de leg, maar laat het opnieuw na om het af te maken. Huybrechts heeft maar één match-dart nodig om wél de dubbel te vinden. 


Wat een ontlading bij onze landgenoten. In de volgende ronde wacht Italië.


22:19

Van den Bergh maakt er 7-2 van!

Nederland staat al heel snel op een finish, maar een dubbel vinden is heel wat moelijker. Onze landgenoten blijven ijskoud. Deze keer werpt Van den Bergh de verlossende dubbel. 


België is nog één leg verwijderd van de kwartfinale!

22:18

6-2!

Een moeizame leg, maar wel eentje die gewonnen wordt door de Belgen! Van Gerwen krijgt de kans op dubbel 20, maar mist. Huybrechts houdt het hoofd koel en vindt dubbel 16.

22:15

Blijven de Belgen in de flow? Van den Bergh begint nu aan leg 8.

22:13
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:09

5-2

Vlak voor de break geven de Nederlanders een teken van leven. De Belgen kiezen niet de optimale route, en Noppert profiteert door 52 uit te gooien.


De Belgen hebben nog drie legs nodig om de volgende ronde te halen.

22:06

Daar is leg nummer 5

Ze zijn er nog niet, maar de Belgen nemen een serieuze optie op de winst. Deze keer draaien de Belgen de rollen om. Van den Bergh maakt het werk af van Huybrechts en neemt 86 uit. 


Beide landen gooien gemiddeld ruim boven de 100. Het verschil is dat de Belgen bijna de helft van hun dubbels vinden.

22:04

4-1 voor de Belgen

We kijken naar een wedstrijd op hoog niveau. De Nederlanders gooien prima darts, maar de wisselwerking van Huybrechts en Van den Bergh loopt momenteel perfect. 


Van den Bergh gooit de hoge scores, Huybrechts gooit nog maar eens een 100+ finish.

22:02

Huybrechts gooit België naar 3-1

Geweldige finish van Huybrechts! Nederland, onder impuls van een sterke Noppert, lijken op gelijke hoogte te klimmen. Maar Huybrechts neemt 129 onder grote druk uit en behoudt het kloofje op die manier.

22:00

Nederland maakt er 2-1 van

De Belgen staan prima te gooien, maar ook Nederland is warmgedraaid. Noppert gooit een 180, Van Gerwen neemt 52 uit.

21:57

2-0 voor België

Nerveus slot in de tweede leg. De Belgen hebben moeite met de dubbel 7, maar Van Gerwen kan niet toeslaan. 


Huybrechts houdt het hoofd koel en brengt België op 2-0. Meteen een kloofje.

21:55

Meteen een Belgische break

De Nederlanders zijn moeizaam begonnen, en daar hebben de Belgen meteen van kunnen profiteren. 

Van den Bergh gooide de hoge scores, Huybrechts bedankt en neemt 89 uit.

21:52

Beide ploegen staan op het podium. Michael van Gerwen heeft Danny Noppert als teamgenoot. 


In de achtste finale spelen teams maximaal 15 legs. De eerste met acht stuks is de winnaar.


21:43

Verrassing van formaat voor Wales

Stunt van formaat in de wedstrijd voor die van de Belgen. Titelverdediger Wales wordt gewipt door Kroatïe (6-8). Ook Italië ging verrassend voorbij Australië. 

Dat maakt de route naar een halve finale op papier een stuk makkelijker voor de winnaar van België - Nederland!

07:51

Laatste wedstrijd avondsessie

België speelt vanavond voor een plekje in de kwartfinales tegen het Nederland van Michael van Gerwen. De wedstrijd staat gepland om 21.40 uur als laatste wedstrijd van de dag. 

07:46

Nederland tegenstander in de 1/8e finales, identieke parcours afgelopen jaar wenkt

De loting voor de achtste finales van de World Cup of Darts was Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) vrijdagavond niet gunstig gezind. Voor de Belgian Arrows kwam Nederland als tegenstander uit de bus.

Als derde reekshoofd was Nederland vrij in de groepsfase. Ook vorig jaar stonden Van den Bergh en Huybrechts in de achtste finales tegenover Nederland en toen versloegen ze Danny Noppert (PDC-12) en Dirk Van Duijvenbode (PDC-17) met 8-7, maar deze keer heeft Noppert Van den Berghs 'zwarte beest' Michael van Gerwen (PDC-2) aan zijn zijde.

Bij winst tegen Nederland volgt een kwartfinale tegen de Italianen Massimo Dalla Rosa (geen ranking) en Michele Turetta (PDC-133) of de Australiërs Damon Heta (PDC-11) en Simon Whitlock (PDC-49). Die laatsten werden vorig jaar in de kwartfinales met 8-7 verslagen door de Belgen, die er daarna in de halve finales met 8-7 uitgingen tegen Wales, ook nu weer een mogelijke tegenstander in de halve finale.

Het zou zomaar eens exact dezelfde weg kunnen worden naar de finale voor het Belgisch duo.