3:01za 22 juni 2024

Jan Vertonghen heeft fonkel in zijn ogen na rentree bij België: "Ik heb heel hard gewerkt om hier te staan"

Na meer dan een maand blessureleed heeft Jan Vertonghen de nationale ploeg mee aan de zege geholpen op het EK tegen Roemenië (2-0). Daar genoot de 37-jarige verdediger met volle teugen van. "Dat is ook de boodschap die ik wil meegeven aan mijn ploeggenoten: geniet van elk moment", deelt de recordinternational.

Na de misser tegen Slovakije (0-1) hebben de Rode Duivels hun tweede match op het EK in Duitsland wel gewonnen. Tegen Roemenië werd het 2-0.

 

"We wisten dat het vandaag moest gebeuren", reageert recordinternational Jan Vertonghen. "Dat zijn meestal onze beste wedstrijden: matchen waarin je niet te veel kan of mag twijfelen."

 

"Iedereen werkte er ongelooflijk hard voor. Laten we hopen dat we nog groeien in het toernooi, ook wat het aantal doelpunten betreft", zegt de verdediger na een resem kansen in Keulen.

 

Vertonghen speelde zijn eerste wedstrijd in meer dan een maand. "Ik heb heel hard voor gewerkt om hier te staan. Daar geniet ik enorm van."

 

Een boodschap die hij ook de jonge internationals wil meegeven. "Dat wil ik ze ook zeggen: "Geniet ervan, voor je weet is het voorbij." Dat besef ik maar al te goed. Ik probeer heel erg in het moment te leven."

 

Ik heb weinig met de groep getraind, maar ik heb het wonderbaarlijk volgehouden.

Jan Vertonghen

"Fysiek voelde ik me echt goed", gaat Jan Vertonghen voort. "Ik heb weinig met de groep getraind, maar ik heb het wonderbaarlijk volgehouden."

 

"Ik voelde me nog goed op het einde. Natuurlijk merkte ik dat het even geleden was, zeker in de laatste 10 minuten", geeft hij toe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: