"Marcelo" De Cuyper: "Ik zou graag moorden oplossen als rechercheur"

 do 20 juni 2024 15:03
Maxim De Cuyper.
Maxim De Cuyper.

Rode Duivels Arthur Theate en Youri Tielemans hebben donderdag de pers te woord gestaan in de aanloop naar de EK-wedstrijd tegen Roemenië. Volg hier hoe de Belgen zich voorbereiden op hun tweede wedstrijd op Euro 2024.

Fase per fase

14:38

Maxim "Marcelo" De Cuyper: "Ik zou rechercheur willen zijn"

Tijdens de rustdag schotelden Maxim De Cuyper en Charles De Ketelaere elkaar wat vragen en dilemma's voor. Zeg vanaf nu dan ook gerust "Marcelo" De Cuyper, naar het idool van de linkerflankspeler.

14:36
14:00

Gesloten training voor de Rode Duivels, Witsel sluit aan

13:30

VIDEO - De persconferentie van de Rode Duivels met Tielemans en Theate

13:00

Einde persconferentie

Het laatste woord is gezegd op de persconferentie. Zo dadelijk lees je nog meer van van Theate en Tielemans op onze website.

12:58

De connectie met Doku

Het samenspel met Doku? "Ik speel graag met hem samen. Ik weet hoe hij speelt. Of hij genoeg defensief werkt opknapt? Absoluut. Hij werkt heel hard. Maar ik speel ook graag samen met de andere jongens, zoals Carrasco."

12:57

Gisteren op onze vrije dag mochten we doen wat we wilden. Het deed ons deugd om eens even uit het hotel te komen.

Arthur Theathe
12:55

Lachende Theate: "Verkeerde artikel gelezen"

Hilariteit in de zaal: een journalist wil van Arthur Theate weten of het klopt dat hij met een Oekraïense getrouwd is. De Rode Duivel lacht: "Dat is niet het geval. Ik denk dat je het verkeerde artikel gelezen hebt."

12:53

"Een droom"

Geniet Arthur Theathe nog van de Rode Duivels? "Voor de nationale ploeg spelen, blijft een droom. Er zullen veel supporters zijn. Hopelijk kunnen we een goed resultaat neerzetten en een feestje bouwen met onze fans."

12:53

Tijdens de kwalificaties heb ik alles gespeeld. We zullen zien wat de coach beslist voor Roemenië. We hebben verschillende profielen. Ik hoop te spelen, maar de coach beslist.

Arthur Theate
12:51

"Tonen wat we kunnen"

Wat moet er anders tegen Roemenië? "Er wordt nu veel gezegd dat we dominanter moeten spelen, maar als we scoren tegen Slovakije krijgen we een heel andere match. Dat is voor alle duidelijkheid geen verwijt aan iemand."

"Tegen Roemenië moeten we onze kansen gewoon afmaken en ik ben zeker dat we dat zullen doen. We willen tonen wat we kunnen.

12:50

Concurrentie met De Cuyper? Hij heeft een heel ander profiel dan ik. Hij is meer offensiever. Ik ben blij voor hem dat hij hier is. Hij is een heel goede speler.

Arthur Theate
12:48

"Nooit getwijfeld"

"Het was eigenlijk mijn eerste blessure", zegt Arthur Theate over zijn knieblessure die nu achter de rug lijkt.

"Zo dicht bij het EK was dat echt zuur, maar ik had er vertrouwen in dat ik het zou halen. Ik heb nooit getwijfeld, ook dankzij onze medische staf."

12:47

"De sfeer in de ploeg is goed"

Wat wil Arthur Theate nog kwijt over de match tegen Slovakije? "We zijn niet goed gestart tegen Slovakije, maar we hoeven ook niet meteen alles in vraag te stellen na één nederlaag. De sfeer in de ploeg is goed."

12:46

Ik heb hard gewerkt met de staf. Ik voel me heel goed.

Arthur Theate
12:44

Enter Arthur Theate: "Klaar om te spelen"

Arthur Theate heeft Youri Tielemans afgelost. De verdediger verzekert de aanwezige journalisten dat hij klaar is voor Roemenië.

"Ik voel me klaar om te spelen.Ik had tegen Slovakije kunnen spelen, maar in overleg met de technische en medische staf hebben we dat niet gedaan. Dat was niet de optimale beslissing geweest."

12:44

Hoe is het met Lukaku? "Romelu is altijd zo gemotiveerd en gefocust. Ik heb deze week niets meer of minder gezien. Hij is heel gedreven. Dat is zijn competitieve kant."

12:43

Waar speelt Tielemans het liefst? De tactiek is helemaal anders. Ik heb al veel in dubbele 6 gespeeld. Elke wedstrijd vraagt iets anders. Het maakt me niet uit op welke positie ik sta. Als de coach vraagt om op 10 te spelen, dan doe ik dat."