Kroatië is volgende prooi van Yellow Tigers op kruissnelheid in European Golden League

zo 26 mei 2024 21:40

De Yellow Tigers blijven door de European Golden League razen. Met de steun van het thuispubliek in Beveren beten de Belgen zich vast in tegenstander Kroatië. In de derde set verslikten de Tigers zich even in een kleine heropstanding van de bezoekers, maar zij gingen relatief makkelijk voor de bijl: 3-1.

Verschroeiend starten. Dat doen de Yellow Tigers in deze European Gold League.

Eergisteren kreeg Estland nog een volleyballesje, vandaag moest ook Kroatië slikken bij het begin van de wedstrijd in Beveren. De bezoekers wisten geen raad met de hoge opslagdruk van de Tigers.

De Belgen hielden op hun beurt de receptie onder controle en konden rekenen op Herbots en Stragier om de punten te maken: 25-19.

Middenspeelster Fransen was een blok aan het been van de Kroaten.

Meer van hetzelfde verhaal in set 2. De Kroatische verdediging oogde wankel, de Belgen bleven geconcentreerd. Het aanwezige publiek voelde dat de pletwals zich amuseerde: 25-14.

Die kwam abrupt tot stilstand wanneer de motor stokte in set 3. De Tigers gaven de Kroaten openingen om zich weer in de match te knokken en deden dat ook. Onze landgenotes moesten even herbronnen na 14-25.

Maar dat deden ze ook. Middenspeelsters Fransen en Van Avermaet zorgden voor gevaar uit alle hoeken en zetten de Belgische verdediging weer op scherp. Kroatië voelde de bui hangen en moest snel het hoofd buigen: 25-15.

Zo gaat de vierde tegenstander op rij overtuigend voor de bijl. De Tigers blijven foutloos in de European Golden League en staan op kop met 12 op 12. De wedstrijden tegen nummers 2 en 3 - Oekraïne en Tsjechië - worden onvervalste toppers.

yellow tigers in european golden league

Final 4
finale Zweden Tsjechië 3-2 (25-22, 21-25, 18-25, 25-20, 15-11)
3e plaats België Roemenië
3-0 (25-14, 25-12, 25-19)
halve finales België Zweden 2-3 (25-16, 22-25, 22-25, 25-22, 12-15)
  Tsjechië Roemenië 3-1
uitslagen poulefase
België Spanje 3-1 (28-30, 25-16, 25-18, 25-16)
Zweden België 0-3 (17-25, 19-25, 14-25)
België Estland 3-0 (25-9, 25-19, 25-10)
België Kroatië 3-1 (25-19, 25-14, 14-25, 25-15)
België Tsjechië 3-1 (23-25, 26-24, 25-18, 25-20)
Oekraïne België 1-3 (21-25, 28-26, 18-25, 23-25)

De eerste 2 matchen worden gespeeld in Zweden. Eind mei ontvangt België Estland en Kroatië in Beveren. De laatste 2 wedstrijden vinden plaats in Polen.