Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
E4
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0

Rode Duivels krijgen gunstige EK-loting met Slovakije, Roemenië en ploeg uit de play-offs

 za 2 december 2023 18:40
De groep van de Rode Duivels op het EK.

De Rode Duivels mogen niet klagen. België treft in de groepsfase van het EK al zeker Slovakije en Roemenië.  Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne of IJsland wordt de tegenstander uit de play-offs. Spanje, Kroatië, Italië en Albanië kwamen samen in een ‘Groep des Doods’ terecht, Nederland treft onder meer Frankrijk.

Gunstige EK-loting voor Duivels

"Gunstig" is het woord dat goed bij de EK-loting past.

 

De Rode Duivels kwamen als 5e land uit pot 1. Met positie "E1" spelen ze hun wedstrijden in Frankfurt (17 juni om 18 u), Keulen (22 juni om 21 u) en Stuttgart (26 juni om 18 u).

 

De Belgen openen hun Europees kampioenschap tegen Slovakije. De nummer 45 van de FIFA-ranking plaatste zich voor het eindtoernooi in Duitsland achter Portugal.

 

Geeft voormalige bondscoach Roberto Martinez al een tip voor de wedstrijd?

 

Daarna volgt een tweede haalbare tegenstander voor België. Nummer 43 van de wereld, Roemenië, wordt de tegenstander in Keulen. Een wedstrijd lekker dicht bij huis voor de supporters.

 

Tot slot nog een tegenstander die we pas eind maart kennen. Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne en IJsland strijden om een EK-ticket in pad B.

 

Zo kan Domenico Tedesco nu slechts deels aan zijn voorbereiding beginnen voor het EK. Wat hij wel al kan concluderen: als zijn Duivels de groep winnen, treffen ze sowieso een beste derde in de knock-outfase (en ontlopen ze waarschijnlijk een topper).

Domenico Tedesco kan zijn huiswerk nog niet volledig maken.

Zoals de traditie het wil, is er ook een "groep des doods". 

 

Komende zomer wordt dat groep B, waar Spanje, Kroatië, Italië en Albanië zich een weg willen banen naar de eindfase van het toernooi. 

 

De Spanjaarden zullen op revanche azen voor de verloren halve finale op Euro 2020, waar later winnaar Italië vierde na penalty's. Kroatië wil na een derde plek op het WK in Qatar zijn gouden generatie - denk maar aan Luka Modric - een waardig afscheid bieden.

 

In groep D maken Frankrijk en Nederland zich op voor een topduel op de tweede speeldag. Ook Roberto Martinez maakt zich dan in groep F op voor een sleutelmatch. Hij treft Turkije met zijn Portugal. 

 

Het geplaagde gastland Duitsland kreeg met Schotland, Hongarije en Zwitserland niet de zwaarste poule voorgeschoteld. Ook in Engeland zal de hoop op een goede afloop groot zijn met Denemarken als sterkste tegenstander.

Gerelateerd:

loting Euro 2024

19:02

De groep van de Belgen


België

Slovakije

Roemenië

Winnaar play-off pad B

18:49

Duivels wachten op winnaar van play-off pad B

De laatste tegenstander is een die de Belgen nog niet kennen: Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne of IJsland. Zij strijden om een EK-ticket in de play-offs in maart.


18:48

Een groep des doods? Groep B zit vol met toplanden: Spanje, Kroatië, Italië en Albanië.

18:45

Ook een leuk duel om naar uit te kijken: Frankrijk en Nederland kruisen de degens in groep D.

18:44

Rode Duivels openen tegen Slovakije

"E2". Slovakije speelt zijn eerste wedstrijd tegen de Belgen in Frankfurt. Nog een pot te gaan.

18:40

Een eerste zware tegenstander voor Roberto Martinez en Portugal. Ze treffen Turkije.

18:38

Rode Duivels treffen Roemenië

Roemenië vergezelt de Rode Duivels in groep E. Ze worden ingedeeld op plek "E3" en treffen de Belgen in Keulen op de tweede speeldag.

18:33

België in groep E

De Rode Duivels zitten in groep E. Ze werden ingedeeld op plek "E1". Dat betekent wedstrijden in Frankfurt, Keulen en Stuttgart.

18:31
18:30

De landen in pot 1, naast Duitsland: Portugal, België, Frankrijk, Spanje en Engeland.

18:25

Het systeem van de EK-loting wordt uitgelegd. Zo meteen zal het eerste land uit pot 1 verschijnen. Gastland Duitsland heeft zijn plekje al gekregen bovenaan groep A en speelt de openingsmatch in München.

18:17

Buffon en de beker:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:14

Na een muzikaal intermezzo betreedt Gianluigi Buffon de zaal met de trofee die Italië won in Wembley anno 2021.

18:00

Op naar Hamburg

Peter Vandenbempt neemt het stokje over van Gert Verheyen en Tess Elst. Hij zal het commentaar voorzien vanuit Hamburg, waar de loting zo dadelijk plaatsvindt.

17:58

Je wilt toch een beetje een test in de groepsfase. Nederland, Italië of zelfs Kroatië zou dat zeker zijn.

Gert Verheyen
17:56

Met welke Duivels trekt Tedesco naar het EK? "Het zou raar zijn mochten jongens die in de kwalificatie niet speelden, toch meegaan naar Duitsland", vindt Verheyen. Hij denkt dus niet dat jongens als Alderweireld, Witsel en Mertens zullen terugkeren. "Ik denk dat onze bondscoach ook zo menselijk is om die andere jongens te belonen."

17:54

Grote man in de EK-kwalificatie: Romelu Lukaku.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:52

"Enorme hoop", dat ziet Gert Verheyen een jaar na het WK in Qatar, waar de Rode Duivels vroegtijdig afscheid moesten nemen in de groepsfase. Domenico Tedesco heeft de Belgen weer helemaal op de rails gekregen richting Euro 2024.