Ga naar de inhoud

Yoeri Havik snelt met gelegenheidsploegmaat naar koppositie na dag 1 in 't Kuipke

 wo 15 november 2023 01:03
Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip. Die laatste viel in de eerste ploegkoers en miste de tweede madison.

't Kuipke in Gent vormt deze week opnieuw het decor voor de Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent. De Gentse Zesdaagse is dit jaar aan zijn 82e editie toe. De wereldkampioenen voeren de stand aan na de eerste avond.

stand na dag 1
  punten rondes
1. Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (Ned) 45 -
2. Lindsay De Vylder/Robbe Ghys 65 +1
3. Fabio Van den Bossche/Jules Hesters 57 +1
4. Vincent Hoppezak/Philip Heijnen (Ned) 40 +1
5. Matias Malmberg/Aaron Gate (Den/Nzl) 37 +1
6. Lasse Norman Hansen/Jonas Rickaert (Den) 24 +1
7. Roger Kluge/Theo Reinhardt (Dui) 8 +1
8. Noah Vandenbranden/Tuur Dens 48 +2

Zesdaagse van Gent: dag 1

01:50

Yoeri Havik wordt vocaal gesteund door zijn fanclub: "Ik ben deze week een halve Gentenaar"

01:46

Met Lasse Norman Hansen had ik een olympisch kampioen als vervanger na de val van Jan-Willem van Schip. Het ging super. We winnen de jacht en staan aan de leiding. Jan-Willem is hard op zijn hoofd gevallen en uit voorzorg reed hij niet meer vanavond. Ik hoop dat hij woensdag weer kan fietsen.

Yoeri Havik
00:33

Gelegenheidsduo Hansen & Ha-victorie

Misschien moeten Hansen en Havik zich omscholen tot vast koppel op deze zesdaagse? Ze pakken een ronde op de concurrentie en Havik verzilvert nog eens extra punten in de eindsprint!

Meteen ook het einde van de eerste dag op de Zesdaagse. Havik en Van Schip sluiten de avond zo ook af als leider van deze Zesdaagse. Publiekslievelingen De Vylder/Ghys en Van den Bossche/Hesters volgen op plaatsen twee en drie.

En nu: bedje binnen en schaapjes tellen. (Voor de renners toch 😏)

00:32

Door de val van Jan-Willem van Schip in de eerste ploegkoers, vormt Yoeri Havik een gelegenheidsduo met Lasse Norman Hansen. Jonas Rickaert, partner van de Deen, deelde ook in de klappen en blijft ook in zijn kleedhokje.

00:26

Finale van dag 1: Ploegkoers 2

De klok van middernacht hebben we achter ons gelaten, net als het merendeel van de fietsnummers van de eerste avond. Wie sluit dag 1 af als leider van de Zesdaagse?

00:26

Niemand klopt Dens/Vandenbranden

Geen koppel kan de tijd van Tuur Dens en Noah Vandenbranden nog verbeteren. Tijd voor het laatste nummer: Ploegkoers numero 2!

00:21

Baanrecord op 500 meter voor Noah Vandenbranden en Tuur Dens

Zijn afvallingsbenen mogen dan nog in Engeland liggen, op de 500 meter komen zijn fikse dijen volledig tot hun recht! Samen met Noah Vandenbranden knalt Dens naar een nieuw baanrecord! Zijn 26"378 is sneller dan de 26"464 die hij vorig jaar samen met Jan-Willem van Schip klokte!

14/11/23
23:51

Opnieuw denderende derny!

't Is bijna niet te geloven, maar ook in de tweede dernyrace is de spanning te snijden! Gianluca Pollefliet zet op 15 rondes van het einde Fabio Van den Bossche ferm onder druk, maar die blijft kalm en straalt vertrouwen uit. Hij laat Lasse Norman Hansen zelfs de leiding nemen op vier rondes van het einde. Maar met een waanzinnige laatste inspanning knalt Van den Bossche op en over de Deen! Ongezien!

23:50

De Ketele: "Mystery Guest? Mijn familie heeft enorm met mij staan lachen"

23:49

Lindsay De Vylder: "Hoop dat ik record op de baanronde kan verbeteren"

23:48

We rijden voorlopig op het elan van vorig jaar. Ik had enorm veel zenuwen voor de start. Het is altijd aftoetsen waar je staat tegenover de concurrentie.

Lindsay De Vylder
23:37

Derny nummer 2

De koersen volgen elkaar vliegensvlug op! De tweede helft van de witte rugnummers zoeken het wiel van hun Dernypiloot, klaar om 50 rondjes te malen.

23:33
Jules Hesters oogt ontspannen, maar knalt vlot over de piste
23:32

Jules Hesters wint zijn nummer

Hesters' snelle benen zijn duidelijk wel meegekomen uit Londen, net als zijn tactisch vernuft in zijn favoriete nummer. Hij vangt de aanval van Tim Torn Teutenberg perfect op en gaat in de laatste meters voorbij zijn Duitse concurrent. Zus Hélène ziet vanop de tribune dat het goed is en het middenplein scandeert voor het eerst 'Iljogewijs' zijn voornaam.

23:29

Geen Champions League-vorm voor Dens

Vorig weekend was Tuur Dens nog de beste op de afsluitende afvalling op de Champions League in Londen. Zou het kunnen dat zijn goede benen nog over het Kanaal liggen? Hij moet als eerste deze afvalling verlaten.

Ook Robbe Ghys, leider met Lindsay De Vylder, moet al vroeg plaats maken op de piste.

23:27

Individuele afvalling 2.0

De renners die zonet niet achter de derny moesten brommen, verschijnen nu op de baan voor de tweede afvalling van de avond. Jules Hesters toonde zijn geweldige afvallingsbenen al in de Champions League, net als Tuur Dens. Tijd om te schitteren in hun onderdeel!

23:24
Ghys en De Vylder katapulteren zich naar de leiding na de ploegkoers