Ga naar de inhoud

Tuur Dens blijft schitteren met derde record op een rij, Nederlanders wippen weer naar de leiding

 vr 17 november 2023 01:19
Tuur Dens ontpopt zich tot een van de grote mannen van deze Zesdaagse.

't Kuipke in Gent is deze week opnieuw het decor voor de Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent. De Gentse Zesdaagse is dit jaar aan zijn 82e editie toe. De Nederlandse wereldkampioenen zijn weer naar de leiding gesprongen, maar de ster blijft Tuur Dens. Met Noah Vandenbranden vestigde hij al voor de derde avond op een rij een record op de 500 meter.

stand na dag 3
  punten rondes
1. Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (Ned) 142  
2. Lindsay De Vylder/Robbe Ghys 191 +1
3. Fabio Van den Bossche/Jules Hesters 139 +1
4. Vincent Hoppezak/Philip Heijnen (Ned) 125 +1
5. Roger Kluge/Theo Reinhardt (Dui) 66 +1
6. Matias Malmberg/Aaron Gate (Den/NZl) 95 +2
7. Noah Vandenbranden/Tuur Dens 146 +3
8. Gianluca Pollefliet/Tim Torn Teutenberg (Dui) 131 +3

Zesdaagse van Gent: dag 3

01:33

Yoeri Havik: "Ik moet mijn wekker zetten om 12.30 u, anders slaap ik de hele dag en mis ik het ontbijt"

01:32

We hebben wat meer op elkaars wiel gereden in de ploegkoers, Robbe, Lindsay en wij. Ze pakken heel veel punten. Het gaat voornamelijk tussen 3 ploegen en dan hou je elkaar in de gaten.

Yoeri Havik
01:18

Ploegkoers: geen afscheiding tussen de tenoren

De laatste ploegkoers - gewonnen door Gianluca Pollefliet en Tim Torn Teutenberg - heeft het klassement niet meer door elkaar geschud.

Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip namen in de loop van de avond weer de poleposition. 

De Nederlanders behouden hun koppositie met een ronde voorsprong, maar Lindsay De Vylder en Robbe Ghys staan op een zucht van een bonusronde. Met hun puntentotaal hebben de titelverdedigers wel al een aanzienlijke kloof geboetseerd.

01:00
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
00:37

Tijdrit (500 meter): derde recordavond voor Dens

Derde avond, derde record? Noah Vandenbranden en Tuur Dens zijn deze week de specialisten op de tijdrit met vliegende start.

Met 26"261 gaan ze zowaar nog sneller dan gisteren (26"368). Straffe kost, want Vandenbranden en Dens hebben al veel gegeven in de andere onderdelen.

00:00

Derny (2): lekkere België-Nederland

De tweede dernyreeks lost de verwachtingen helemaal in. Lindsay De Vylder dubbelt het pak, maar wordt nog op de hielen gezeten door Yoeri Havik. De wereldkampioen kietelt, maar trekt aan het kortste eind. 

16/11/23
23:43

Afvalling: stevige prijzenkast voor Dens

België-Nieuw-Zeeland is de finale van de individuele afvalling. Aaron Gate daagt Tuur Dens uit en is niet opgewassen tegen de kogels in de benen van die laatste. Spek naar de bek van Dens. 

23:17

Derny (1): Van den Bossche verzorgt het spektakel

Gent houdt van de dernyreeksen. Lasse Norman Hansen heeft een ferm gat, maar Fabio Van den Bossche gaat de uitdaging aan en rondt zijn remonte - gesteund door het publiek - stijlvol af. Perfecte timing!

23:10

Fabio Van den Bossche: "Ik kom de eerste dagen goed door: het gevoel zit goed"

23:10

De Nederlanders en Lindsay De Vylder/Robbe Ghys blijven onze grootste concurrenten.

Fabio Van den Bossche
22:46

Christophe Sercu: "Hier in Gent hebben we een kennerspubliek"

22:43

Een favoriet voor de eindzege? Die mag ik niet hebben. Het maakt niet uit of er zondag een Belg wint.

wedstrijddirecteur Christophe Sercu
22:40

Ploegkoers (1): Duitsers sluiten weer aan

Er is weer snoeihard gevlamd in de eerste koppelkoers van de avond. 

Je ziet ze amper in de nevennummers en punten sprokkelen ze nauwelijks, maar Roger Kluge en Theo Reinhardt blijven zich op hun kousenvoeten profileren als kandidaat voor het podium. 

De Europese kampioenen zetten iedereen op een ronde. Dat brengt het aantal koppels dat op een ronde van de Nederlandse leiders volgt op 4.

21:48
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
21:47

Baanronde: Gent in vuur en vlam

Het middenplein gaat uit zijn dak. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys werken de 166 meter weer pijlsnel af. Ze klokken af in 8"431 en winnen zoals elke avond overtuigend de baanronde. 

21:29

Ploegafvalling: Frans succes

In de ploegafvalling beloeren de toppers elkaar. Ze rapen de kruimels op, maar de bloemen gaan de Franse kant op met Oscar Nilsson-Julien en Valentin Tabellion. 

20:50

Puntenkoers (2): De Vylder wel de primus

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder waren gisteren wat traagjes uit de startblokken geschoten, vandaag is er geen sprake van.

De Vylder wint de puntenkoers met de andere partners van de koppels. Het duo bouwt zijn puntenvoorsprong uit, altijd een groot voordeel als er geen afscheiding in rondes komt.