Ga naar de inhoud

asterix avo in de champions league

groep D  
Conegliano Asterix Avo 3-0 27-25, 25-16, 25-16
Asterix Avo Rzeszow 1-3 19-25, 24-26, 25-22, 14-25
Asterix Avo Stuttgart 0-3 20-25, 18-25, 16-25
Rzeszow Asterix Avo 3-1 25-23, 25-16, 23-25, 25-18
Asterix Avo Conegliano 0-3 11-25, 14-25, 14-25
Stuttgart Asterix Avo 3-0 25-14, 25-13, 25-16
6stand in groep D
    W-V sets punten
1. Conegliano (Ita) 6-0 18-3 18
2. Stuttgart (Dui) 3-3 12-11 9
3. Rzeszow (Pol) 3-3 13-13 9
4. Asterix Avo 0-6 2-18 0

Asterix Avo is uitgeschakeld.

Asterix Avo betaalt ook CL-leergeld in Stuttgart en sluit groepsfase af met 0 punten

 di 16 januari 2024 20:29
Asterix Avo
Asterix Avo speelde voor het eerst in zijn geschiedenis in de poulefase van de Champions League.

Volleybalclub Asterix Avo Beveren heeft ook zijn laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League niet kunnen winnen. Tegen een ontketend Stuttgart werden de vrouwen van Asterix in 3 sets weggetikt.

asterix avo in de champions league

groep D  
Conegliano Asterix Avo 3-0 27-25, 25-16, 25-16
Asterix Avo Rzeszow 1-3 19-25, 24-26, 25-22, 14-25
Asterix Avo Stuttgart 0-3 20-25, 18-25, 16-25
Rzeszow Asterix Avo 3-1 25-23, 25-16, 23-25, 25-18
Asterix Avo Conegliano 0-3 11-25, 14-25, 14-25
Stuttgart Asterix Avo 3-0 25-14, 25-13, 25-16
6stand in groep D
    W-V sets punten
1. Conegliano (Ita) 6-0 18-3 18
2. Stuttgart (Dui) 3-3 12-11 9
3. Rzeszow (Pol) 3-3 13-13 9
4. Asterix Avo 0-6 2-18 0

Asterix Avo is uitgeschakeld.

Asterix in Champions League

20:25

Asterix betaalt ook leergeeld in Stuttgart

Stuttgart moest zijn slotmach winnen, in een uitverkocht huis, om kans te maken om te kunnen doorstoten naar de eindrondes van het kampioenenbal.

"Je voelt aan alles dat ze dit klusje willen klaren", merkte Asterix-coach Kris Vansnick op voor de wedstrijd. Dat gevoel werd ook bevestigd. De ploeg uit Beveren probeerde Stuttgart te verrassen met wat tactische nieuwigheden. Meer dan enkele prikjes per set, leverden die niet op.

Onder impuls van de Duitse fans stoomde de thuisploeg door naar een snelle 2-0: 25-14 en 25-13. In de slotset wilde Asterix Avo zich nog een keer tonen op het allerhoogste niveau, maar Stuttgart was op een missie. Het stoomde in een mum van tijd door naar 10-3, een wedstrijdbeslissende kloof.

25-16 betekende 3-0 in sets en het einde van het CL-verhaal voor de Belgen. Zij eindigen hun campagne met 0 punten en het gevoel dat er - vooral in de eerste groepswedstrijden - toch meer in zat.

Toch betekent de uitschakeling van Asterix Avo niet dat deze Champions League geen Belgisch tintje meer heeft. Britt Herbots plaatste zich eerder vandaag als groepswinnaar met haar ploeg Scandicci, dat imponeerde met 18 op 18.

11/01/24
21:55

"Verschil was gewoon té groot"

"Het was een zware tegenstander, maar ook een zware nederlaag, als je naar het scorebord kijkt", blikt coach Kris Vansnick terug op de wedstrijd. 


"Conegliano is met zijn basisploeg blijven spelen. We hebben gedaan wat we konden, maar het fysieke en technische verschil was gewoon te groot. Al bij al ben ik misschien een beetje ontgoocheld in de drive die ontbrak."


"We hadden daar mooie dingen getoond, dat hebben ze goed bestudeerd. Hun verdediging was van wereldniveau en hun setter kon dat perfect uitspelen. Maar goed, dit was een leermoment voor heel wat speelsters. Een unieke kans om tegen die speelsters te spelen."


Volgende week trekt Asterix Avo Beveren naar Stuttgart. Nog een laatste kans op puntengewin in de Champions League? "We geven altijd het maximale, maar helaas is Stuttgart nog in de running voor de kwartfinale", is Vansnick realistisch. 


"Zij zullen ook vol gas geven om 3-0 te winnen. Ik verwacht een sterke tegenstander, maar we willen aanvallend zeker tot scoren komen."

21:50

Vansnick: "Dit was een uniek leermoment voor veel speelsters"

21:45

Dit resultaat komt niet geheel onverwacht, natuurlijk. Conegliano speelde met zijn beste ploeg, dan weet je dat het moeilijk zal worden. We hebben gesukkeld met hun sterke opslag, ook hoofdaanvalster Haak konden we niet afstoppen.

Manon Stragier
21:40

Stragier: "Conegliano speelde op full force"

21:10

Conegliano imponeert in Beveren: 0-3

20 wedstrijden gespeeld dit seizoen, 20 wedstrijden gewonnen. Veel straffer moet een reeks niet worden om te duiden dat Conegliano dé absolute top van het Europese volleybal is op dit moment.


De Italiaanse ploeg zakte af naar Beveren met maar één doel: snel de drie punten meegraaien. Tot 8-10 kon Asterix Avo gelijke tred houden met de bezoekers, maar dan namen de tempoversnellingen en de voorhamer van Zweedse hoofdaanvalster Isabelle Haak over.


11-25 in set 1 vormde een stevig signaal, maar geen reden om de strijd te staken bij Asterix Avo. De thuisploeg begon met hernieuwde moed aan de tweede set. Een listige tipbal van setter Charlotte Krenicky deed de aanhang opveren bij 3-1.


Maar in het volleybal telt alleen de wet van de sterkste. Conegliano speelde met zijn tegenstander en toverde combinaties uit zijn hoed. Dat ook de setbal - een fantasietje door het midden - precies op de achterlijn viel, was dan ook geen toeval. 14-25 en dus ook 0-2.


Alsof er nog een vliegtuig stond te wachten op de Italiaanse vrouwen, voerden ze het tempo ook op in de derde set. 


De druk begon aan de servicelijn, zelf stond Conegliano defensief als een huis. Poolse setter Joanna Wolosz - misschien wel de beste van de wereld - amuseerde zich rot met de perfecte bediening die ze kreeg. Uiteindelijk was 14-25 een niet meer dan logische score.


Asterix Avo verliest zo ook zijn vijfde wedstrijd in de Champions League. Nu is het definitief uitgeschakeld op het kampioenenbal. In Stuttgart moet volgende week een positieve slotnoot klinken.

07/12/23
20:58

We begonnen goed, maar maakten het niet af in de eerste set. In de tweede set stond onze receptie onder druk en daarna hebben we ons goed herpakt met setwinst. Uiteindelijk namen zij weer over met hun kwaliteiten. We gaan eervol onderuit, al hebben we ook in functie van de toekomst gespeeld. We hebben enkele zaken uitgeprobeerd.

Manon Stragier
20:57

Manon Stragier: "We mogen tevreden naar huis"

20:16

4e nederlaag voor Asterix

Asterix heeft ook zijn 4e wedstrijd in de Champions League verloren. Het kon net als in de heenmatch de Poolse club Rzeszow een setje ontfutselen.

In Polen pakten ze vanavond de derde set nadat ze ook sterk aan de wedstrijd begonnen waren.

Uiteindelijk betekent de logische 3-1-nederlaag wel zo goed als het einde van de Europese campagne. Mathematisch kan het nog, maar (beste) 3e worden wordt aartsmoeilijk. 

28/11/23
22:23

Kris Vansnick ziet dat Asterix Avo leergeld betaalt tegen Stuttgart

"Stuttgart was vandaag een maatje te groot", windt Asterix Avo-coach Kris Vansnick er geen doekjes om. Hij zag dat zijn ploeg nooit een vuist kon maken tegen de Duitse kampioen.


"Het is jammer dat we vandaag het massaal opgekomen publiek geen topmatch konden bieden. We waren zelf iets onder ons niveau. De hoofdaanvalster van Stuttgart - Krystal Rivers - was wel enorm sterk. Zij scoorde 22 van de 39 aanvallende punten. Voor ons was het moeilijk om te scoren, Stuttgart heeft ons enorm goed gescout."


Toch ziet de coach ook lessen om mee te nemen uit deze droge 0-3.


"Maar goed, we nemen dit mee naar de toekomst en moeten ook realistisch blijven: dit is de top van de Champions League. We hebben vandaag leergeld betaald."

22:21

Vansnick: "Jammer dat we geen topwedstrijd konden laten zien"

21:27

Asterix Avo ondergaat wet van sterkste tegen Stuttgart

Asterix Avo Beveren heeft er niet de beste week opzitten. Afgelopen weekend verloor het de topper in de competitie tegen Charleroi. Vanavond wilde de ploeg van coach Kris Vansnick zich herpakken, maar dat lukte niet.


Met Stuttgart kwam de Duitse kampioen over de vloer in Beveren. Die toonde weinig genade voor de nieuwkomer in de groepsfase van de Champions League. In de eerste set namen de Duitsers - al spelen er maar drie in de ploeg - meteen afstand met een kloof van 0-7.


Die kon Asterix Avo niet meer overbruggen, dus ging de eerste set verloren met 20-25. Ook in de tweede set was het verschil te groot om van een spannende wedstrijd te spreken. 18-25 waren (opnieuw) de duidelijke cijfers.


Veer gebroken? Niet meteen. Op wilskracht knokte de thuisploeg zich naar een goed begin in set drie. Tot 8-8 was Asterix Avo de evenknie, maar dan duwde Stuttgart door. In een mum van tijd stond het 13-21. 


De eerste punten in de Champions League zullen nog even op zich moeten laten wachten.

21:22

We waren zelf iets onder ons niveau en de hoofdaanvalster van Stuttgart was enorm sterk.

Kris Vansnick
19:50

Stuttgart op zoek naar eerst zege in Beveren

Net als Asterix Avo heeft Stuttgart nog niet kunnen winnen in de Champions League. Tegen Rzeszow pakte het wel een punt na een 3-2-nederlaag. In Beveren wil het absoluut de drie punten pakken om de kansen op de kwartfinales gaaf te houden.


Asterix Avo zal vooral Amerikaanse hoofdaanvalster Krystal Rivers moeten intomen. Zij heeft enorme sprongkracht en een mokerslag in aanval. Daarnaast ook een Nederlands trio in de ploeg, dat brons pakte op het afgelopen EK.


"We willen elke kans pakken die we krijgen", maakt trainer Kris Vansnick zich sterk. "We willen hun aanvallende opties beperken met stevige opslagdruk en een goed eerste contact."

16/11/23
23:03

Kris Vansnick: "Beetje ontgoocheld over tweede set"