Ga naar de inhoud

Wedstrijden van Israëlische basketbalclubs in Europa worden opgeschort: gevolgen voor groep van Namen

 ma 9 oktober 2023 23:27

De wedstrijden in Europese competities van Israëlische basketclubs zijn voorlopig opgeschort wegens de huidige veiligheidssituatie in de regio. Dat maakte FIBA Europe maandag bekend in een persbericht. De beslissing heeft onder meer gevolgen voor de groep van Namen in de EuroCup voor vrouwen.

De beslissing van FIBA Europe heeft betrekking op alle wedstrijden met Israëlische teams in zijn competities en dit tot nader order, aldus de instantie. Dit geldt zowel voor thuis- als uitwedstrijden.

 

Vijf Israëlische teams nemen deel aan de FIBA EuroCup voor vrouwen en de FIBA Europe Cup voor mannen.   

 

In de EuroCup voor vrouwen speelt Namen in groep G met de Israëlische club Ramla. De wedstrijden tussen Namen en Ramla staan normaal gepland voor 19 oktober en 23 november.

 

"De data en tijden van de verschoven wedstrijden zullen worden bevestigd zodra de situatie dat toelaat", vervolgde FIBA Europe. "We blijven de situatie opvolgen, omdat we prioriteit blijven geven aan de veiligheid en het welzijn van alle deelnemers en belanghebbenden."

Gerelateerd: