Ga naar de inhoud

Teleurstelling overheerst bij Dragons na straffe Duitse remonte: "Laten ons al twee keer ringeloren"

 ma 4 september 2023 07:30
" "
Bondscoach Emanuele Zanini.

Net niet. De Red Dragons maken op een bruuske manier kennis met het rotste gevoel in de sport. Tegen Duitsland hadden ze de sleutel in de hand richting een haalbare kaart in de 1/8e finale, maar na een straffe ommekeer blijven ze met een wrang gevoel achter. "We betalen leergeld in cruciale fases", oordeelt kapitein Sam Deroo.

"Het doet pijn", deelt Wout D'Heer na de zure nederlaag. "We kregen in een moeilijke groep de kans om tweede of derde te worden, maar laten ons tegen Servië en Duitsland twee keer ringeloren."

 

En dus heerst er teleurstelling. Al vindt kapitein Sam Deroo dat het Duitsland zijn verdienste is om zo'n ommekeer op poten te zetten.

 

"We waren niet genoeg voorbereid op hun setter die inkwam en het spel goed verdeelde. Ook hun servicedruk voerden ze op en het geluk zat aan hun zijde."

 

"Het is jammer dat we zo'n belangrijke wedstrijd verliezen. Al hebben we sowieso het punt van het toernooi gemaakt", onthoudt hij ook het positieve.

We hebben vandaag twee wedstrijden gespeeld tegen Duitsland.

Emanuele Zanini

Leergeld in de cruciale fases. Dat betaalt de jonge ploeg van de Red Dragons. Dus wil de bondscoach niet weten van iets wat verkeerd is gegaan.

 

"We hebben vandaag twee wedstrijden gespeeld tegen Duitsland", zegt Emanuele Zanini. "Zij hebben twee ervaren basisploegen. Daar ligt het verschil met onze jonge groep."


"Even op hoog niveau spelen en dat hoge niveau aanhouden zijn twee erg verschillende zaken. Vijf sets alles geven is niet makkelijk. Duitsland bracht nieuwe spelers en een nieuwe flow. Die mogelijkheid hebben we niet."

 

Mogelijkheden om punten te laten liggen ook niet meer. Willen de Belgen naar de 1/8e finales, dan moeten ze winnen van Estland en Zwitserland.

 

"Die eerste is een stevige klant", waarschuwt Deroo. "Maar ik heb er vertrouwen in."

De Spaanse scheidsrechter eiste een hoofdrol op:

Nog voer voor gesprek: de dubieuze tussenkomsten van de Spaanse scheidsrechter met dienst.

 

"Normaal gezien geef ik geen commentaar op de scheidsrechters, al hadden ze vandaag geen goede dag", vertelt Zanini. "Dat kan gebeuren, het zijn ook maar mensen."

 

"Al vond ik dat er toch wat rare beslissingen werden gemaakt. De Duitse bondscoach stond op een gegeven moment halfweg het terrein en daar werd niets over gezegd."

Gerelateerd: