Ga naar de inhoud

Selectie Rode Duivels: geen Lavia of Cuypers, wel Lukaku en debutant Siquet

Hugo Siquet (in groen-zwart) is de enige nieuwkomer in de selectie van Tedesco.

0 / 0

Domenico Tedesco heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiematchen tegen Azerbeidzjan en Estland. Door blessures en een onzeker vormpeil bij sommige Duivels was het wat puzzelen voor de bondscoach.

Geen Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois in de selectie, dat wisten we al. De Rode Duivels zullen wellicht pas vlak voor het EK een beroep kunnen doen op hun twee sterkhouders.

Bondscoach Domenico Tedesco moest niet alleen op zoek naar vervangers voor die twee - eigenlijk onvervangbare - spelers, hij moest ook knopen doorhakken over spelers die nog maar net getransfereerd zijn en misschien een onzekere conditie hebben.

Romelu Lukaku (naar AS Roma) en Jeremy Doku (naar Manchester City) zijn er wel nog bij, Romeo Lavia (naar Chelsea) nog niet.

 

Velen hadden verwacht dat Tedesco voor het eerst ook Hugo Cuypers zou oproepen, maar de Gent-spits is het slachtoffer van de offensieve weelde bij de Belgen. Hugo Siquet (Cercle Brugge) is er daarentegen wel voor het eerst bij.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
doelmannen
Koen Casteels Wolfsburg
Arnaud Bodart Standard
Matz Sels Straatsburg
Thomas Kaminski Luton Town
verdedigers
Jan Vertonghen Anderlecht
Ameen Al-Dakhil Burnley
Zeno Debast Anderlecht
Wout Faes Leicester City
Hugo Siquet Cercle Brugge
Arthur Théate Rennes
Timothy Castagne Fulham
middenvelders
Youri Tielemans Aston Villa
Amadou Onana Everton
Orel Mangala Nottingham Forest
Olivier Deman Werder Bremen
aanvallers
Romelu Lukaku AS Roma
Loïs Openda Leipzig
Johan Bakayoko PSV
Dodi Lukebakio Sevilla
Leandro Trossard Arsenal
Yannick Carrasco Al-Shabab
Charles De Ketelaere Atalanta
Jeremy Doku Manchester City
selectie rode duivels
12:22

Tedesco heeft zijn zegje gedaan. De Duivels komen volgende week zaterdag in actie in Azerbeidzjan, dinsdag volgt een wedstrijd thuis tegen Estland.

12:17
Dat Carrasco naar Saudi-Arabië gaat? Wie ben ik om een transfer te veroordelen? Ik zal nooit vooroordelen hebben over een competitie, zonder er zelf te gaan kijken. Maar dat betekent niet dat hij er de volgende keer sowieso bij is.
Domenico Tedesco
12:16
(Nog) geen Cuypers: "Hij verdient een selectie"

Hugo Cuypers droomde na zijn knalprestaties bij AA Gent luidop van een selectie, maar valt uit de boot. "Hij behoorde tot de vier spitsen die we volgen", bekende Tedesco.

"Hij heeft gelijk dat hij van een selectie droomt, hij verdient dat ook. Ik had een goed gesprek met hem en zijn coach. Maar het is ook belangrijk voor hem dat hij weet dat we rekening houden met hem."

12:15
We hebben nog enkele dagen om met de doelmannen te spreken en aan het werk te zien op training. Daarna zullen we kiezen wie start. Of het mijn bedoeling is om een vaste nummer 1 te kiezen (in afwezigheid van Courtois)? Niet echt nee.
Domenico Tedesco
12:13
Lavia niet fit, Vermeeren en Keita bij beloften

Enkele jonge Belgen, zoals Jeremy Doku en Roméo Lavia, maakten deze zomer toptransfers. "Maar het is niet aan mij om dat te beoordelen. Ze moeten spelen, dat is het belangrijkste voor jonge spelers. Het is aan hen om die keuze op hun gevoel te maken."

Chelsea-middenvelder Lavia haalde selectie in juni, maar is er nu niet bij. "We hebben goed contact met Chelsea. We zijn overeengekomen dat het beter was om Lavia niet te selecteren, omdat hij niet fit genoeg is."

Bij Antwerp, dat zich plaatste voor de Champions League, schitterden er twee jonge Belgen op het middenveld: Mandela Keita en Arthur Vermeeren. "Ik was heel erg onder de indruk van Antwerp. Keita en Vermeeren deden het heel goed, maar ze kunnen ook minuten maken bij de U21. We moeten het juiste moment afwachten om hen te brengen. Dat geldt ook voor Maxim De Cuyper."

12:08
Hugo Siquet doet het erg goed bij Cercle en speelde ook goed EK met de beloften. Saelemaekers raakte gisteren geblesseerd bij Bologna, daarom belden we vanochtend naar Hugo.
Domenico Tedesco
12:06
Over Courtois: "We bleven in contact"

Ook de zaak-Courtois werd besproken op de persbabbel. "We hopen dat Thibaut snel terug is na zijn blessure, dat is het belangrijkste", opende Tedesco.

"We zijn in contact gebleven, vooral via Frank Vercauteren, die hem al lang kent. Na zijn gesprek met Vercauteren wilden we een meeting met mezelf organiseren, maar de dag erna raakte hij geblesseerd."

Of een reünie plausibel is? "We zullen zien, we willen nu gewoon dat hij goed herstelt. Er is geen deadline. Het leven is te kort om ons daarop vast te pinnen, we moeten genieten", klonk het enigszins filosofisch, maar ook ontwijkend.

12:04
Lukaku en ik hebben bijna elke dag contact gehad. Ik was op de hoogte van zijn transfer. Zijn selectie is nooit een issue geweest. In de voorbije wedstrijden zagen we hoe belangrijk hij voor ons is. Niet alleen als speler op het veld, maar ook in de kleedkamer.
Domenico Tedesco
12:03

Lukaku zit wel degelijk in de selectie. Al bij al niet echt een verrassing. Wat wel een verrassing is: de selectie van Cercle-wingback Hugo Siquet. Hij debuteert bij de Rode Duivels.

12:00

Daar is Tedesco. De bondscoach heeft zijn lijstje klaarliggen. On est parti.

11:58
Vraagstuk Lukaku

Een van de vraagstukken in de selectie is Romelu Lukaku. De spits onderhield dan wel zijn conditie bij de beloften van Chelsea, Lukaku speelde nog geen minuut dit seizoen. Laat Tedesco zijn recordschutter thuis of heeft hij genoeg krediet?

Ook interessant: krijgen er opnieuw enkele jonge Belgen hun kans? Antwerp-goudhaantje Arthur Vermeeren maakte indruk in de Champions League tegen AEK Athene. Bij Club Brugge was linksback Maxim De Cuyper dan weer een van de uitblinkers. Ook de naam van Standard-verdediger Zinho Vanheusden luidde deze week.

11:53
Opnieuw enkele verrassingen?

Bij de vorige selectie in juni verraste bondscoach Domenico Tedesco met enkele debutanten. Ameen Al Dakhil (Burnley), Olivier Deman (Cercle Brugge, ondertussen Werder Bremen), Mike Trésor (Genk) en Arnaud Bodart (Standard) waren er toen voor het eerst bij.

Mogelijk tovert Tedesco vandaag opnieuw enkele witte konijnen uit zijn hoed. De wedstrijden tegen voetbaldwergen Azerbeidzjan en Estland bieden de bondscoach alvast de ruimte om wat uit te proberen.

11:07
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:06
Om 12 uur spreekt de bondscoach

Bondscoach Domenico Tedesco maakt vanmiddag om 12 uur zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Azerbeidzjan en Estland. We volgen de persconferentie hier straks op de voet.