Ga naar de inhoud

Club moet voorbij Osasuna, Gent botst op Dila Gori of Apoel Nicosia in Conference League-voorronde

 ma 7 augustus 2023 13:47

Club Brugge en KAA Gent kennen hun potentiële tegenstanders in de laatste voorronde van de Conference League. Club moet voorbij het Spaanse Osasuna, Gent krijgt FC Dila Gori (Georgië) of Apoel Nicosia (Cyprus). Ook Genk kent zijn Europese vangnet.

KAA Gent en Club Brugge kennen, als ze eerst nog de derde voorronde overleven, hun tegenstander in de play-offronde van de Conference League.
 
Voor de Buffalo's wacht een mogelijke confrontatie met het Georgische Dila Gori of de Cyprioten van Apoel Nicosia, blauw-zwart ontmoet het Spaanse Osasuna. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het House of European Football in het Zwitserse Nyon.
 
AA Gent en Club Brugge trapten hun Europese campagne eind vorige maand al op gang, in de tweede voorronde van de Conference League. De troepen van Hein Vanhaezebrouck kenden geen moeite met het Slovaakse Zilina, Ronny Deila en co. namen tegen de Denen van Aarhus de eerste horde.
 
Deze en volgende week zijn beide clubs aan zet in de derde voorronde. Gent bekampt het Poolse Pogon Szczecin, Club neemt de handschoen op tegen Knattspyrnufelag Akureyrar uit IJsland.
 
Als Gent en Club ook deze confrontatie tot een goed einde brengen, spelen ze in de play-offronde voor een ticket voor de groepsfase.   

Het plan B van Genk

Ook voor KRC Genk is er meer duidelijkheid. De Limburgers spelen deze en komende week in de derde voorronde van de Europa League tegen het Griekse Olympiakos.
 
Trekt het team van coach Wouter Vrancken aan het langste eind, dan volgt de play-offronde van de Europa League. Maar loopt het voor Genk fout tegen Olympiakos, dan treedt het aan in de play-offronde van de Conference League.
 
Daarin zijn het Turkse Adana Demirspor of Kroatische NK Osijek de tegenstander.   
 
De wedstrijden in de play-offronde staan op 24 (heen) en 31 (terug) augustus op de planning. De winnaars plaatsen zich voor de poulefase. Bij uitschakeling is er geen vangnet (net zoals in de derde voorronde van de Conference League).  

loting voorronde Conference League

14:23

Last but not least. Club Brugge kan in de laatste voorronde van de Conference League het Spaanse Osasuna treffen.

14:21

Als Genk het niet haalt van Olympiakos, krijgt het een kans in de Conference League tegen Demirsport (Turkije) of NK Osijek uit Kroatië.

14:03

Wanneer Gent wint tegen het Poolse Pogon Szczecin, nemen de Buffalo's het op tegen FC Dila Gori of Apoel Nicosia.

14:02

De loting is begonnen. Hetzelfde stramien zoals bij de Champions League en de Europa League: eerst een briefing over de procedure, nadien de effectieve draw.

12:56
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:56
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:55

Wie krijgen Club Brugge en KAA Gent eventueel op hun bord in de laatste voorronde van de Conference League? Volg het hier op de voet vanaf 14 uur.