Ga naar de inhoud

Belgen bij Leicester halen opgelucht adem na nipte overwinning op speeldag 1, assist voor Praet

 zo 6 augustus 2023 15:03

Leicester en zijn Belgen hebben de eerste speeldag in The Championship overleefd. Tegen Coventry stevende het lang af op puntenverlies, maar met een slotoffensief klauwden The Foxes de drie punten toch beet. Dennis Praet zorgde met een assist voor de aansluitingstreffer, Wout Faes speelde 90 minuten, Timothy Castagne bleef dan weer de volledige wedstrijd op de bank.

Een aangename kennismaking met The Championship was het niet voor Leicester City.

 

Met enkel Wout Faes als Belg in de basis ontving het Coventry - vorig jaar nog vijfde - op de eerste speeldag. Meteen een flinke test voor Faes en co. Zeker wanneer Coventry-verdediger Kyle McFadzean met een buffelstoot voor het openingsdoelpunt zorgde.

 

Dennis Praet to the rescue. De Belg werd op het uur tussen de lijnen gebracht en zette Kiernan Dewsbury-Hall meteen met een assist op weg naar de gelijkmaker.

 

Diezelfde Dewsbury-Hall had de smaak duidelijk te pakken en zorgde nog geen tien minuten later - met een fraaie krulbal - voor de ultieme overwinning voor Leicester.

 

Oef. Goed begonnen, is half gewonnen voor Leicester en zijn Belgen?

 

Timothy Castagne - die veelvuldig gelinkt wordt met een overstap naar Juventus - bleef de volledige wedstrijd op de bank zitten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.