WK G-baanwielrennen: Ongelukkige Clincke valt in scratch, ook Thierens haalt geen medaille

zo 6 augustus 2023 21:16
Louis Clincke kwam pijnlijk ten val in de scratch
Louis Clincke kwam pijnlijk ten val in de scratch.

De Belgische G-baanwielrenners hebben op de 4e dag van het WK geen medaille kunnen behalen. Jarno Thierens en Louis Clincke reden samen de scratch, maar Clincke gaf op na een val en Thierens werd slechts 15e. Diederick Schelfhout werd deze middag 8e in de 200m tijdrit met vliegende start, het duo Thomas-Goeman kon zich niet kwalificeren voor de halve finale van de sprint.

belgen op 6 augustus
atleet klasse discipline uitslag
Diederick Schelfhout MC3 finale 200m tijdrit vliegende start 8e
Milan Thomas en Jonas Goeman MB kwartfinales sprint out
Jarno Thierens en Louis Clincke MC4 finale 15 km scratch 15e en DNF

Dag 4 op het WK G-baanwielrennen heeft onze Belgen weinig succes opgeleverd.

Al in de middagsessie kwam Diederick Schelfhout niet verder dan een 8e plaats in de 200m tijdrit vliegende start. De grootste teleurstelling was er bij Milan Thomas en Jonas Goeman. Zij strandden in de kwartfinales van hun sprint op de 9e plaats, alleen de top 8 mocht verder.

In de avondsessie was het vervolgens uitkijken naar Jarno Thierens en Louis Clincke. Beide MC4-renners kwamen aan de slag in de scratch-finale. Clincke leek lange tijd te mogen hopen op een medaille, maar hij viel op enkele rondes van het einde. Een opgave volgde, Thierens kon zich nooit mengen en werd 15e.

Morgen is de laatste dag met Belgen op het WK G-baanwielrennen. Ewoud Vromant en Niels Verschaeren komen nog in actie.

WK G-baanwielrennen: 06/08

21:13

Tot morgen!

Het laatste G-onderdeel is inmiddels afgerond, morgen zijn we er opnieuw van A tot Z met meer G-baanwielrennen.

Het was een frustrerende dag vandaag met in de middagsessie een erg nipte uitschakeling voor Thomas en Goeman in de sprint. Schelfhout werd in de finale van de tijdrit vliegende start 8e.

De avond bracht geen beterschap voor onze landgenoten. Jarno Thierens en Louis Clincke reden de scratch, maar Clincke kwam ten val en Thierens werd 15e.

Hopelijk kan er morgen toch nog iemand een 2e Belgische medaille binnenhalen, na het brons van Niels Verschaeren gisteren.

19:16

Bekijk de ontknoping in de scratch met Jarno Thierens

19:15

Het eindverdict: Jarno Thierens is 15e, Louis Clincke wordt met een DNF op de 20e plaats gezet.

19:14

Goud voor Atkinson

De thuisrijder Atkinson profiteert optimaal van zijn vroege ronde voorsprong en pakt goud. Zoals verwacht haalt de Ier Grimes uiteindelijk het brons binnen. Thierens finisht ergens achteraan het peloton.

19:12

Er ontsnapt meteen een Ier en hij lijkt de laatste medaille veilig te stellen.

19:11

We zijn weer onderweg. Clincke zijn we kwijt, opletten wat Thierens kan dus.

19:11

Heel jammer.

Jeroen Bauters
19:10

Louis Clincke komt ten val in de scratch

19:09

Clincke mocht in principe door deze neutralisatie terug op zijn fiets stappen en meedoen, maar hij stapt af en stopt ermee. De jury beslist om opnieuw te starten met 9 rondes op de teller.

19:08

Wedstrijd stilgelegd

De wedstrijd wordt geneutraliseerd. De Colombiaan die over Clincke viel heeft extra medische assistentie nodig.

19:07

Pech voor Louis Clincke. Hij zat goed maar valt. In de val rijdt nog een Colombiaan over hem.

19:07

Val!

Clincke valt.

19:06

Laatste 8 rondes

Nog 2 kilometer en een medaille blijft mogelijk voor Clincke en Thierens. Het wordt spannend tot het einde.

19:05

Nu proberen toch weer enkele renners de sprong te wagen uit het peloton. Voorlopig zonder succes.

19:03

Ik heb niet het gevoel dat er nog veel risico's genomen gaan worden.

Renaat Schotte
19:01

Thierens goed bezig voor omnium

Jarno Thierens draait in het peloton nog vlot mee. Dat is goed nieuws met het oog op de omnium.

18:58

Alles terug samen

We zijn halfweg en eindelijk is er wat rust. Iedereen rijdt nu in pak samen, 1 van de Nieuw-Zeelanders is in de chaos zijn ronde voorsprong verloren. Er zijn dus slechts 2 leiders over.

18:57

Het blijft een erg vreemde wedstrijd. Het peloton, met daarin 3 renners die een ronde voorsprong hebben, rijdt traag rond. Enkele renners versnellen om de beurt, waardoor het overzicht bewaren moeilijk is.