Ga naar de inhoud

WK G-baanwielrennen: Niels Verschaeren eindigt 10e in de scratch, Thierens start sterk aan omnium

 do 3 augustus 2023 21:35
Jarno Thierens
Niels Verschaeren wordt 10e op de scratch.

Op het WK G-baanwielrennen in Glasgow is Niels Verschaeren 10e geëindigd in de finale van de 7,5 km scratch in de MC5-categorie. Eerder op de dag startte Jarno Thierens sterk in de omnium. Onze landgenoot behaalde de 3e plaats in de 200 meter tijdrit met vliegende start. 

De eerste echte dag op het WK G-baanwielrennen is goed verlopen voor onze landgenoten. Jarno Thierens kwam als eerste in actie in de omnium van de MC4-categorie. Het eerste onderdeel was een tijdrit van 200 meter, Thierens werd 3e. Morgen gaat de omnium voort.

 

Later op de avond kwam Niels Verschaeren in actie op de 7,5 km scratch in de MC5-categorie. Verschaeren is eerder gemaakt voor de korte afstanden, maar kon toch een mooie 10e plaats neerzetten.

belgen op 3 augustus
atleet klasse discipline uitslag
Jarno Thierens  MC4 omnium: 200m tijdrit vliegende start 3e
Niels Verschaeren MC5 finale 7,5 km scratch 10e

WK G-baanwielrennen: 03/08

22:25

Aanpassing van de jury: Verschaeren schuift nog op naar de 10e plaats

De wedstrijdjury heeft nog enkele aanpassingen gedaan in de uitslag van de scratch. Dat speelt in het voordeel van Niels Verschaeren, die nog enkele plaatsen opschuift en uiteindelijk 10e is.

21:39

Einde van avondsessie: Goede dag voor Belgen

De laatste nummers van het G-baanwielrennen zijn achter de rug. Het was een goede dag voor de Belgen.

In de namiddag al begon Jarno Thierens met een 3e plaats in de 200m tijdrit aan de omnium.

Tijdens de avondsessie ging Niels Verschaeren nog aan de slag in de finale van de 7,5 km scratch. Onze landgenoot werd 13e, wat mooi is aangezien hij niet gespecialiseerd is in de langere afstanden.

21:14

Bekijk de ontknoping van de scratch met Niels Verschaeren

21:13
21:12

Einde: Niels Verschaeren 13e

Niels Verschaeren heeft alles gegeven en eindigde op een verdienstelijke 13e plek.

In de kop van de koers heeft de Nederlander Abraham Gebru helemaal op het einde nog Dementjev bij gehaald en goud behaald. In de laatste rechte lijn was er ook nog een val van een Oostenrijker.

21:07

Met Niels Verschaeren zien we een sprinter op een uithoudingsnummer

Renaat Schotte
21:03

De Oekraïner Jehor Dementjev heeft ondertussen het peloton gedubbeld en lijkt op weg naar goud. Niels Verschaeren krijgt het steeds moeilijker om te kunnen volgen.

21:02

Halfweg: Verschaeren blijft achteraan hangen

We zijn halfweg en het regent aanvallen. Verschaeren trekt er zich niets van aan en blijft steevast achteraan de grote groep hangen.

21:00
20:55

We zijn vertrokken, over 60 rondes weten we waar Niels Verschaeren eindigt. Voorlopig hangt hij achteraan de groep.

20:48

Niels Verschaeren staat klaar

20 minuten later dan gepland, maar Niels Verschaeren staat klaar in het pak voor de finale van de 7,5 km scratch in de MC5-categorie. Kijk nu live hoe onze landgenoot presteert.

20:21

We zijn ondertussen enkele nummers ver en de organisatie heeft daarbij wat vertraging opgelopen. Het ziet er naar uit dat Niels Verschaeren pas rond 20.50 uur aan de beurt zal zijn.

18:49

Start avondsessie: aftellen naar 20.30 uur

De avondsessie is zojuist van start gegaan. De livestream loopt op Canvas en is hierboven eveneens te bekijken, Renaat Schotte zorgt voor commentaar.

Hoogtepunt van vanavond is Niels Verschaeren. Hij rijdt de finale van de 7,5 km scratch in de MC5 reeks.

16:43

Einde middagsessie: vanavond nog Niels Verschaeren

Met de 3e plaats van Jarno Thierens eindigt deze middagsessie op het WK G-baanwielrennen. Om 18.45 uur start de avondsessie, die je hier kan volgen met livestream.

Er komt ook nog één Belg in actie: Niels Verschaeren rijdt om 20.30 uur de finale van de 7,5 km scratch.

16:25
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:23

3e plaats voor Jarno Thierens op 200 meter tijdrit met vliegende start

Jarno Thierens is sterk gestart aan zijn omnium. De Belg rondde zijn 200 meter tijdrit af in 11"389 en was daarmee goed voor een derde plek.

De eerste plaats was overigens weggelegd voor de Brit Jody Cundy, die een nieuw wereldrecord neerzette. Hij reed de 200 meter in 10"427, bijna een seconde sneller dan Thierens.

16:22

Bekijk de race van Jarno Thierens

08:45
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.