Ga naar de inhoud

WK G-baanwielrennen: Jarno Thierens eindigt als 5e in 1km tijdrit, wisselend succes voor de Belgen vandaag

 vr 4 augustus 2023 19:27
Jarno Thierens behaalde geen medaille in zijn finale op de 1km tijdrit.
Jarno Thierens behaalde geen medaille in zijn finale op de 1km tijdrit.

Op het WK G-baanwielrennen in Glasgow heeft Jarno Thierens zijn toptijd van deze middag niet kunnen herhalen. Onze landgenoot deed een seconde langer over zijn kilometer en kon op die manier geen aanspraak maken op een medaille. Hij eindigde 5e, wat wel een plek beter is dan vorig jaar. Eerder op de dag was hij de enige die zich kon kwalificeren voor een finale.

belgen op 4 augustus
atleet klasse discipline uitslag
Milan Thomas en Jonas Goeman MB kwalificaties 1 km tijdrit 9e (out)
Diederick Schelfhout MC3 kwalificaties 1 km tijdrit 8e (out)
Jarno Thierens MC4 kwalificaties 1 km tijdrit 4e
Louis Clincke MC4 kwalificaties 1 km tijdrit 13e (out)
Ewoud Vromant MC2 omnium: 200m tijdrit 8e
Jarno Thierens MC4 finale 1 km tijdrit  5e

Vandaag stonden in heel wat categoriëen de 1 km tijdrit op het programma op het WK G-baanwielrennen. Zowel Diederick Schelfhout (in de MC3) als het duo Milan Thomas en Jonas Goeman (in de MB) konden zich niet kwalificeren voor de finales.

 

Later op de middag was het de beurt aan Louis Clincke en Jarno Thierens in de MC4. Onze landgenoten vlogen over het parket en reden beiden een persoonlijk record. Thierens mocht hiermee door naar de finale, voor Clincke was het vooral een mentale opsteker richting zijn doelen op de weg.

 

Thierens reed vanavond dus de finale, maar daarin kon hij zijn knalprestatie niet herhalen. Onze landgenoot was een seconde trager dan eerder op de dag en moest vrede nemen met een 5e plaats. Toch een sterke prestatie, al was hij zelf teleurgesteld: "Het is niet wat ik gehoopt had."

 

Tot slot was er ook het tweede nummer in de omnium van Ewoud Vromant. Hij rijdt in de MC2-categorie en beleeft voorlopig niet zijn beste WK. Na zijn 7e plaats gisteren werd hij vandaag 8e in de 200m tijdrit met vliegende start. Morgen staat voor Vromant de scratch op het programma.

WK G-baanwielrennen: 04/08

21:47

Einde avondsessie: geen Belgische medaille

Met de individuele achtervolging in de WB-categorie zit de avondsessie erop voor vandaag. We keken vol hoop uit naar Jarno Thierens, maar hij kon zijn medailledroom niet waarmaken. Een 5e plek was zijn deel in de finale van de 1km tijdrit.

19:23

Thierens snapt niet goed wat er mis liep: "Mijn vermogens waren beter dan daarnet"

Jarno Thierens was zichtbaar teleurgesteld na zijn 5e plaats. "Ik ben teleurgesteld omdat mijn tijd een seconde trager is dan deze middag. Maar al reed ik even snel als deze middag, dan was ik nog 4e, wat ook geen medaille is Dat maakt dus niet zo veel uit, het is gewoon niet wat ik gehoopt had."

Zijn zoektocht naar verklaringen was voorlopig nog niet succesvol. "Ik weet niet echt waar het mis ging, misschien ben ik nog niet helemaal hersteld van daarnet. Mijn vermogens waren wel beter, de omstandigheden zijn gewoon iets trager geworden.

19:22

Thierens: "Teleurgesteld, zeker omdat mijn tijd een seconde trager was dan deze middag"

19:21

Dit is heel hoopgevend richting Parijs 2024.

Jeroen Bauters
19:20

Thierens eindigt op plaats 5

Het nummer is afgerond en ook de laatste renner gaat sneller dan Jarno Thierens. Thuisrijder en legende Jody Cundy brengt de zaal in rep en roer met een zoveelste gouden medaille.

Jarno Thierens eindigt als 5e, wat een plekje beter is dan vorig jaar. Al zal hij ongetwijfeld gehoopt hebben op meer.

19:20

Jarno Thierens oogt teleurgesteld en dat is te begrijpen. Beide renners na hem gaan onder zijn tijd en zo is een medaille nu al niet meer mogelijk.

19:18

Jarno Thierens grijpt naast medaille op 1km tijdrit: "Hij mag sowieso tevreden zijn met de stap die hij zet"

19:12

Medaille wordt moeilijk voor Thierens

Thierens start sterk en geeft alles wat hij heeft, maar het lijkt te weinig te zijn voor een medaille. Met zijn 1'07"335 is hij bijna een seconde trager dan deze middag. Voorlopig staat hij 2e, maar er komen nog 3 kanonnen aan.

19:01

Thierens-time

Met enkele minuten vertraging is het nu tijd voor de finale van de 1km tijdrit in de MC4-categorie. Jarno Thierens sprak eerder vandaag luidop over een mogelijke medaille en moet nu tonen wat hij kan. Hij komt als 3e van de 6 finalisten aan bod.

18:21

Kijk naar de ruime samenvatting van de voormiddagsessie met o.a. PR van Thierens

18:20

Welkom terug!

De avondsessie is zojuist begonnen in Glasgow. In onze andere liveblog kan je met livestream kijken, hier houden we je op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in het G-baanwielrennen.

We kijken vooral uit naar Jarno Thierens, hij rijdt vanavond de finale van de tijdrit over 1 kilometer in de MC4-categorie. Thierens werd 4e in de kwalificatie en droomt van een medaille.

16:02

Einde middagsessie: wisselend succes voor de Belgen

De middagsessie van deze vrijdag is bij deze afgerond.

Jarno Thierens zorgde voor het grootste Belgische succes. Hij werd met een persoonlijk record 4e in de kwalificaties en rijdt vanavond om 19.00 uur de finale van de 1 km tijdrit in de MC4-categorie. In diezelfde kwalificaties behaalde Louis Clincke ook een persoonlijk record, maar hij kon zich niet plaatsen voor de finale.

Hetzelfde lot was weggelegd voor zowel Diederick Schelfhout (8e in 1km tijdrit MC3) als het tandemduo Milan Thomas - Jonas Goeman (9e in 1km tijdrit MB). Tenslotte kwam Ewoud Vromant voor het eerst in actie in de omnium van de MC2. Hij startte op de 200m tijdrit met vliegende start met een 8e plaats.

Vanavond vanaf 18.15 uur kan je op Canvas kijken naar de avondsessie met commentaar van Renaat Schotte en Jeroen Bauters.

16:00

Vromant: “Het wordt heel moeilijk iets recht te zetten in het omnium”

15:52

Ewoud Vromant 8e in 200m tijdrit van omnium

15:48

Ewoud Vromant vervolgt omnium met 8e plaats

Met Ewoud Vromant is ook de laatste Belg van deze middagsessie gepasseerd. Vromant zette zijn omnium verder met de 200m tijdrit vliegende start. 

Onze landgenoot deed 12"527 over zijn 200 meter. Daarmee is hij goed voor een 8e plaats. Morgen gaat de omnium voor Vromant door met de scratch.

15:47

Ik ben er zeker van dat ik sneller kan.

Jarno Thierens
15:46

Jarno Thierens: "De ambitie is een medaille"

Een zichtbaar opgeluchte Jarno Thierens stond onze man te woord in Glasgow: "Het is toch wel een grote oplucting. In Parijs vorig jaar had ik ook al finale, maar hier gaat het veel beter. Al is het algemene niveau ook sterk gestegen."

"Ik sta iets zwaarder dan anderen, dat zag je aan mijn start. Het was nog niet mijn beste koers want ik was echt nerveus. Het explosieve werk ligt mij, dit is echt mijn nummer, op de weg ben ik voorlopig minder."

Tot slot blikt hij nog vol vertrouwen vooruit naar de finale straks: "Ik geloof dat er nog rek op zit vanavond, ik ben er zeker van dat ik sneller kan. De ambitie is een medaille. Ik ben altijd beter in de avond, de extra sfeer is ook een meerwaarde."