WK baanwielrennen: Nicky Degrendele plaatst zich via herkansing voor kwartfinale

 za 5 augustus 2023 22:22
" "
Degrendele streed zich naar de kwartfinale.

Op dag 3 van het WK baanwielrennen in Glasgow heeft Nicky Degrendele zich na twee pogingen geplaatst voor de kwartfinales in het keirin. De Belgische snelde naar de 2de plek in de herkansingen. Het publiek in Schotland genoot ook van razend spannende finales in de ploegenachtervolging.

belgen op 5 augustus
  Nicky Degrendele 1e ronde keirin (v) 3e, naar herkansing
  Nicky Degrendele herkansing keirin (v)  2e, naar kwartfinale

Alleen Nicky Degrendele hield vandaag de Belgische eer hoog in Glasgow. In haar eerste ronde van de keirin kwam ze net tekort om rechtstreeks naar de kwartfinales te gaan, herkansen dus.

 

Gelukkig zijn we het in België gewend om in augustus te herkansen, Degrendele deed het dan ook met verve. Ze kwam nooit in de problemen en plaatste zich met een 2e plek alsnog voor de kwartfinales. "Ik hoop op een betere dag morgen", zei ze daar zelf over.

 

Morgen is het niet alleen uitkijken naar die kwartfinales, ook Lotte Kopecky en Fabio Van Den Bossche komen in actie. Die eerste mikt vol op goud in de afvallingskoers, de laatste rijdt een hele dag mee in het omnium.

 

Naast de Belgen in actie, kon het publiek in Glasgow smullen van twee spannende finales in de ploegenachtervolging. Bij de mannen klopte een geweldig Denemarken het Italië van Filippo Ganna, bij de vrouwen zette Groot-Brittannië de zaal in vuur en vlam.

WK baanwielrennen: 05/08

21:51

Einde avondsessie: opluchting voor Degrendele

In een erg spannende finale wint Groot-Brittannië voor eigen publiek het koninginnennummer. Het volk in Glasgow heeft weer kunnen genieten van een fantastische dag.

Nicky Degrendele was de enige Belg in actie. Ze kwam in actie in de keirin, en wist zich daar pas via een herkansing te plaatsen voor de kwartfinale. Morgen komt ze opnieuw in actie.

Het is morgen trouwens ook de eerste dag voor Lotte Kopecky, zij gaat vol voor goud in de afvalling. Fabio Van Den Bossche rijdt ten slotte nog zijn omnium morgen.

21:46

Laatste onderdeel: ploegenachtervolging vrouwen

In Glasgow zitten we inmiddels aan het laatste onderdeel van de avond. De ploegenachtervolging bij de vrouwen sluit een opnieuw erg leuke dag af.

21:05

Nicky Degrendele: "In keirin heb je nooit iets onder controle"

21:04

Ik hoop op een betere dag morgen.

Nicky Degrendele
21:03

Opgeluchte Degrendele: "Ik mag iets meer in mezelf geloven"

Nicky Degrendele was erg opgelucht dat ze de herkansing tot een goed einde kon brengen: "In de keirin heb je nooit iets onder controle, het is altijd moeilijk in te schatten. Ik was in het begin wat afwachtend, gelukkig liep de herkansing beter."

Morgen gaat de keirin door met de kwartfinale, Degrendele hoopt daarin ook een rol van betekenis te kunnen spelen: "Ik hoop op een betere dag morgen. Mijn benen waren niet slecht, maar ik mag iets meer in mezelf geloven. Het niveau is de laatste jaren wel erg gestegen, dus het wordt steeds moeilijker."

21:02

Degrendele plaatst zich via herkansing voor kwartfinale keirin

21:00

"Oef" voor Nicky Degrendele.

Renaat Schotte
20:59

Degrendele plaatst zich voor kwartfinale

Veel overschot heeft ze uiteindelijk niet, maar Nicky Degrendele plaatst zich als 2e voor de kwartfinales. Deze worden morgen gereden.

20:58

Degrendele op kop

De laatste ronde begint en Degrendele zit goed op kop.

20:58

De brommer vertrekt en Degrendele probeert meteen te versnellen.

20:58

Dit moet haalbaar zijn voor Nicky Degrendele.

Renaat Schotte
20:57

In de herkansing starten ze met 4, opnieuw gaan de eerste 2 vrouwen door.

20:56

Nicky Degrendele staat weer klaar

De herkansing van Degrendele start ondertussen. Kan ze zich alsnog plaatsen voor de volgende ronde?

20:56

Ewoud Vromant knap 4e in scratch

In de MC2-categorie van het G-baanwielrennen is Ewoud Vromant er net niet in geslaagd een medaille te behalen. Onze landgenoot werd knap 4e.

20:30

Machtig Denemarken overklast Italië in finale ploegenachtervolging

20:28

De voorbereiding die in dit nummer kruipt is immens, zowel wetenschappelijk als atletisch.

Renaat Schotte
20:25

Denemarken wint!

Een verbluffend sterk Denemarken droogt Italië af. Het Deense dynamiet zet de Zuid-Europeanen op meer dan 2 seconden.

Het goud is voor het viertal Niklas Larsen, Carl-Frederik Bevort, Frederik Madsen en Lasse Leth. Italië blijft achter met zilver.

20:25

De Italianen moeten een mirakel verwezenlijken.

Renaat Schotte