Ga naar de inhoud

Jonge Belgische ropeskippers vieren nationale feestdag met gouden plak op WK in de Verenigde Staten

 vr 21 juli 2023 16:48

Belgische feestdag in Colorado. Op het WK ropeskippen in de Verenigde Staten heeft een team jonge landgenotes zich gekroond tot beste van de wereld. "Team Jade" van ropeskipclub SiluSkip in Zele zetten zo ons land op de kaart.

Team Jade kaapte de gouden plak weg op "Double Dutch", waar de meisjes tussen twee grote touwen hun kunsten tonen.

 

Lenah Bracke, Hannelore De Maeyer, Jade Libert, Ella Vanhie en Laure Jacobs scoorden de meeste punten met hun routine. 

 

Mocht u denken dat de gouden medaille een zeldzame uitschieter is op het wereldkampioenschap, bewijzen de andere Belgen u ongelijk. De ropeskippers verzamelden al een handvol vice-wereldtitels en bronzen plakken in Colorado.

 

En dus maken de aanwezige ouders die de verre trip maakten een sprongetje van geluk. "We zijn zo trots op onze meiden. Ongelooflijk dat ze bij de top van de wereld horen!", klinkt het op sociale media van de club.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.