Ga naar de inhoud

Europese Spelen: badmintonners Julien Carraggi en Lianne Tan naar kwartfinales

 do 29 juni 2023 15:43
Carraggi
Julien Carraggi schreeuwt het uit.

Krakau is van 21 juni tot 2 juli het decor voor de 3e editie van de Europese Spelen. Op deze pagina volgen we de prestaties van de Belgen in Polen op donderdag 29 juni.

Belgen op 29/06  
badminton Julien Carraggi 1/8e finales (m) 2-1 (naar KF)
  Lianne Tan 1/8e finales (v) 2-0 (naar KF)
kajak Gabriel De Coster 1e run K1 (m) 29e (naar HF)
schermen Teamcompetitie degen (v) 16F: België - Litouwen 35-45 (out)
  Teamcompetitie floret (m) 8F: België - Spanje 38-45 (out)
tafeltennis Teamcompetitie (m) KF: België-Duitsland 0-3 (out)

Europese Spelen - 29/06

22:39

Cedric Nuytinck: "Risico's tegen Duitsland pakten niet goed uit"

20:33

Geen stunt voor de tafeltennissers

De Belgische tafeltennismannen hebben zich niet ten koste van toernooifavoriet Duitsland kunnen plaatsen voor de halve finales.

Het dubbelspel was nochtans veelbelovend, maar in de beslissende 5e set moesten Martin Allegro en Adrien Rassenfosse toch buigen voor Patrick Franziska en Dimitrij Ovtcharov.

In de enkelspelen konden de Belgen geen sets meer verliezen. Cedric Nuytinck verloor met 0-3 tegen Dang Qiu en ook Rassenfosse moest de wet van de sterkste ondergaan tegen Ovtcharov.

16:13

Lianne Tan: "Ben naar hier gekomen om vooral te genieten"

15:50

We zitten in een olympisch jaar en dus moet je het hele jaar punten sprokkelen, maar deze Europese Spelen zijn toch heel belangrijk richting Parijs. De kwalificatieperiode is nog maar twee maanden bezig maar het gaat goed. Hier al minstens een kwartfinale halen is goed voor de punten.

Lianne Tan (badminton)
15:48

Lianne Tan ook door naar kwartfinales badminton

Lianne Tan (BWF 45) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het badmintontoernooi. De 32-jarige Limburgse, al jaren de Belgische nummer een, rekende in haar achtste finale met 2-0 (21-14 en 21-8) af met de Tsjechische Tereza Svabikova (BWF 105). 

Haar volgende opponente is de winnares van de partij tussen de Zwitserse Jenjira Stadelmann (BWF 77) en de Azerbeidzjaanse Keisha Fatimah Az Zahra (BWF 114). 


15:08

Julien Carraggi: "Van kwartfinale had ik alleen maar kunnen dromen"

14:56

Ik stond bijna de hele wedstrijd achter. Ik heb mijn sterkste mentale spel bovengehaald. Ik zei tegen mezelf dat zolang het laatste punt niet was gespeeld, ik niet had verloren. Nu wordt het sowieso moeilijk, maar alles is mogelijk.

Julien Carraggi (badminton)
14:49

Badmintonner Julien Carraggi redt matchpunten en staat in de kwartfinale

Julien Carraggi (BWF 71) kroop door het oog van de naald in zijn achtste finale van het badmintontoernooi. Tegen de Noor Markus Barth (BWF 202) redde hij twee wedstrijdpunten.

Carraggi moest tijdens de derde set de hele tijd achtervolgen. Hij werkte bij 18-20 twee matchpunten weg en trok uiteindelijk met 23-21 aan het langste eind. Hij zakte na het laatste punt door de knieën en er volgde een luide vreugdekreet in de Jaskolka Arena in Tarnow.

In de kwartfinales staat Carraggi vrijdag tegenover de Fransman Toma Junior Popov, het derde reekshoofd (BWF 28) en vorig jaar goed voor EK-brons.
 
Op deze Europese Spelen geldt het badmintontoernooi als een EK en het telt eveneens mee voor de olympische puntenranking richting Parijs.
14:48
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:59

Belgische floretschermers gaan er in kwartfinales uit tegen Frankrijk

Het Belgische mannenteam in het floretschermen heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales. In de kwartfinales tegen Frankrijk verloren ze met 45-38. 

De Belgische ploeg bestaat uit Stef Van Campenhout, maandag nog goed voor brons in de individuele floretcompetitie, Mathieu Nijs en Stef De Greef. 

De Belgen spelen later op de dag nog twee klassementswedstrijden om hun eindnotering te bepalen.


12:44

Belgische degenschermsters eindigen op 17e plaats in teamcompetitie

Het Belgische vrouwenteam in het degenschermen eindigt op de zeventiende plaats. De Belgen verloren in de eerste ronde met 45-35 van Litouwen.

Aube Vandingenen, Anne Bultynck en Solane Beken verdedigden de Belgische kleuren in de Tauron Arena in Krakau. 

De Belgische mannen in het floretschermen zijn intussen bezig aan hun kwartfinale tegen Frankrijk.

11:29

Ik had niet het beste gevoel. Maar de halve finale is weer een heel andere wedstrijd. Ik moet bij de eerste 10 eindigen om de finale te bereiken. Dat is mijn ambitie en daarna is alles mogelijk.

Gabriel De Coster
11:28

Kajakker De Coster rechtstreeks naar halve finales

Gabriel De Coster heeft zich donderdag gekwalificeerd voor de halve finales in het kajak slalom. Hij eindigde in de 1e run als 29e op 64 deelnemers. Dat volstond net om met de top 30 rechtstreeks door te stoten.

De Coster finishte op het parcours in het Kolna Sports Centre in 90"71. Hij was daarmee bijna 7 seconden trager dan de Zwitser Martin Dougoud, die met 83"98 de toptijd noteerde. Zaterdag worden de halve finales en finale afgewerkt.