Ga naar de inhoud

Finale play-offs handbal: Bocholt is weer kampioen en pakt opnieuw de triple

 za 27 mei 2023 21:53
Bocholt zet zijn dominantie nog eens in de verf.

Bocholt mag een nieuwe trofee in de prijzenkast zetten. Het won na de beker en de BeNeLeague vanavond ook de Belgische titel. 

finale: 2-0
Hasselt Bocholt 26-31
Bocholt Hasselt 33-30

Finale play-offs

21:50

Bocholt kaapt alle prijzen weg

Bocholt is opnieuw Belgisch landskampioen. Het klopte Hubo Hasselt met 33-30 in het tweede finaleduel. Het scorebord laat het niet meteen vermoeden, maar het overwicht van de thuisploeg was toch duidelijk.

Hubo klampte nog aan tot 8-7, maar nadien verwaterde het duel en liep Bocholt steeds meer weg. Pas op het einde konden de bezoekers nog wat milderen.

Bocholt realiseert zo een nieuwe triple: het won dit seizoen ook al de beker en de BeNeLeague. 

21:50
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20/05/23
22:35

Bocholt wint felbevochten eerste wedstrijd

Met nog een halve minuut op de klok ontspoorde de eerste finalewedstrijd tussen Hubo Hasselt en Bocholt. Bij de thuisploeg gingen de poppen aan het dansen na een stevig duel. 


Even leek een vechtpartij in de maak, maar international Jeroen De Beule bedaarde de gemoederen. 


Net als de scheidsrechter, die een rode kaart trok. "Dat zie je toch zelden", vertelde commentator Dirk Gerlo verwonderd op Radio 1.


Op dat moment was de wedstrijd al lang gespeeld. Bocholt was baas in Hasselt. Het maakte het verschil op ervaring en fysieke overmacht. De klok tikte genadeloos weg voor de thuisploeg, de eindstand bleef staan: 26-31. 


Bocholt kan volgende week in eigen huis opnieuw de titel grijpen.

22:35

Dit soort taferelen zie je toch zelden in het handbal.

Dirk Gerlo op Radio 1