Joel Embiid kroont zich met jumpshot in extremis tot matchwinnaar bij Philadelphia

za 11 maart 2023 11:51
Joel Embiid scoorde in totaal 39 punten.

In de NBA heeft Philadelphia vannacht zijn vierde zege op rij geboekt. Tegen de Portland Trail Blazers was het vedette Joel Embiid die in de slotseconden de overwinning met een jumpshot over de streep trok: 120-119.

De Philadelphia 76ers doen het dit seizoen uitstekend in het Oosten. De Sixers boekten onlangs drie zeges op rij en kregen vannacht Portland over de vloer.

De Blazers kamperen momenteel onderaan in het Westen, maar maakten het de thuisploeg toch knap lastig.

Onder leiding van een indrukwekkende Anfernee Simmons (34 punten) knokten de bezoekers zich bij het ingaan van het laatste kwart naar een bonus van 11 punten.

Een veilige voorsprong denk je dan. Tot Philadelphia-ster Joel Embiid plots zijn duivels ontbond.

De Kameroener nam in het laatste kwart nog 9 extra punten voor zijn rekening en hield de zege uiteindelijk thuis met een geweldig jumpshot bij de laatste worp van de wedstrijd.