Ga naar de inhoud

Keeperstrainer Red Flames over de droomtransfer van Nicky Evrard: "Fantastisch voor haar én ons"

 di 7 maart 2023 17:16

London calling voor Nicky Evrard. Onze nationale doelvrouw zet een gigantische stap in haar carrière met een droomtransfer naar Chelsea. Wat staat de Gouden Schoen daar te wachten? "Ze zal er niet meteen in het diepe gegooid worden", weet Jan Van Steenberghe, keeperstrainer bij de Red Flames.

2023 kan ongetwijfeld nu al niet meer stuk voor Nicky Evrard. Enkele weken nadat de keepster mocht pronken met de Gouden Schoen stond ze nu te glunderen met een shirt van Chelsea, haar nieuwe werkgever.

 

Voor de doelvrouw is de transfer naar een absolute topclub in Europa niet één maar meerdere stappen vooruit. 

 

"Ik wist wel dat er iets in de lucht hing", grijnst Jan Van Steenberghe, haar keeperstrainer bij de Red Flames. "Dit is een hele mooie transfer voor haar. En tijdens het EK heeft ze ook bewezen dat ze het niveau aankan."

 

Van Steenberghe meent dat Evrard nu nog sneller progressie zal maken. "Als je in de beste omgeving terechtkomt, met betere speelsters, waar alles sneller gaat en er grotere uitdagingen zijn... Dat kan alleen maar fantastisch zijn voor haar ontwikkeling."

Concurrentiestrijd

Bij Chelsea zal Evrard haar plekje onder de lat wel niet cadeau krijgen. De concurrentiestrijd in Londen is een pak groter dan bij OH Leuven, waar niemand aan haar status van nummer één twijfelt.

 

Toch vormt dat volgens Van Steenberghe geen probleem.

 

"Nicky heeft bewezen dat ze onder druk kan presteren", klinkt het bij de ex-doelman van onder meer Anderlecht. "Ze is links- en rechtsvoetig waardoor ze al beter begint mee te voetballen. Maar ze kan in alle facetten nog beter worden als de uitdagingen op training groter zijn."

 

Naar haar twee concurrentes, waarvan er één sukkelt met haar gezondheid, moet ze volgens Van Steenberghe niet kijken.

 

"Op het EK heeft Nicky getoond dat ze bij de betere doelvrouwen behoort. Ze is nu op haar top, maar zal keihard moeten werken voor haar plaats."

Op het EK heeft Nicky getoond dat ze bij de betere doelvrouwen behoort. Ze is nu op haar top maar ze zal keihard moeten werken voor haar plaats

Jan Van Steenberghe, keeperstrainer Red Flames

Volgens de keeperstrainer zijn ook de omstandigheden Evrard gunstig gezind. "Nicky heeft het geluk dat er deze zomer een WK aankomt. Ik heb al met haar keepertrainer contact gehad. Ze zal veel meer uitdagingen krijgen, maar dat zal geleidelijk zijn. "

 

"Ze zal zich in alle rust kunnen klaarstomen en wordt niet meteen in het diepe gegooid.  De andere topspeelsters komen er volgend seizoen pas na een drietal weken bij (na een vakantiebreak na het WK, red.), dus dan is ze al geacclimatiseerd."

Flames in het buitenland

Dat er met Evrard een nieuwe Flame de stap naar het buitenland zet, is volgens Van Steenberghe alleen maar toe te juichen.

 

Hij had in zijn keepersanalyse aan bondscoach Ives Serneels al aangegeven dat een stap hogerop voor de doelvrouw nodig was. 


"Nicky zou volgens mij beter evolueren mocht ze op een hoger niveau gaan trainen in een superprofessionele omgeving. Die stap heeft ze nu gezet en wij zullen daar met de Red Flames ook van profiteren."

 

Opvallend: na de transfer van Evrard spelen nu alle drie de Belgische keepsters in het buitenland.

 

"Lisa Lichtfus is eerste doelvrouw geworden bij Dijon in Frankrijk en Diede Lemey speelt na haar avontuur in Italië in Nederland.  Je ziet dat het atletisch vermogen en de technische kwaliteiten alleen maar omhoog gaan."

 

"Dat is exact we met de Flames proberen te bereiken", concludeert Van Steenberghe. "Dat iedereen op een zo hoog mogelijk niveau kan evolueren. Zo is deze generatie gekomen waar ze nu staan."

Gerelateerd: